Kyltymättömyydestä

Parisen viikkoa sitten Aamulehdessä haastatellut ravintoloitsijat kertoivat, että vaikka ravintolaruoan arvonlisävero laskisikin, ei se näkyisi hinnoissa. Perustelu oli sama kuin myöhemmin alkoholiveron rajusta tiputtamisesta haastatelluilla baarinpitäjillä: hinnat eivät laske vaan korkeintaan maksujen korotuspaineet siirtyvät hieman kauemmaksi tulevaisuuteen.

Viime viikolla on satanut reippaasti. Keväällä ostamani sademittari tuli pariinkin otteeseen piripintaan eli vettä on tullut likemmäs 100 millimetriä. Uutiset tietävät kuitenkin kertoa, että pohjavesien alhaiseen tasoon tuo ei auta mitään, korkeintaan tilanne muuttuu surkeasta katastrofaaliseksi vähän hitaammin. Sähköyhtiötkin tietävät jo kertoa että hintojen nostamiselle ensi talvena on kovia mielitekoja.

Sama pahuksen kyltymättömyyden trendi on tarttunut nyt Tottiinkin. Vaikka kävelyttäisimmekin koiraa vihmovassa vesisateessa läpimärkyyteen asti tai veisimme sen juoksemaan harjua ylös ja alas, pikku vingahtelu ja toiveikas ulos tuijottelu alkaa noin viisi minuuttia edellisen kävelytyksen jälkeen tai kun joku kävelee kohti ulko-ovea.

PS. Totti täytti sunnuntaina vuoden. Päivänsankari sai lahjaksi Stokkan hullujen päivien jättiluita sekä nakki-jauheliha-täytekakun. Kakun syöminen kesti 15 sekuntia ja sillä ei ollut vaikutusta ihmisten makupalojen kerjäämiseen.

4 thoughts on “Kyltymättömyydestä

  1. vink vink: Koirat ovat kyltymättömiä mitä ulkoiluttamiseen tulee ja omistajan kunto loppuu ensin (mun ainakin). Mutta koiruuskin väsyy, kun sille opettaa jotain pientä uutta ja se joutuu käyttämään aivojaan.

  2. Tuo vingahtelu ja ulos ruinaaminen – liiankin tuttua ! Ja yksi koiristamme saa minutkin välillä lähes raivon valtaan: aina kun laitan kengät jalkaan, alkaa hillitön pyöriminen ja tohina että “nyt taas mennään”…

  3. Koiraa pitää vaan tuollaisissa tilanteissa ignoorata (helpommin sanottu kuin tehty :) kengät jalkaan ja ulos harjoituksia, et kiinnitä mitään huomiota vouhottavaan koiraan, fiksu koira oppii kyllä pian nämä väärät hälytykset ja vouhottaminen vähenee. Yleensäkin huomiotta jättäminen on paras “rangaistus” miellyttämishaluiselle koiralle

  4. Havaittavissa on sellaista että koiran halukkuus ulkoiluun kulkee jollain kieroutuneella tavalla käsikädessä koiran koon ja turkin textuurin sekä sään kanssa.

    Tästä voisi varmasti vääntää jonkinlaisen matemaattisen yhtälön jossa muuttujia kokoa, turkkia ja säätä kuvattaisiin x:llä Y:llä ja zetalla ja sitten tehtäisiin kaikenlaisia hajontoja ja derivointeja ja muita ällötyksiä , joihin MINÄ henkilökohtaisesti hajoaisin.

    Joka tapauksessa. Todistettua on että koirat saa nautintoa siitä että ne tuovat maximaalisen paljon kuraa kotiin.

    T: ihminen & 2 elävää likahakuista, kyltymätöntä, beduiinimattoa ja 1 kissankokoinen ja näköinen vettä ja kylmää välttelevä primadonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *