Joulupata

Sarjakuvissa köyhien sankarien lompakoista löytyy vain koiperhosia. Minulla on samanlainen, mutta perhosten sijasta se on täynnä kuitteja. Tuhlaan kaikki rahani käyttämällä muovikorttia ja sen takia mukana ei ole koskaan käteistä rahaa. Joulun alla tämä on hiukan hankalaa, sillä kadulla kulkiessa tekisi mieli laittaa joulupataan avustusta hädässä oleville. Onneksi tämäkin hoituu nykyään näppärästi internetitse www.joulupata.fi -sivustolla.

Tämänvuotinen joulupata on muuten huomannut top10-listojen lumovoiman :-) Oman lahjoituksensa voi sijoittaa nimettyyn pottiin. Joulupadan top-listalta voi sitten katsoa kenen ryhmä on ollut anteliain.

Visa perusti bloggaajille oman potin, nimeltään “bloggaajat”. Sijoitus pyörii tällä hetkellä vasta 40:n huonommalla puolella joten nyt kukkaron nyörejä hellittämään. Pyritään nostamaan bloggaajat ainakin top-20:een! Maksuhan sujuu näppärästi verkkopankin avulla.

Lahjoittaessani itse äsken rahaa törmäsin muuten ensimmäistä kertaa eläessäni pelättyyn siirron katkaisevaan tietoliikennehäiriöön. Maksusuorituksen jälkeenhän näkyville tulee ainakin OP:n verkkopankissa ruutu, jossa lukee “Palaa maksun saajan sivuille klikkaamalla tästä tai odota kolme sekuntia”. Jos tuota linkkiä ei seuraa, koko maksutapahtumaa ei rekisteröidä. Huonon ajoituksen johdosta menin klikkaamaan ko. linkkiä juuri samalla hetkellä kun kolmen sekunnin aikaraja oli kulunut umpeen ja selain alkoi itse ladata joulupadan paluusivua. Tuo lataus keskeytyi ja käynnistyi sitten heti uudelleen klikkaukseni johdosta. Tämän seurauksena joulupata-sivusto antoi minulle virheilmoituksen keskeytyneestä maksusta.

Nähtävästi raha oli kuitenkin loppujen lopuksi rekisteröitynyt (tai sitten samaan aikaan oli liikkeellä muitakin lahjoittajia). Raha ainakin lähti tililtä ja sehän on tässä tapauksessa tärkeintä. Laitoin asiasta kuitenkin palautetta joten jää nähtäväksi kuinka tuossa lopuksi kävi. Ja verkkomaksaja sai opetuksen: odota kiltisti selaimen siirtymistä verkkopankista takaisin maksun saajan sivuille äläkä mene häiritsemään sitä omilla klikkailuilla.

6 thoughts on “Joulupata

  1. Kyll se raha sielt tililt lhtee, mutta ei vlttmtt ilmesty heti vastaanottajalle. Vertailun vuoksi voisin ottaa esimerkiksi Veikkauksen tosiaikaisen rahansiirron pankkitililt pelitilille -> Tuo “paluu myyjn palveluun” keskeytyi, ja raha ji ilmestymtt pelitilille. Parin pivn kuluttua rahat kuitenkin kolahtivat sinne. Lhinn tuo paluu ilmeisesti varmentaa tosiajassa suoritetun maksun myyjpalvelulle.

  2. Verkkomaksujrjestelm hiukan rakentaneena yhden edelliseen kommenttiin, eli kyll raha luultavasti liikkuu mutta vastaanottaja ei saa heti tietoa siit, ett on saanut rahaa.

  3. No, nkyip lahjoitukseni tai ei, nyt bloggaajat ovat jo sijalla 16. Hyv me! :-)

  4. Kuten edellkin mainittiin, paluu myyjn palveluun tarkoittaa sit, ett myyjn softa saa heti tiedon maksusta. Linkiss (vai tuliko siin lomakekin mukana?) tulee DES/3DES/tai jollain koodattu sanoma, joka kertoo maksun todella tapahtuneen, ettei joku vain npertele vastaavaa omaa palvelua.

    Varsinainen tilitapahtumahan pyrii pankin jrjestelmiss ja kirjautuu oikeille tileille eik siihen vaikuta mill tavalla selaintasi ksittelet sen jlkeen, kun olet hyvksynyt maksun varmennekoodilla. Myyjn palvelu saa tapahtumasuorituksen sitten kun se seuraavan kerran ky lukemassa tili ja huomaa maksun siell. Eli tuolla hetipaluulla sst pivn tahi muutaman, riippuen siit kuinka usein myyjn softa ky lukemassa tilitapahtumia.

  5. Sain vastauksen palautteeseen: raha oli mennyt perille ja kymppini mys nkyy bloggaajien potissa. Jee :-)

    Eli nhtvsti jo edellinen hakupyynt oli ehtinyt vlitt koodatun sanoman ja kun olin klikannut linkki itse uudelleen, toinen yritys antoi virheilmoituksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *