Bisnesidea

Kello lähenee yhdeksää ja TV-uutiset loppuaan. “Ja seuraavaksi Tapio kertoo huomisen säästä.” “Syvä matalapaine kiertää mmm mmmm kolme astetta [käsien heiluttelua] mmmmm mmmm itäkaakosta [laajoja kaaria] mmm…” Muutamaa minuuttia myöhemmin Urheiluruudun ärsyttävä tunnusmelodia herättää minut transsista. Riitta kysyy ohikulkiessaan: “mitä huomiseksi luvattiin?” Joudun tunnustamaan että minulla ei ole asiasta harmainta aavistustakaan.

Olenkohan ainoa jolle käy joka ikinen kerta näin? Kaksituntinen pelkkiä säätiedotuksia sisältävä DVD-levy olisi varmasti suurmenestys meditaatiota ja muita mielentyhjennysharjotuksia tekevien keskuudessa. Tässäpä loistava bisnesidea Ilmatieteen laitokselle. Jo pelkkä kuvaruutukaappaus meteorologista sääkartan edessä voisi toimia rauhoittavana tietokoneen taustakuvana (jos joku omistaa TV-kortin, laittakaapa minulle sähköpostissa kuva tulemaan!)

10 thoughts on “Bisnesidea

 1. Et todellakaan ole ainoa. Toisaalta olen ehkä koko elämäni asunut sellaisessa paikassa ja tehnyt sellaista työtä, missä asialla, jota kutsutaan “huomisen sääksi” ei ole mitään merkitystä. Sen takia olen ehkä oppinut päästämään sääennusteen toisesta korvasta sisään ja saman tien toisesta ulos. Näin toimistotyöläisenä se on kuitenkin niin, että vaikka taivaalta sataisi keskisuuria kiviä, pitää läppäri pakata laukkuun ja matkustaa bussilla töihin.

 2. Ja niistä Nelosen tekopirteiden säätyttöjen sanomisista jää vieläkin vähemmän mieleen, vaikka alkuperäinen tarkoitus on ollut kai ihan päinvastainen. Vaikka minähän en katso televisiota…

 3. Aivan sama sabluuna täälläkin. Ei muuten ole tekemisissä myöskään vuorokaudenajan kanssa. Yritän joka arkiaamu katsoa aamutelevisiosta säätiedotuksen ja vähintäin joka toinen kerta ehdin vaipua transsiin pohtimaan jotain pallogeometristä ongelmaa ennen säätiedotusta.

  Meteorologia on muutoinkin valtavan kiinnostava ja samaan aikaan hajamielisyyttä aiheuttava ala. Lainasin kesällä pari sääilmiöitä käsittelevää populaaritieteellistä kirjaa kirjastosta. Olin lukenut niistä toisen jo jokunen vuosi sitten, en kylläkään muistanut sanaakaan lukemastani. Okluusiorintamat ynnä muut olivat jälleen täysin tuoreita asioita. Loistavia teoksia ja mainiota unilukemista! Voin lämpimästi suositella unettomuudesta kärsiville.

 4. Minultakin jää sääennusteet järjestelmällisesti rekisteröimättä. Joskus jään katsomaan myös urheilu- ja talousuutisia jonkinlaiseen valvekoomaan vaipuneena. Kaikki täysin yhdentekevää informaatiota minulle.

  Asia erikseen on tietysti kolmosen Mette Mannonen. :) Hänen sääraporttiensa äärellä katse lasittuu ihan muista syistä kuin tylsiintymisestä. On se vaan niin ihqu.

 5. Television säätiedotukset menevät täysin ohi, mutta netistä ne tulee vilkaistua päivittäin, mutta lähinnä tilastomielessä. “Ai nyt onkin ajankohtaan nähden lämpimämpää. Hellerajat rikkoutuivatkin poikkeuksellisen aikaisin” jne.

 6. Sään ongelma on se että huomisen sää ei yleensä hirveästi eroa tämän päivän säästä. Jos tänään oli puolipilvistä, huomenna on pilvistä. Uutistenlukijatkin yrittävät kiihdyttää sään vaihteluja kyselemällä säämiehiltä ja -naisilta että: “Jokos nyt voi sanoa että tämän kesän helteet ovat ohi” ja siihen sääihmiset vastaavat toppuuttelevasti että ei nyt ihan kun tämä rintama täällä ja tuo tuolla ja blahblahblah. Se olisinkin jos Mette ilmottaisi että Jumazuke, just huomattiin satelliittikuvista että Suomeen saapuu hirmumyrsky ja sen perässä riisimurosade!

 7. Loppujen lopuksi miksi me seuraamme säätä? sataa tai paistaa. Syksyllä sataa enemmän ja samaa rataa…

  [rahi turhia yleistyksiä]

 8. Kyllä tuommoinen sääohjelma olisi hieno,
  kuten tämä Weatherbug,joka toimii vain
  USA:n sään puitteissa.

  http://www.weatherbug.com/aws/index.asp

  Onko se tarpeellinen ?
  Ei tosiaankaan,mutta olisi se vaan hieno saada.
  Onko vastaavia ohjelmia saatavilla suomen säästä?

 9. hmm. ei taida monet välittää säästä (-tiedoituksista)… oliskohan tässä yksi syy IT-kuplan puhkeamiseen :) Kaikille saitelle piti kalliilla saada ne turhaakin turhemmat sääkuvat.

 10. Minä olen aina katasellut säätiedotukset MTV3 kanavalta, mutta kun näen METTE MANNOSEN,niin katseeni kohdistuu vain HÄNEEN. Minusta METTE on KAUNIS ja hyvin SEKSIKÄS. Luulen, että olen etärakstunut häneen. No se on vain kauko rakkautta.

  Jos voisin niin, Suutelisin METTEÄ ja hyvälisin HÄNTÄ hellästi. Sitten siitä etenisin pikkuhiljaa itse asiaan. Tätä mieltä ole METESTÄ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *