Hintavertailua

Jos shoppailet usein Amazonista, olet ehkä tullut miettineeksi miten paljon eri sivukonttorien (USA, Iso-Britannia, Saksa jne) hinnat eroavat toisistaan. Pricenoia ratkaisee ongelman puolestasi – se vertailee puolestasi kirjojen ja levyjen hintoja toimituskuluineen. Näyttää siltä, että jenkki-Amazon on useimmiten edullisin, etenkin nykyisen dollarin suotuisan kurssin aikana.

Vertaillessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä pari asiaa: toimituskulut on laskettu hitaimman tavan perusteella. Siinä missä Euroopasta kirja saapuu noin viikossa, sama kirja seilaa Atlantin yli viikkokaupalla. Hinnoissa ei ole myöskään mukana ALV:ta (lisätään Englannin ja käsittääkseni myös Saksan kauppojen hintaan) ja tullia (tulee maksettavaksi USA:sta tilatuista ostoksista jos hinta ylittää tietyn rajan – lisäksi tämän päälle tulee vielä ALV). Ehkä se Englanti onkin joskus edullisempi.

DVD:t taidan kuitenkin edelleen ostella play.comista.

6 thoughts on “Hintavertailua

 1. Hmm, eikös Playn dvd:t ole aika alttiita nykyään jäämään tulliin? Ei sinänsä ongelma yksittäisten levyjen kanssa, mutta esim. isommat kausiboxit jne. Luin dvdplazan tms. forumeista, että tulli oikein erityisesti tykkää katsella noita Playn tuomisia sen omaperäisen sijainnin takia :)

 2. Hmm, toi olikin uutta. En ole hetkeen sieltä levyjä tilaillut. Toisaalta, en yleensä tilaakaan kuin yhden tai kaksi levyä kerralla.

 3. EU-maasta tilattaessa ALV maksetaan pääsääntöisesti maahan, josta tuote ostetaan. Poikkeuksena on, mikäli liike myy vuodessa yli tietyn määrän yhteen maahan (muistaakseni €30000 tai €35000), niin silloin maksetaan ALV tähän maahan.

  Ainakin Englannin Amazonista tilattaessa Suomen Alv lisätään hintaan.

 4. AVL:stä:

  Muistaakseni saa valita, käyttääkö kohdemaan ALVia vai sen maan, jossa kauppa sijaitsee. Muistaakseni ainakin Amazon.de:ssä voi tilatessa valita Saksan ja Suomen ALV:n välillä.

 5. …ja tulliin jäämisestä vielä: siinä on tietty hintaraja, jonka mukaan ostokset jäävät tulliin. En muista tarkkaan, mutta ainakin Play.com:sta ostettaessa yksittäinen DVD ei jää tulliin (Play.com:sta kannattaa tilata isomman tilauksen levyt erikseen, koska postikulut sisältyvät tuotteiden hintaan), kun taas boxit jäävät helpommin. Tuo tarkka rahamäärä taisi löytyä tullin nettisivuilta.

 6. siinäpä suoralainaus tullin sivuilta
  http://www.tulli.fi/fi/03_Yksityishenkilot/03_Tavaran_tilaaminen_ulkomailta/02_Tuonti_EUn_veroalueen_ulkopuolelta/index.jsp

  “Tuonti EU:n veroalueen ulkopuolisilta alueilta

  EU:ssa on alueita, jotka eivät kuulu sen veroalueeseen. EU:n veroalueeseen kuulumattomilta alueilta tuotavat tavarat on tulliselvitettävä ja niistä on maksettava arvonlisävero, kun ne tuodaan EU:n veroalueelle.

  EU:n veroalueen ulkopuolisia alueita ovat

  Saksa: Helgolandin saari ja Büsingenin alue

  Espanja: Ceuta, Melilla ja Kanarian saaret

  Italia: Livigno, Campione d´Italia ja Luganojärven Italialle kuuluvat vesialueet

  Kreikka: Agio O´ros eli Mount Athos

  Iso-Britannia: Kanaalisaaret

  Ranska: merentakaiset departementit

  Suomi: Ahvenanmaan maakunta.

  Esimerkki

  Tilataan dvd-levy hintaan 45,40 euroa postikuluineen Jerseyn saarelta, joka kuuluu EU:n tullialueeseen mutta ei sen arvonlisäveroalueeseen. Jerseystä ostetuista tavaroista ei kanneta tullia, vaan ainoastaan arvonlisävero, joka dvd:stä on 22 prosenttia. Alle 10 euron suuruista tullilaskua ei kuitenkaan kirjoiteta, joten Jerseystä tulevan 45,40 euron arvoisen dvd-lähetyksen saa kotiin veroitta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *