Blogspot-säätöä Päivän pamauksessa

Blogspot aiheuttaa haamupäivityksillään harmaita hiuksia Päivän pamausta käyttäville lukijoille. Ei hyvä. Jotta tästä päästäisiin eroon, kokeilin vaihtaa päivitystietojen seurannan kaikista Blogspotissa kotiaan pitävistä blogeista käyttämään Bloggerin tekemää atom.xml-tiedostoa.

Jos tämä kuulosti heprealta, älä välitä: Bloggerilla sivujaan päivittävien ei tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Ikävänä sivuseurauksena muutoksesta on se, että torstain iltakymmenen päivityksessä joka ikinen Blogspotissa oleva blogi näyttää päivitetyltä. Mutta toivon mukaan sen jälkeen blogien seuranta palaa takaisin normaaliin päiväjärjestykseen eikä haamupäivityksiä enää esiinny. Pidetään peukkuja :-)

12 thoughts on “Blogspot-säätöä Päivän pamauksessa

 1. Onko kaikilla blogspotia kyttvill tuo Atom-toiminto automaattisesti pll? Mit se muuten on?

 2. Meidn bloggerilaisten pit siis olla kilttej ja pivitt oikeasti blogimme iltakymmeneen menness, ettemme saa pettyneit kvijit ;)

 3. Ja nyt taas ei pivity mikn, vaikka kirjoittaisi kymmenen sivua teksti. Hohhoijaa…

 4. Aivan. Kahdelta iltapivll kirjoitin, mutta mitn pivityst ei listalla edelleenkn ny.

 5. Ei ole automaattisesti pll. Blogger-accountin omistajan pit kyd kntmss Settings/Site Feed asentoon “on” (ja mielelln “Descriptions: Full”) ja julkaista uudelleen bloginsa.

  Tosin kaikissa uusissa blogeissa, jotka on luotu jonkin pivn XX jlkeen se on automaattisesti pll, paitsi jos se on eksplisiittisesti kyty kntmss pois.

  Blogger sanoi asiaa tiedustellessani, ett tm pivitysongelma on tiedossa, ja “ett se korjataan mahdollisimman pian”. Saas nhr.

 6. Ai niin, Atom sislt kytnnss vain ainoastaan itse merkinnt, ei leiskaa. Atomia ei lueta selaimella, vaan erityisill lukijaohjelmilla, jotka tekevt blogien seuraamisesta helpompaa ja nopeampaa. Esimerkiksi vaikkapa jo useammin mainostettu http://www.bloglines.com.

  Atom on kuin RSS, paitsi parempi, ja lukijaohjelmat ovat kuten Pivn Pamaus, mutta niiss on enemmn toimintoja, ja ne mys nyttvt vain uusimmat merkinnt.

 7. Ihan vain viel sotkeakseni asiaa lis, vaikuttaa silt ett Bloggerin Atom-feedit ovat vlill satunnaisissa paikoissa (vlill duplikoituina), joten Pinseribotti ei tosiaan huomaa kaikkien Blogspot-blogien pivittymist. Arg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *