Hyvää työtä, jatka näin!

Miltä tuntuisi saada eräänä kauniina päivänä puhelinsoitto jossa kerrotaan että sinulle on myönnetty puolen miljoonan dollarin apuraha, käytettäväksi ihan mihin tarkoitukseen haluat? MacArthur Fellows Program jakaa vuosittain joukon tällaisia stipendejä luoville yksilöille, tarkoituksena taata että he voivat jatkaa hyvää työtään tulevaisuudessakin.

Apurahoja ei voi hakea eikä ehdokkaille edes kerrota että he ovat kilpailussa mukana. Ehdokasvalinta, arviointi ja lopullinen valinta ovat tarkkoja mutta ehdottoman salaisia. Apuraha tulee aina saajalleen yllätyksenä. MacArthurin säätiö luottaa siihen, että apurahan voittaja tietää itse parhaiten mitä tehdä rahoillaan, joten mitään raportointia ei tarvita. Myös ehdokasvalinnalla ei ole rajoituksia: voittajien täytyy vain olla luovia ja hyviä siinä mitä he tekevät.

Kuulostaa ihan 50-luvun Hollywood-leffalta, mutta taitaa tuo totta olla. Vau. [via gene via /.]

1 thought on “Hyvää työtä, jatka näin!

  1. Hei siellä säätiössä! Pinserikin voisi käyttää jonkin verran apurahaa… :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *