Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä

Kirjoittaja Sami, 6.10.2004

Washingtonin osavaltiossa USA:ssa sijaitseva St. Helensin tulivuori on viime aikoina osoitellut elonmerkkejä höyry- ja tuhkapilvien sekä maanjäristysten muodossa. Jonkinlainen purkaus saattaa olla siis odotettavissa. Jos haluat seurata tulivuoren tilannetta suorana, avaa työpöydällesi tulivuorikamera.

Eräs innokas valokuvaaja on laittanut näkyville hyviä mutta isokokoisia valokuvia paikan päältä.

  Jutussa “Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä” on 5 kommenttia:

  • Dyro says:

   Erään olettamuksen mukaan tulivuorenpurkaukset ovat yhteydessä vuorovesivoimiin ja suuret purkaukset tapahtuvat silloin kun vuorovesivoimat ovat suurimmillaan, eli täydenkuun ja uudenkuun aikaan. Seuraava uudenkuun aika on ensi viikon torstaina, 14.10. kello 2:48 UTC, eli 5:48 Suomen aikaa (ja olisiko se nyt noin 19:48 paikallista aikaa). Nyt on mielenkiintoista seurata, tapahtuuko isompi purkaus lähellä tuota ajankohtaa. Pienempiä röyhtäyksiä vuoresta tuprahtelee koko ajan.

  • Parta says:

   Viisi euroa vetoa että siellä ei tapahdu mitään. Toiset viisi euroa vetoa että Bush yhtäkkiä löytää Osama Bin Ladenin ennen kuin äänestetään uutta pressaa. Kolmas viiden euron veto, että lunta tulee Ouluun vasta tammikuussa. :)

  • samik says:

   Ekaan en ota kantaa, tokasta olen samaa mieltä mutta kolmas… you’re on.

  • poerkel says:

   kiitti vaan vitusti

  • samik says:

   Parta: mistä voin periä viitoseni? :)

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.