Varo sanojasi

Firma nimeltn SunComm Technologies kehitti uuden CD-levyjen kopiosuojausjrjestelmn. Kun suojattu levy laitetaan Windows-tietokoneen asemaan, se asentaa automaattisesti tietokoneeseen laiteajurit jotka estvt musiikin kopiointia CD-levylt.

Princetonin yliopiston opiskelija John Halderman kirjoitti raportin, jossa kerrotaan ett suojauksen asentumisen voi est pitmll tietokoneen Shift-nppint pohjassa samalla kun laittaa levyn sisn. Tm on yksi Windowsin perustoiminnoista, jolla estetn automaattisesti kynnistyvien ohjelmien ajaminen. Jos ajuri psi jo asentumaan koneeseen, sen voi poistaa tietokoneestaan laitehallintatoiminnoilla seuraamalla raportin ohjeita.

“Hkkerinti”uutinen sai SunComm Technologiesin osakekurssin putoamaan 20%. SunCommin toimitusjohtaja on asiasta arvatenkin harmissaan: “SunnComm believes that Halderman has violated the Digital Millennium Copyright Act (DMCA) by disclosing unpublished MediaMax management files placed on a user’s computer after user approval is granted.” Firma aikookin laittaa juristit asialle.

Ole siis varovainen paljastaessasi tmn kokoluokan salaisuuksia. Voit lyt itsesi lakituvasta. (via /.)

6 thoughts on “Varo sanojasi

 1. Jaa-a, saas nhd koska tulee syyte Jenkkilst. Kerroin nimittin omalla blogillani miten BMG:n kyttmn kopiosuojauksen saa murrettua Windows koneissa. Kyseess on nimittin sama menetelm kuin tuossa, eli Shift-nppimen painallus/autorun ominaisuuden poisto…

  Kohta varmaan pit poistaa nppiksist tuo shift-nppin…

 2. Ei shift-nppint jaksa aina painaa levy koneeseen tunkiessaan. Puukotin rekisterist automaattisen kynnistyksen unholaan.

 3. Entivanhaan Windowsista sai automaattikynnistyksen pois plt ihan valikosta, nykyn ilmeisesti ainoa vaihtoehto on rekisterin rukkaaminen.

  Operaation hyty on paitsi mokomien kuuntelunestojen kiertminen, mys pari pienenpient tietoturva-aukon tukkimista. Mitp jos joku on laittanut autorunin viittaamaan virukseen?

 4. Lhetin Sunncomin lakiosastolle shkpostin jossa kerroin huomanneeni ett nppimistssni on shift nppin ja olen painanutkin sit muutaman kerran. Olin huolissani siit haastavatko he minut oikeuteen :) Vastausta odotellaan…

 5. Mihin it-maailma menee? loppujen lopuksi tnne ei tulekkaan terminator tyyppinen koneiden nousu, vaan ihmiset tekevt tietokoneen jokaisesta kytst laillista ja syntyy alakulttuuri, joka ei suostu ostamaan tokenia, jolla saa kytt tietokonetta. Syntyy uusi internet jossa kaikki on sallittua ja vahvimmat vaan selvi…

  Voisikin kirjoittaa scifikirjan aiheesta, tai parempi, elokuvan!

  Pitisk hakea kahvia ett her…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *