Varustelukilpailun seuraava vaihe

Kirjoittaja Sami, 24.10.2003

Onneksi ystävät palauttavat pään takaisin pilviin jos meikäläinen alkaa kulkea liian lähellä maanpintaa. Mietiskelin ääneen Pakkasvahdin hankkimista Pinserimobiilin kaveriksi, kun E-110 tutustutti minut X-10-järjestelmään. Kunnon propellihattutalo suorastaan vaatii tietokoneistetun netin kautta ja mobiililaitteilla ohjattavan sähköjärjestelmän! Parin päivän takainen huoleni varustelukilpailun lässähtämisestä oli siis ihan turha. Nyt tarvitaan enää se muutama tonni rahaa…

  Jutussa “Varustelukilpailun seuraava vaihe” on yksi kommentti:

  • Juha says:

   Mulla on ollut X10:llä automatisoituja valoja käytössä reilun vuoden. Tein siihen meidän kamerapalvelimeen php:lla softan, joka ohjaa sarjaportin kautta X10-tietokonemoduulia (protokolla löytyi verkosta).

   Systeemi on nyt vuoden verran hoidellut akvaariovalon, yhden kasvivalon, olohuoneen valaistuksen sekä pihavalon. Nikkaroin keväällä softaan laajennuksen, jossa tapahtumia voi ajastaa auringonlaskun/nousun mukaan. Niinpä meillä arkiaamuisin syttyy pihavalo töihinlähtöaikaan, jos on pimeää :-)

   X10:ssä pitää huomioida, että ohjaat samassa sähköverkon vaiheessa olevia vehkeitä. Muutoin joudut asennuttamaan sähkökaappiin kalliit vaihetoistimet, jotka kopioi X10-koodit vaiheiden välillä. Meidän kämpässä eteinen, olohuone ja pihan ulkorasia ovat samassa vaiheessa, joten automatisointi sujui kivutta.

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.