18250 vuorokauden sääennuste

Seuraa viiden vuosikymmenen säätiedotus Eurooppaan: Alussa lämpenevää ja trooppista, mutta jakson loppupuolella lämpötilat kääntyvät laskuun Golf-virran hiipuessa napajäätikön sulamisvesien ansiosta. Ennuste sisältää myrskyvaroituksia. Hiihtosää: Laskettelukelit huononevat Alpeilla nopeasti sulavan lumen takia. Hiihtokausi loppuu lumen ja jään kadotessa ennustekauden puolivälissä.

3 thoughts on “18250 vuorokauden sääennuste

  1. Jos golf-virta tyrehtyy,niin se tarkoittaa kylm tulevaisuutta tnne.Pitisikhn ajoissa muutta tropiikkiin.

  2. Niin, meidn arkeologian lehtori odottelee uutta jkautta ihan sadan vuoden sisll. Mene ja tied sitten…

  3. Mielestni asia on juuri toisinpin. Niin kauan kuin pohjoisnavalla on jt joka sulaa kylmksi “kevyeksi” vedeksi meren pinnalle, seuraa tst se, ett Skandinavian alueella esiintyy pitki aikoja pohjoistuulia. Tm johtuu siit, ett korkeapaine asettuu Norjan meren tuntumaan eli siirtyy aiemmasta pohjoisemmasta asemastaan eteln pin. Pohjoiset arktiset tuulet ovat tietenkin kylmi ja siit seuraa mys se ett kylmn ilman kohdatessa etelst tulevan kostean ilman alkaa esiinty voimakkaita lumisateita kovan tuulen kera.

    Tst seuraa puolestaan korkeapainealueen vahvistuminen ja pohjoiset tuulet, jotka kohdistuvat pasiassa vain Skandinaviaan. Ilmasto on siit vekkuli, ett muutokset ja ilmit esiintyvt aina suurella viiveell. Yksi pieni viive on, se ett ns. kevn tulo siirtyy aina vaan pidemmlle (johtuen toukokuussa iskevst kylmst jaksosta). Toinen isompi viive on, ett tllaista ilmaston muutosta esiintyy ainakin 150 vuotta vaikka fossiilisten liikennepolttoaineiden kytst siirryttisiin vetymoottoreihin huomenna 15.12.03 ja laajamittainen lentminen lopettaisiin samantien sek shkn tuotannossa siirryttisiin pelkstn ydinvoimaan, tuulivoimaan ja vesivoimaan.

    Se mit tapahtuu pohjoisnavan jtikiden kokonaan sulettua arktiseksi mereksi niin kerron siit myhemmin vaikkashkpostitse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *