18250 vuorokauden sääennuste

Seuraa viiden vuosikymmenen säätiedotus Eurooppaan: Alussa lämpenevää ja trooppista, mutta jakson loppupuolella lämpötilat kääntyvät laskuun Golf-virran hiipuessa napajäätikön sulamisvesien ansiosta. Ennuste sisältää myrskyvaroituksia. Hiihtosää: Laskettelukelit huononevat Alpeilla nopeasti sulavan lumen takia. Hiihtokausi loppuu lumen ja jään kadotessa ennustekauden puolivälissä.

3 thoughts on “18250 vuorokauden sääennuste

  1. Jos golf-virta tyrehtyy,niin se tarkoittaa kylmää tulevaisuutta tänne.Pitäisiköhän ajoissa muutta tropiikkiin.

  2. Niin, meidän arkeologian lehtori odottelee uutta jääkautta ihan sadan vuoden sisällä. Mene ja tiedä sitten…

  3. Mielestäni asia on juuri toisinpäin. Niin kauan kuin pohjoisnavalla on jäätä joka sulaa kylmäksi “kevyeksi” vedeksi meren pinnalle, seuraa tästä se, että Skandinavian alueella esiintyy pitkiä aikoja pohjoistuulia. Tämä johtuu siitä, että korkeapaine asettuu Norjan meren tuntumaan eli siirtyy aiemmasta pohjoisemmasta asemastaan etelän päin. Pohjoiset arktiset tuulet ovat tietenkin kylmiä ja siitä seuraa myös se että kylmän ilman kohdatessa etelästä tulevan kostean ilman alkaa esiintyä voimakkaita lumisateita kovan tuulen kera.

    Tästä seuraa puolestaan korkeapainealueen vahvistuminen ja pohjoiset tuulet, jotka kohdistuvat pääasiassa vain Skandinaviaan. Ilmasto on siitä vekkuli, että muutokset ja ilmiöt esiintyvät aina suurella viiveellä. Yksi pieni viive on, se että ns. kevään tulo siirtyy aina vaan pidemmälle (johtuen toukokuussa iskevästä kylmästä jaksosta). Toinen isompi viive on, että tällaista ilmaston muutosta esiintyy ainakin 150 vuotta vaikka fossiilisten liikennepolttoaineiden käytöstä siirryttäisiin vetymoottoreihin huomenna 15.12.03 ja laajamittainen lentäminen lopettaisiin samantien sekä sähkön tuotannossa siirryttäisiin pelkästään ydinvoimaan, tuulivoimaan ja vesivoimaan.

    Se mitä tapahtuu pohjoisnavan jäätiköiden kokonaan sulettua arktiseksi mereksi niin kerron siitä myöhemmin vaikkasähköpostitse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *