Pinserin pelinurkka

Roolipelit ovat periaatteessa ihan hauskoja, mutta meiklinen ei oikein jaksa pelata niit. Hahmon kvelyttminen, tavaran kerminen ja miekan heiluttelu ovat asioita jotka alkavat maistua nopeasti puulta. Seuratessani aikoinaan innostuneiden mudaajien pelaamista huomasin ett en ollut ainoa jota tm kyllstytt.

Parhaimmat pelaajat rakensivatkin itselleen monimutkaisia skriptej, jotka suorittivat automaattisesti kaiken tylsn ja rutiininomaisen mikrotason toiminnan. Taitavan pelaajan tarvitsi vain nojautua taaksepin ja katsoa kuinka rkit lahtaantuvat ja kulta kerntyy nahkamasseihin.

Nyt tm rimmilleen viilattu roolipelaaminen on mys meidn tavallisten pulliaisten ulottuvilla. Progress Quest on jnnittv Windowsilla toimiva rioptimoidulla kyttliittymll varustettu kolmiulotteinen roolipeli, jota pelatessa ei tarvitse hukata aikaansa joutavanpivisyyksiin. Kirjoittaessani tt juttua Battle-Felon Skraeling Samikki ehti tuossa taustalla jo listi luolamiesremmin ja muutaman pupujussin sek kert kassillisen kultakimpaleita, maahisen lompakon ja rotanhnnn.

13 thoughts on “Pinserin pelinurkka

 1. Puristi toteaa, ett puhut nyt tietokoneroolipeleist, et roolipeleist.

  Niinq, kax iha eri asiaa.

 2. Jep, tietokone-sellaisista tosiaan… pahoitteluni GM:lle :)

 3. Heh, mietinkin, ett jopas on tyls roolipelikampanja jos ei muuta tehd kuin kvell ja tapeta :-)

 4. Damn, jin koukkuun tohon. Ei voi olla katsomatta aina mit tuo kaveri puuhailee. Paras aarre tll hetkell lienee yksi pari kpin kalsareita.

 5. Olen kyll sit mielt, ett ihan kaikki roolipelaaminen on larppausta.

  (Paitsi nethackin pelaaminen, koska itsekin olen sit tehnyt (ja paljon).)

 6. Jarno Virtanen: “Olen kyll sit mielt, ett ihan kaikki roolipelaaminen on larppausta.”

  Hmm, jnn teoria. Minua kiinnostaa roolipelaamisen ja larppaamisen mrittelyt, joten olisin kiinnostunut kuulemaan miten tuossa tapauksessa (ihan vain yleispiirteisesti) mrittelet larppaamisen/roolipelaamisen, ja miten olet tuohon teoriaan ptynyt. (En yrit vitt vastaan, ihan mielenkiinnosta kysyn tt.)

 7. Kyseess on tietenkin vanha tuttu porttiteoria. Aloittaa se viaton nrtti sitten “harmittomista” lautapeleist tai vaikka tietokoneroolipeleist, niin ajan myt hn haluaa vain lis ja lis, enemmn ja enemmn, ja lopulta sortuu larppaamaan. Tiedmme nit surullisia tarinoita tuhansia.

 8. olisin erittin kiinnostunut tietmn ett miten pin toi peli muka on “kolmiulotteinen roolipeli” :S

 9. Q: Everybody on the forums is talking about 3D mode, but I can’t seem to activate it. Is it all bunk?
  A: The shading around the progress bars and buttons and so on gives them sort of a 3D feel.

 10. JEEEEEEEEEEEE t on paras riskintpeliikin!! Se on vhnn siistiik jos menee mrkkinoillle niin siit tulee aikas paljonkin tavraa@@@@$@{${[!!!!
  M oon jo 78lvl. Ttyttyy menn mainaan heiheii..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *