Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä

Washingtonin osavaltiossa USA:ssa sijaitseva St. Helensin tulivuori on viime aikoina osoitellut elonmerkkejä höyry- ja tuhkapilvien sekä maanjäristysten muodossa. Jonkinlainen purkaus saattaa olla siis odotettavissa. Jos haluat seurata tulivuoren tilannetta suorana, avaa työpöydällesi tulivuorikamera.

Eräs innokas valokuvaaja on laittanut näkyville hyviä mutta isokokoisia valokuvia paikan päältä.

5 thoughts on “Luonnonilmiöitä suorana lähetyksenä

  1. Erään olettamuksen mukaan tulivuorenpurkaukset ovat yhteydessä vuorovesivoimiin ja suuret purkaukset tapahtuvat silloin kun vuorovesivoimat ovat suurimmillaan, eli täydenkuun ja uudenkuun aikaan. Seuraava uudenkuun aika on ensi viikon torstaina, 14.10. kello 2:48 UTC, eli 5:48 Suomen aikaa (ja olisiko se nyt noin 19:48 paikallista aikaa). Nyt on mielenkiintoista seurata, tapahtuuko isompi purkaus lähellä tuota ajankohtaa. Pienempiä röyhtäyksiä vuoresta tuprahtelee koko ajan.

  2. Viisi euroa vetoa että siellä ei tapahdu mitään. Toiset viisi euroa vetoa että Bush yhtäkkiä löytää Osama Bin Ladenin ennen kuin äänestetään uutta pressaa. Kolmas viiden euron veto, että lunta tulee Ouluun vasta tammikuussa. :)

  3. Ekaan en ota kantaa, tokasta olen samaa mieltä mutta kolmas… you’re on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *