Likeltä piti

Kirjoittaja Sami, 3.10.2003

Pinserissäkin raportoimme silloin tällöin uutisista jossa asteroidi uhkaa törmätä maapalloon tiettynä päivänä tulevaisuudessa. Onneksi tähän mennessä kaikki tällaiset uutiset on pystytty osoittamaan vääriksi ja olemme voineet jatkaa huoletta arkielämäämme. Mutta silloin tällöin luonto muistuttaa että sillä on yllätyksiäkin takataskussa. Viime lauantaina maapallon ohi pyyhälsi talon kokoinen kivenjärkäle, raportoi New Scientist.

Etäisyyttä murikalla oli lähimmillään “vain” 88000 km, eli noin tuplasti se millä etäisyydellä TV-satelliitit kelluvat. Tämä riitti kuitenkin uuteen ennätykseen lähimmästä havaitusta ohilennosta. Kyseinen yllätysasteroidi oli sen verran pieni, että maahan osuessaan se ei olisi aiheuttanut erityisen komeaa tähdenlentoa kummempaa tuhoa. Pyyhitään nyt kuitenkin vähän hikeä otsalta…

    Jutussa “Likeltä piti” on 5 kommenttia:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.