Sata viestiä päivässä

Microsoftilla suunnitellaan seuraavan sukupolven työkaluja informaatioähkyn hallintaan. Automaattisesti rakentuvat samaa aihetta käsitteleviä dokumentteja ja ihmisiä niputtavat projektit kuulostavat todella mielenkiintoisilta. Nykyään suuri osa sähköpostin kanssa työskentelystä kuluu tehden koko ajan uudelleen ja uudelleen hakuja kansioihin: mistä keskusteltiin, kuka lähetti mitäkin liitteitä ja mitä viestiketjussa puhuttiin.

Nykyiset sähköpostiohjelmani (töissä Outlook 2000 ja kotona Pine) sisältävät tehokkaat hakutoiminnot ja toimivat suodattimet, ja spammiongelmakin on hallinnassa (kiitos bogofilterin). Mutta silloin kun päivittäin tulevan sähköpostin määrä liikkuu yli sadassa (plus lisäksi postituslistat ja spammi), perustyökalut eivät enää yksinään riitä, vaan koko sähköpostin käyttöliittymä tarvitsee uudelleenmiettimistä.

The failure to adequately stay on top of all e-mail from friends and co-workers eventually translates into animus toward technology […] “It makes me not like my computer, […] it makes me feel I’m disorganized.” Kuulostaako tutulta?

2 thoughts on “Sata viestiä päivässä

  1. Olen jo jonkun aikaa sitten tehnyt ern huomion: On hassua, ett tietokoneiden yleisimmt kytt ovat varmaankin tekstinksittely ja skhposti – ja juuri molemmilla nill aloilla sovellukset ja jrjestelmt ovat todella ala-arvoisessa tilassa.

    Shkpostitulvasta on tehty tutkimuksia. Nm tutkimukset ovat osoittaneet ongelmakohtiin, ja niille on etsitty korjausmahdollisuuksia. Silti en ole lytnyt yhtn skhpostiohjelmaa, joka todella auttaisi nihin ongelmiin. Tai edes vhn yrittisi.

    Hienoa, ett joku tekee asialle jotain, ja nytt esimerkki. Ikv vain jos ensimmisen todella hydyllisen shkpostiohjelman tekijn on Microsoft, sill yleens se nimi tarkoittaa mys erittin ikvi lieve-ilmiit. Toivottavasti niist Mircosoftin tulevista mokauksista sen ohjelman kanssa ei sitten oteta esimekki.

  2. En usko, ett mikn automaattinen tykalu pystyy ratkaisemaan informaatiohky, niin teknokraatti kuin olenkin. Ne voivat lievitt sit, mutta varsinaisesti ongelmaa auttaa vain se, ett ihmiset jalostavat tietoa.

    Google ei auta tiedon lytmisess sen takia, ett se yhdistelisi eri sivuilla olevia tiedonpalasia, vaan sen takia, ett se auttaa lytmn ne hyvin tehdyt aihetta ksittelevt sivut kaiken roskan joukosta.

    Mit tulee shkpostin mrn ongelmaan, olen vakuuttunut siit, ett paras ratkaisu siihen on saada ihmiset kirjoittamaan parempia kirjeit, joissa on ajatuksella kirjoitettu kaikki oleellinen aiheesta. Tm mys vhent postin mr. Muutaman rivin pikaisesti lhetetyt sepustukset ovat ongelma, jos niill on tarkoitus keskustella trkeist asioista, lounaspaikan sopimiseen ne toki sopivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *