Kyltymättömyydestä

Parisen viikkoa sitten Aamulehdessä haastatellut ravintoloitsijat kertoivat, että vaikka ravintolaruoan arvonlisävero laskisikin, ei se näkyisi hinnoissa. Perustelu oli sama kuin myöhemmin alkoholiveron rajusta tiputtamisesta haastatelluilla baarinpitäjillä: hinnat eivät laske vaan korkeintaan maksujen korotuspaineet siirtyvät hieman kauemmaksi tulevaisuuteen.

Viime viikolla on satanut reippaasti. Keväällä ostamani sademittari tuli pariinkin otteeseen piripintaan eli vettä on tullut likemmäs 100 millimetriä. Uutiset tietävät kuitenkin kertoa, että pohjavesien alhaiseen tasoon tuo ei auta mitään, korkeintaan tilanne muuttuu surkeasta katastrofaaliseksi vähän hitaammin. Sähköyhtiötkin tietävät jo kertoa että hintojen nostamiselle ensi talvena on kovia mielitekoja.

Sama pahuksen kyltymättömyyden trendi on tarttunut nyt Tottiinkin. Vaikka kävelyttäisimmekin koiraa vihmovassa vesisateessa läpimärkyyteen asti tai veisimme sen juoksemaan harjua ylös ja alas, pikku vingahtelu ja toiveikas ulos tuijottelu alkaa noin viisi minuuttia edellisen kävelytyksen jälkeen tai kun joku kävelee kohti ulko-ovea.

PS. Totti täytti sunnuntaina vuoden. Päivänsankari sai lahjaksi Stokkan hullujen päivien jättiluita sekä nakki-jauheliha-täytekakun. Kakun syöminen kesti 15 sekuntia ja sillä ei ollut vaikutusta ihmisten makupalojen kerjäämiseen.

4 thoughts on “Kyltymättömyydestä

  1. vink vink: Koirat ovat kyltymttmi mit ulkoiluttamiseen tulee ja omistajan kunto loppuu ensin (mun ainakin). Mutta koiruuskin vsyy, kun sille opettaa jotain pient uutta ja se joutuu kyttmn aivojaan.

  2. Tuo vingahtelu ja ulos ruinaaminen – liiankin tuttua ! Ja yksi koiristamme saa minutkin vlill lhes raivon valtaan: aina kun laitan kengt jalkaan, alkaa hillitn pyriminen ja tohina ett “nyt taas mennn”…

  3. Koiraa pit vaan tuollaisissa tilanteissa ignoorata (helpommin sanottu kuin tehty :) kengt jalkaan ja ulos harjoituksia, et kiinnit mitn huomiota vouhottavaan koiraan, fiksu koira oppii kyll pian nm vrt hlytykset ja vouhottaminen vhenee. Yleenskin huomiotta jttminen on paras “rangaistus” miellyttmishaluiselle koiralle

  4. Havaittavissa on sellaista ett koiran halukkuus ulkoiluun kulkee jollain kieroutuneella tavalla ksikdess koiran koon ja turkin textuurin sek sn kanssa.

    Tst voisi varmasti vnt jonkinlaisen matemaattisen yhtln jossa muuttujia kokoa, turkkia ja st kuvattaisiin x:ll Y:ll ja zetalla ja sitten tehtisiin kaikenlaisia hajontoja ja derivointeja ja muita lltyksi , joihin MIN henkilkohtaisesti hajoaisin.

    Joka tapauksessa. Todistettua on ett koirat saa nautintoa siit ett ne tuovat maximaalisen paljon kuraa kotiin.

    T: ihminen & 2 elv likahakuista, kyltymtnt, beduiinimattoa ja 1 kissankokoinen ja nkinen vett ja kylm vlttelev primadonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *