Likeltä piti

Pinserissäkin raportoimme silloin tällöin uutisista jossa asteroidi uhkaa törmätä maapalloon tiettynä päivänä tulevaisuudessa. Onneksi tähän mennessä kaikki tällaiset uutiset on pystytty osoittamaan vääriksi ja olemme voineet jatkaa huoletta arkielämäämme. Mutta silloin tällöin luonto muistuttaa että sillä on yllätyksiäkin takataskussa. Viime lauantaina maapallon ohi pyyhälsi talon kokoinen kivenjärkäle, raportoi New Scientist.

Etäisyyttä murikalla oli lähimmillään “vain” 88000 km, eli noin tuplasti se millä etäisyydellä TV-satelliitit kelluvat. Tämä riitti kuitenkin uuteen ennätykseen lähimmästä havaitusta ohilennosta. Kyseinen yllätysasteroidi oli sen verran pieni, että maahan osuessaan se ei olisi aiheuttanut erityisen komeaa tähdenlentoa kummempaa tuhoa. Pyyhitään nyt kuitenkin vähän hikeä otsalta…

5 thoughts on “Likeltä piti

  1. Metskuja on osunut satoja tuhansia maapalloon aikojen alusta lukien ja vielä osuu moni lisää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *