Kilpailuvietistä

Yksi menestyvän palvelun avaintekijöistä on vetoaminen ihmisen narsismiin ja kilpailuviettiin. Anna osallistujille mahdollisuus edustaa joko itseään tai yhteisöään ja tarjoa erilaisia mittareita joiden avulla voi kilpailla ja esitellä omaa ylivertaisuuttaan. Luulitteko Pinserin Top-listan syntyneen sattumalta? ;-)

Jo aiemmin esittelemäni joulupata-keräys toteuttaa tuota erinomaisesti. Lahjoittajien top-listan kärkisijasta on muodostunut varsinainen kamppailu. Muropaketin keskusteluareenan jäsenet pyrkivät pitämään itsensä listan kärjessä, mutta Arvopaperi-lehden keskustelun osallistujat tarjoavat kovan vastuksen nimimerkillä “Mitä mukissa”.

Herkullisen vastakkainasettelusta tekee kisailevien yhteisöjen erilainen luonne: Muropakettilaisilla ei ole välttämättä paljoa rahaa käytettävissä, mutta heitä on paljon ja tarve päästä kärkeen on kova. Kuten nimimerkki “majava” kirjoittaa: “Pitää itsekin lahjoittaa toisen kerran kuhan saa laskettua kaikki menot ja katsottua paljon pottiin liikenee, muron pottiin tietenkin..“. Sijoittajilla pikkurahasta ei liene puutetta ihan niin paljon ja ovatpa he kuulemma laittaneet rahaa Muropakettilaisten pottiinkin ihan pitääkseen kilpailun jännittävänä.

Mutta tästä kilpailusta seuraa vain hyvää: vähäosaisten jouluiloksi on kerätty netissä jo yli 40000 euroa. Bloggaajat ovat muuten sijalla 21, neljänsadan euron potilla.

Jottei tämä juttu menisi ihan vanhan kertaamiseksi, tässä vielä linkki Arvopaperi-lehden foorumista poimittuun älypähkinään: Montako terälehteä ruusun ympärillä? Jotkut ratkaisevat pähkinän hetkessä, toisilta saattaa mennä kuukausia. Taustatiedoissa kerrottiin, että teräviltä ihmisiltä kuluu pidempi aika tehtävän hoksaamiseen (lieneekö vain lohdutusta ;-). Minulta kului 5 minuuttia – laita kommentteihin oma tuloksesi.

53 thoughts on “Kilpailuvietistä

 1. Mit me tst opimme? Kun joku nytt tyhmn, rsyttvn, pienen, yksinkertaisen, eploogisen ly/lyttmyyspelin, niin koko blogimaailma menee pivkausiksi sekaisin ;D

 2. “It had taken Dr. Duke well over a year himself, and he would always explain that the smarter you were, the longer it took to figure it out.”

  Niin ettei tuo lyn ja tehtvn selvittmiseen kuluvan ajan suhde ihan tieteellinen tosiseikka ole ;-)

 3. Ratkaisin heti. Ehk oon sitten niiin yksinkertainen :P Mutta aina se ei ookkaan kai niin huono juttu..

 4. Itsellni meni ikuisuus tuohon ja sitten kun sain oikeita vastauksia ihan laskemalla, en ollut siltikn ns. tajunnut sit. Sulhasmiehen piti selitt. Kyll siit ihan matematiikkaakin saa mutta ne ruusut on silloin unohdettava tai vhintnkin niiden merkityksen ksityst laajennettava.

 5. Tst on mukava pyritt mys ihan siin oikeassa verkon ulkopuolisessa elmss. Otat sopivassa porukassa viisi noppaa ja kyselet ruusun terlehdist. Testailin tt vaimolle ja se oli 15 minuutin jlkeen melko kyrsiintyneess tilassa. Ratkaisi kyll viimein, kun olin hokenut tuota terlehtiasiaa isomman lekan kanssa.

 6. kirjoitin eilen omaanikin blogiini samasta aiheesta, ja yunien meneminen oli kyll lhell. jollen olisi lukenut dyron ‘viiden ja kolmen pisteen vihjett’, olisi voinut hyvinkin vierht se vuosi :). tosin myskin hermot olisivat varmasti menneet moneen kertaan ennen sit.

  nyt on vhn tyhj olo.

 7. 15 minuuttia. Meinasi hermot menn, mutta tuon viiden ja kolmen pisteen vihjeen avulla juttu viimein avautui.

 8. Tein testin muutamalle kaverille ja puolisolle. Miespuoliset tajusivat jujun noin vartin phkilyn ja pienten vihjeiden jlkeen, mutta naisille piti vnt rautalangasta, eivtk he sittenkn meinanneet tajuta. Ehk putkiaivot ovat tllaisissa tehtviss hydyllisemmt kuin tippaleipaivot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *