Varustelukilpailun seuraava vaihe

Onneksi ystävät palauttavat pään takaisin pilviin jos meikäläinen alkaa kulkea liian lähellä maanpintaa. Mietiskelin ääneen Pakkasvahdin hankkimista Pinserimobiilin kaveriksi, kun E-110 tutustutti minut X-10-järjestelmään. Kunnon propellihattutalo suorastaan vaatii tietokoneistetun netin kautta ja mobiililaitteilla ohjattavan sähköjärjestelmän! Parin päivän takainen huoleni varustelukilpailun lässähtämisestä oli siis ihan turha. Nyt tarvitaan enää se muutama tonni rahaa…

1 thought on “Varustelukilpailun seuraava vaihe

  1. Mulla on ollut X10:llä automatisoituja valoja käytössä reilun vuoden. Tein siihen meidän kamerapalvelimeen php:lla softan, joka ohjaa sarjaportin kautta X10-tietokonemoduulia (protokolla löytyi verkosta).

    Systeemi on nyt vuoden verran hoidellut akvaariovalon, yhden kasvivalon, olohuoneen valaistuksen sekä pihavalon. Nikkaroin keväällä softaan laajennuksen, jossa tapahtumia voi ajastaa auringonlaskun/nousun mukaan. Niinpä meillä arkiaamuisin syttyy pihavalo töihinlähtöaikaan, jos on pimeää :-)

    X10:ssä pitää huomioida, että ohjaat samassa sähköverkon vaiheessa olevia vehkeitä. Muutoin joudut asennuttamaan sähkökaappiin kalliit vaihetoistimet, jotka kopioi X10-koodit vaiheiden välillä. Meidän kämpässä eteinen, olohuone ja pihan ulkorasia ovat samassa vaiheessa, joten automatisointi sujui kivutta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *