Galileo on tehnyt tehtävänsä

Kirjoittaja Sami, 22.9.2003

Muutama tunti sitten Galileo-avaruusluotain kohtasi loppunsa. Kyseessä oli todellinen avaruuden työmyyrä: ehtihän se tutkia lähietäisyydeltä Venusta, Jupiteria kuineen, joukkoa asteroideja, pyrstötähteä ja ottaa valokuvia myös maapallosta.

Galileo ei valitettavasti päässyt jatkamaan avaruusmatkaansa hamaan tulevaisuuteen, kuten tähtienvälisessä avaruudessa hiljalleen eteenpäin jatkavat Pioneer-luotaimet. Oli olemassa pieni mahdollisuus, että jos luotain jätettäisiin kiertämään Jupiter-planeettaa, se saattaisi joskus tippua Europaan tai muuhun Jupiteria kiertävään kuuhun. Koska on myös olemassa pienen pieni mahdollisuus, että näissä kuissa olisi elämää, ei haluttu ottaa riskiä että steriloimaton luotain levittäisi maapallolta peräisin olevia mikrobeja niiden pinnalle. Niinpä luotain sai loppunsa tähdenlentona jättimäisen kaasuplaneetan kaasukehässä.

Galileo ehti kerätä matkansa aikana 30 gigatavua dataa. Joukossa oli useita erinomaisia valokuvia aurinkokuntamme ihmeistä.

    Jutussa “Galileo on tehnyt tehtävänsä” on yksi kommentti:

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.