On taas Ig Nobelien aika

Nobel-palkintojen vanavedess tulevat taas kerran vuotuiset Ig Nobelin palkinnot. Siin miss Nobelin palkinnon saavat joutavanpiviset pnt, Ig Nobeleita jaetaan niille jotka ovat saaneet meidt ensin nauramaan ja sitten ajattelemaan.

Vuoden 2003 palkittuja ovat mm: Yukio Hirose (kemian palkinto) puluja hylkivn pronssipatsaan kemiallisesta analyysist sek Karl Schwrzler ja Liechtensteinin valtio (taloustieteen palkinto) mahdollisuudesta vuokrata kokonainen maa messuja tai vaikkapa hit varten.

Ig Nobelin rauhanpalkinto meni tn vuonna intialaiselle Lal Biharille, joka vietti aktiivista elm kuolleeksi julistamisensa jlkeen ja perusti mm. kuolleiden ihmisten yhdistyksen. Kirjallisuuden Ig Nobelin kuittasi John Trinkaus ansiokkaista arkipivn rsyttvi ja erikoisia asioita ksitelleist akateemisista raporteistaan. Nihin kuuluivat mm sellaiset raportit kuin: “Miten suuri osuus nuorista pit lippalakkia vrinpin” tai “Miten suuri osuus autoilijoista pyshtyy tietyn Stop-merkin kohdalla vain melkein, mutta ei kokonaan”.

Tunnetuimmat tmn vuoden palkitut lienevt John Paul Stapp, Edward A. Murphy Jr. ja George Nichols, jotka palkittiin Murphyn lain luomisesta vuonna 1949.

Jos olet sattumoisin liikkumassa MIT:n nurkilla tnn lauantaina, kannattaa kyd kuuntelemassa voittajien pitmi luentoja kello yhdest eteenpin.

One thought on “On taas Ig Nobelien aika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *