Galileo on tehnyt tehtvns

Muutama tunti sitten Galileo-avaruusluotain kohtasi loppunsa. Kyseess oli todellinen avaruuden tymyyr: ehtihn se tutkia lhietisyydelt Venusta, Jupiteria kuineen, joukkoa asteroideja, pyrstthte ja ottaa valokuvia mys maapallosta.

Galileo ei valitettavasti pssyt jatkamaan avaruusmatkaansa hamaan tulevaisuuteen, kuten thtienvlisess avaruudessa hiljalleen eteenpin jatkavat Pioneer-luotaimet. Oli olemassa pieni mahdollisuus, ett jos luotain jtettisiin kiertmn Jupiter-planeettaa, se saattaisi joskus tippua Europaan tai muuhun Jupiteria kiertvn kuuhun. Koska on mys olemassa pienen pieni mahdollisuus, ett niss kuissa olisi elm, ei haluttu ottaa riski ett steriloimaton luotain levittisi maapallolta perisin olevia mikrobeja niiden pinnalle. Niinp luotain sai loppunsa thdenlentona jttimisen kaasuplaneetan kaasukehss.

Galileo ehti kert matkansa aikana 30 gigatavua dataa. Joukossa oli useita erinomaisia valokuvia aurinkokuntamme ihmeist.

One thought on “Galileo on tehnyt tehtvns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *