Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä

Washingtonin osavaltiossa USA:ssa sijaitseva St. Helensin tulivuori on viime aikoina osoitellut elonmerkkejä höyry- ja tuhkapilvien sekä maanjäristysten muodossa. Jonkinlainen purkaus saattaa olla siis odotettavissa. Jos haluat seurata tulivuoren tilannetta suorana, avaa työpöydällesi tulivuorikamera.

Eräs innokas valokuvaaja on laittanut näkyville hyviä mutta isokokoisia valokuvia paikan päältä.

5 thoughts on “Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä

  1. Ern olettamuksen mukaan tulivuorenpurkaukset ovat yhteydess vuorovesivoimiin ja suuret purkaukset tapahtuvat silloin kun vuorovesivoimat ovat suurimmillaan, eli tydenkuun ja uudenkuun aikaan. Seuraava uudenkuun aika on ensi viikon torstaina, 14.10. kello 2:48 UTC, eli 5:48 Suomen aikaa (ja olisiko se nyt noin 19:48 paikallista aikaa). Nyt on mielenkiintoista seurata, tapahtuuko isompi purkaus lhell tuota ajankohtaa. Pienempi ryhtyksi vuoresta tuprahtelee koko ajan.

  2. Viisi euroa vetoa ett siell ei tapahdu mitn. Toiset viisi euroa vetoa ett Bush yhtkki lyt Osama Bin Ladenin ennen kuin nestetn uutta pressaa. Kolmas viiden euron veto, ett lunta tulee Ouluun vasta tammikuussa. :)

  3. Ekaan en ota kantaa, tokasta olen samaa mielt mutta kolmas… you’re on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *