Hintavertailua

Jos shoppailet usein Amazonista, olet ehkä tullut miettineeksi miten paljon eri sivukonttorien (USA, Iso-Britannia, Saksa jne) hinnat eroavat toisistaan. Pricenoia ratkaisee ongelman puolestasi – se vertailee puolestasi kirjojen ja levyjen hintoja toimituskuluineen. Näyttää siltä, että jenkki-Amazon on useimmiten edullisin, etenkin nykyisen dollarin suotuisan kurssin aikana.

Vertaillessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä pari asiaa: toimituskulut on laskettu hitaimman tavan perusteella. Siinä missä Euroopasta kirja saapuu noin viikossa, sama kirja seilaa Atlantin yli viikkokaupalla. Hinnoissa ei ole myöskään mukana ALV:ta (lisätään Englannin ja käsittääkseni myös Saksan kauppojen hintaan) ja tullia (tulee maksettavaksi USA:sta tilatuista ostoksista jos hinta ylittää tietyn rajan – lisäksi tämän päälle tulee vielä ALV). Ehkä se Englanti onkin joskus edullisempi.

DVD:t taidan kuitenkin edelleen ostella play.comista.

6 thoughts on “Hintavertailua

 1. Hmm, eiks Playn dvd:t ole aika alttiita nykyn jmn tulliin? Ei sinns ongelma yksittisten levyjen kanssa, mutta esim. isommat kausiboxit jne. Luin dvdplazan tms. forumeista, ett tulli oikein erityisesti tykk katsella noita Playn tuomisia sen omaperisen sijainnin takia :)

 2. Hmm, toi olikin uutta. En ole hetkeen sielt levyj tilaillut. Toisaalta, en yleens tilaakaan kuin yhden tai kaksi levy kerralla.

 3. EU-maasta tilattaessa ALV maksetaan psntisesti maahan, josta tuote ostetaan. Poikkeuksena on, mikli liike myy vuodessa yli tietyn mrn yhteen maahan (muistaakseni 30000 tai 35000), niin silloin maksetaan ALV thn maahan.

  Ainakin Englannin Amazonista tilattaessa Suomen Alv listn hintaan.

 4. AVL:st:

  Muistaakseni saa valita, kyttk kohdemaan ALVia vai sen maan, jossa kauppa sijaitsee. Muistaakseni ainakin Amazon.de:ss voi tilatessa valita Saksan ja Suomen ALV:n vlill.

 5. …ja tulliin jmisest viel: siin on tietty hintaraja, jonka mukaan ostokset jvt tulliin. En muista tarkkaan, mutta ainakin Play.com:sta ostettaessa yksittinen DVD ei j tulliin (Play.com:sta kannattaa tilata isomman tilauksen levyt erikseen, koska postikulut sisltyvt tuotteiden hintaan), kun taas boxit jvt helpommin. Tuo tarkka rahamr taisi lyty tullin nettisivuilta.

 6. siinp suoralainaus tullin sivuilta
  http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/03_Tavaran_tilaaminen_ulkomailta/02_Tuonti_EUn_veroalueen_ulkopuolelta/index.jsp

  “Tuonti EU:n veroalueen ulkopuolisilta alueilta

  EU:ssa on alueita, jotka eivt kuulu sen veroalueeseen. EU:n veroalueeseen kuulumattomilta alueilta tuotavat tavarat on tulliselvitettv ja niist on maksettava arvonlisvero, kun ne tuodaan EU:n veroalueelle.

  EU:n veroalueen ulkopuolisia alueita ovat

  Saksa: Helgolandin saari ja Bsingenin alue

  Espanja: Ceuta, Melilla ja Kanarian saaret

  Italia: Livigno, Campione dItalia ja Luganojrven Italialle kuuluvat vesialueet

  Kreikka: Agio Oros eli Mount Athos

  Iso-Britannia: Kanaalisaaret

  Ranska: merentakaiset departementit

  Suomi: Ahvenanmaan maakunta.

  Esimerkki

  Tilataan dvd-levy hintaan 45,40 euroa postikuluineen Jerseyn saarelta, joka kuuluu EU:n tullialueeseen mutta ei sen arvonlisveroalueeseen. Jerseyst ostetuista tavaroista ei kanneta tullia, vaan ainoastaan arvonlisvero, joka dvd:st on 22 prosenttia. Alle 10 euron suuruista tullilaskua ei kuitenkaan kirjoiteta, joten Jerseyst tulevan 45,40 euron arvoisen dvd-lhetyksen saa kotiin veroitta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *