Varustelukilpailun seuraava vaihe

Onneksi ystävät palauttavat pään takaisin pilviin jos meikäläinen alkaa kulkea liian lähellä maanpintaa. Mietiskelin ääneen Pakkasvahdin hankkimista Pinserimobiilin kaveriksi, kun E-110 tutustutti minut X-10-järjestelmään. Kunnon propellihattutalo suorastaan vaatii tietokoneistetun netin kautta ja mobiililaitteilla ohjattavan sähköjärjestelmän! Parin päivän takainen huoleni varustelukilpailun lässähtämisestä oli siis ihan turha. Nyt tarvitaan enää se muutama tonni rahaa…

One thought on “Varustelukilpailun seuraava vaihe

  1. Mulla on ollut X10:ll automatisoituja valoja kytss reilun vuoden. Tein siihen meidn kamerapalvelimeen php:lla softan, joka ohjaa sarjaportin kautta X10-tietokonemoduulia (protokolla lytyi verkosta).

    Systeemi on nyt vuoden verran hoidellut akvaariovalon, yhden kasvivalon, olohuoneen valaistuksen sek pihavalon. Nikkaroin kevll softaan laajennuksen, jossa tapahtumia voi ajastaa auringonlaskun/nousun mukaan. Niinp meill arkiaamuisin syttyy pihavalo tihinlhtaikaan, jos on pime :-)

    X10:ss pit huomioida, ett ohjaat samassa shkverkon vaiheessa olevia vehkeit. Muutoin joudut asennuttamaan shkkaappiin kalliit vaihetoistimet, jotka kopioi X10-koodit vaiheiden vlill. Meidn kmpss eteinen, olohuone ja pihan ulkorasia ovat samassa vaiheessa, joten automatisointi sujui kivutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *