Movable Type 3.0

Pinserinkin kyttmst blogin yllpito-ohjelmasta, Movable Typest, ilmestyi versio 3.0. Nkyvin muutos on maksullisuus: ilmaisella versiolla voi pit yll maksimissaan kolmea blogia ja niiss voi olla vain yksi yllpitj. Joitain lisominaisuuksiakin kolmosversiosta lytyy, mutta en pikaisella katsomisella pystynyt lytmn MT:n kotisivulta markkinointimateriaalin joukosta en selke “mit uutta” -listaa. Mitn maatajrisyttv uutta en viel huomannut.

Mena Trott, toinen Movable Typen luojista, kertoo blogissaan ett kolmosversioon pivittmista kannattaa kuitenkin viel lykt jos ei ole aivan erityisen innokas stj. Niinp mekin tll Pinseriss seuraamme viel tilannetta ja mietimme miten toimia jatkossa kahden kirjoittajan blogin suhteen.

Samaisen jutun lopussa olevia Trackback-kommentteja selailemalla muuten huomaa, ett tm julkistus ei ole saanut netiss kovin hyv vastaanottoa. Alkaen 100 dollaria maksava listahinta tuntuu monista paljolta oikeudesta pit useampaa kuin kolmea blogia tai enemp kuin yht kyttjtunnusta. Tuolla selkesti yritetn kitke pois sellaisia, jotka kyttvt ilmaista versiota Movable Typest kaupallisiin tarkoituksiin. Ennustan mys ett monet Movable Typen kyttjt alkavat mys katsella muita ilmaisia blogisoftia sill silmll.

Ihan kuin aiheeseen liittyen, mys Blogger uudistui jokunen piv sitten. Itse en sit kyt, mutta tnnepin muutos on nkynyt blogien parantuneena ulkoasuna ja lopultakin kunnollisena permalink- ja kommenttijrjestelmn.

9 thoughts on “Movable Type 3.0

 1. Oli melkoinen jrkytys huomata MovableTypen maksullisuus. Eli jossain vaiheessa MT 2.x on auttamatta liian vanha, tai siit lytyy jokin vakava tietoturva-aukko, jonka jlkeen softan pivittminen on pakollista. Mutta mihin? Blogger sopisi tarkoituksiimme oikein mainiosti, mutta saako MT:n entryt importattua siihen?

  Netist lytyy kaikenlaisia bloggaussoftia, kuten mainioksi ymmrtmni Nucleus. Mutta thn asti jokainen helppokyttinen ja muutenkin viilattu bloggaussofta vaatii MySQL-tietokannan, jota domain-pakettiimme ei kuulu. Eli rahanmenoa on tiedossa tapahtui mit tahansa.

 2. Ainakin blosxom on sellainen joka ei vaadi tietokantaa vaan toimii suoraan tiedostojen pohjalta (yksi tiedosto -> yksi kirjoitus).

  Ainakin minulla on toiminut erinomaisen hyvin.

 3. Vaatiiko tuo blosxom komentorivin kytt? Kirjoittamisen pit olla yht helppoa kuin Movabletypell, sill minua lukuunottamatta *nixin kytt ei ole muilla kirjoittajilla veress.

 4. Nucleus on hyv, paitsi jos haluaa yllpit useampaa blogia. Blogien ulkoasun viilaaminen kun edellytt pkyttjoikeuksia. Useamman kirjoittajan blogin pitmisess ei sinns pitisi olla ongelmia.

 5. Toimiiko Nucleus ilman MySQL-tietokantaa? Muistelisin, ett ei toimi.

  Illalla voisin koittaa, miten ohjelma nimelt Drupal selvi tehtvstn. Kyseess on siis lupaava julkaisujrjestelm, joka ei vaadi tietokantaa.

  http://drupal.org/

 6. Minusta 99 dollaria oikeudesta luoda muutama listunnus on hieman liikaa. Sama hinta jostain muusta softasta, tai vaikka viisikymment euroa vhemmn iLife-paketista ei tunnu yhtn pahalta. Olsikohan tuossa hinnoittelussa ruvettu ahnehtimaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *