Uudentyyppistä opiskelua

Vähän aikaa sitten uutisissa kerrottiin, kuinka Lapin yliopisto tarjoaa jokaiselle opiskelijalleen käyttöön kannettavan tietokoneen ja avaa langattoman verkkoyhteyden koko kampukselle. Saa kyllä meikäläisen hieman kateelliseksi.

Raportit kertovat, että läppäreillä varustetut opiskelijat saavat opiskeluistaan irti enemmän. Kiinnostavaa on kuitenkin seurata, miten koko luennolla istumisen konsepti muuttuu. Erilaisissa konferensseissa kulkevat ovat jo huomanneet, kuinka yleisö on muuttunut moniajavaksi. Ääneen keskusteleminen ei ole ehkä sallittua, mutta ircissä ja messengerissä chattaileminen ei häiritse ketään. Jos joku on eri mieltä puhujan kanssa, verkosta löytää nopeasti taustatukea väitteilleen. Reaaliaikainen bloggaus välittää tietoa myös ulkona istuville.

Ehkä vastaavanlainen järjestely olisi vauhdittanut aikanaan omiakin opintojani: ei olisi tarvinnut lintsata luennolta päästäkseen nettiin :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *