Varo sanojasi

Firma nimeltään SunComm Technologies kehitti uuden CD-levyjen kopiosuojausjärjestelmän. Kun suojattu levy laitetaan Windows-tietokoneen asemaan, se asentaa automaattisesti tietokoneeseen laiteajurit jotka estävät musiikin kopiointia CD-levyltä.

Princetonin yliopiston opiskelija John Halderman kirjoitti raportin, jossa kerrotaan että suojauksen asentumisen voi estää pitämällä tietokoneen Shift-näppäintä pohjassa samalla kun laittaa levyn sisään. Tämä on yksi Windowsin perustoiminnoista, jolla estetään automaattisesti käynnistyvien ohjelmien ajaminen. Jos ajuri pääsi jo asentumaan koneeseen, sen voi poistaa tietokoneestaan laitehallintatoiminnoilla seuraamalla raportin ohjeita.

“Häkkeröinti”uutinen sai SunComm Technologiesin osakekurssin putoamaan 20%. SunCommin toimitusjohtaja on asiasta arvatenkin harmissaan: “SunnComm believes that Halderman has violated the Digital Millennium Copyright Act (DMCA) by disclosing unpublished MediaMax management files placed on a user’s computer after user approval is granted.” Firma aikookin laittaa juristit asialle.

Ole siis varovainen paljastaessasi tämän kokoluokan salaisuuksia. Voit löytää itsesi lakituvasta. (via /.)

6 thoughts on “Varo sanojasi

 1. Jaa-a, saas nähdä koska tulee syyte Jenkkilästä. Kerroin nimittäin omalla blogillani miten BMG:n käyttämän kopiosuojauksen saa murrettua Windows koneissa. Kyseessä on nimittäin sama menetelmä kuin tuossa, eli Shift-näppäimen painallus/autorun ominaisuuden poisto…

  Kohta varmaan pitää poistaa näppiksistä tuo shift-näppäin…

 2. Ei shift-näppäintä jaksa aina painaa levyä koneeseen tunkiessaan. Puukotin rekisteristä automaattisen käynnistyksen unholaan.

 3. Entivanhaan Windowsista sai automaattikäynnistyksen pois päältä ihan valikosta, nykyään ilmeisesti ainoa vaihtoehto on rekisterin rukkaaminen.

  Operaation hyöty on paitsi mokomien kuuntelunestojen kiertäminen, myös pari pienenpientä tietoturva-aukon tukkimista. Mitäpä jos joku on laittanut autorunin viittaamaan virukseen?

 4. Lähetin Sunncomin lakiosastolle sähköpostin jossa kerroin huomanneeni että näppäimistössäni on shift näppäin ja olen painanutkin sitä muutaman kerran. Olin huolissani siitä haastavatko he minut oikeuteen :) Vastausta odotellaan…

 5. Mihin it-maailma menee? loppujen lopuksi tänne ei tulekkaan terminator tyyppinen koneiden nousu, vaan ihmiset tekevät tietokoneen jokaisesta käytöstä laillista ja syntyy alakulttuuri, joka ei suostu ostamaan tokenia, jolla saa käyttää tietokonetta. Syntyy uusi internet jossa kaikki on sallittua ja vahvimmat vaan selviää…

  Voisikin kirjoittaa scifikirjan aiheesta, tai parempi, elokuvan!

  Pitäiskö hakea kahvia että herää…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *