Blogspot-säätöä Päivän pamauksessa

Blogspot aiheuttaa haamupäivityksillään harmaita hiuksia Päivän pamausta käyttäville lukijoille. Ei hyvä. Jotta tästä päästäisiin eroon, kokeilin vaihtaa päivitystietojen seurannan kaikista Blogspotissa kotiaan pitävistä blogeista käyttämään Bloggerin tekemää atom.xml-tiedostoa.

Jos tämä kuulosti heprealta, älä välitä: Bloggerilla sivujaan päivittävien ei tarvitse tehdä asian eteen mitään.

Ikävänä sivuseurauksena muutoksesta on se, että torstain iltakymmenen päivityksessä joka ikinen Blogspotissa oleva blogi näyttää päivitetyltä. Mutta toivon mukaan sen jälkeen blogien seuranta palaa takaisin normaaliin päiväjärjestykseen eikä haamupäivityksiä enää esiinny. Pidetään peukkuja :-)

12 thoughts on “Blogspot-säätöä Päivän pamauksessa

 1. Onko kaikilla blogspotia käyttävillä tuo Atom-toiminto automaattisesti päällä? Mitä se muuten on?

 2. Näyttäisi olevan nykyään kaikissa automaattisesti päällä.

 3. Meidän bloggerilaisten pitää siis olla kilttejä ja päivittää oikeasti blogimme iltakymmeneen mennessä, ettemme saa pettyneitä kävijöitä ;)

 4. Ja nyt taas ei päivity mikään, vaikka kirjoittaisi kymmenen sivua tekstiä. Hohhoijaa…

 5. Aivan. Kahdelta iltapäivällä kirjoitin, mutta mitään päivitystä ei listalla edelleenkään näy.

 6. Ei ole automaattisesti päällä. Blogger-accountin omistajan pitää käydä kääntämässä Settings/Site Feed asentoon “on” (ja mielellään “Descriptions: Full”) ja julkaista uudelleen bloginsa.

  Tosin kaikissa uusissa blogeissa, jotka on luotu jonkin päivän XX jälkeen se on automaattisesti päällä, paitsi jos se on eksplisiittisesti käyty kääntämässä pois.

  Blogger sanoi asiaa tiedustellessani, että tämä päivitysongelma on tiedossa, ja “että se korjataan mahdollisimman pian”. Saas nährä.

 7. Ai niin, Atom sisältää käytännössä vain ainoastaan itse merkinnät, ei leiskaa. Atomia ei lueta selaimella, vaan erityisillä lukijaohjelmilla, jotka tekevät blogien seuraamisesta helpompaa ja nopeampaa. Esimerkiksi vaikkapa jo useammin mainostettu http://www.bloglines.com.

  Atom on kuin RSS, paitsi parempi, ja lukijaohjelmat ovat kuten Päivän Pamaus, mutta niissä on enemmän toimintoja, ja ne myös näyttävät vain uusimmat merkinnät.

 8. Ihan vain vielä sotkeakseni asiaa lisää, vaikuttaa siltä että Bloggerin Atom-feedit ovat välillä satunnaisissa paikoissa (välillä duplikoituina), joten Pinseribotti ei tosiaan huomaa kaikkien Blogspot-blogien päivittymistä. Arg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *