Blogit pinoon

Top-lista on hauska esimerkki palvelusta joka alkaa el omaa elmns. Kuten mitvit kirjoittaa:

Trkeksi – ja kirjoittamista motivoivaksi – asiaksi on muodostunut sijoituksen nostaminen listalla. Hauskuus ja omien ajatusten hahmottaminen on syrjytynyt. Onkohan Pinserin top-lista esimerkki insinrin kehittmst nennisen hyvst asiasta jota humanistin olisi pitnyt olla valvomassa (hahaa)?

Thn on kuitenkin ihan pakko huomauttaa ett min en ole insinri vaan sydmeltni (ja ainakin insinrien mielest mys koulutukseltani) humanisti. Top-listahan sai alkunsa hyvss tarkoituksessa: blogien mrn jatkuvasti kasvaessa halusin tehd palvelun, jonka avulla voi tunnistaa massojen joukosta uutta mielenkiintoista luettavaa.

Lista oli pitkn vain omassa kytss, sill olin huolissani siit ett loisin mahdollisesti blogimaailman oman Frankensteinin hirvin: sellaisen, joka saa jo muutenkin suositut entist suositummiksi mutta lannistaa originaalit, persoonalliset ja hauskat.

Mietin kuitenkin, ett kyseesshn on vain yksi palvelu muiden joukossa. Ei kai kukaan sit ottaisi liian vakavasti. Viime aikoina on tosin alkanut nytt silt ett saatan olla vrss. Pandoran lipas on kuitenkin avattu ja lista olemassa.

Blogien mr kasvaa edelleen kovaa vauhtia, ja siksi koen edelleen tarvetta uusille tavoille lyt originaaleja, persoonallisia ja hauskoja blogeja ja etenkin antaa tunnustusta hyville kirjoittajille. “Pinseri Blog Awards” on itse asiassa hauska idea. Mutta mit kategoriat olisivat?

Mitvitin Tommi-patsas parhaalle Erektus-parodialle on ihan ilmeinen. Parhaista provokaatioista tulisi ehk tiukka kisa. Persoonallisin blogi? Kiehtovin draamakaari? Tyylikkin ulkoasu? Paras julkisuustempaus? Originaalein? Hauskin? Parhaat linkit? Vai unohdetaanko koko juttu?

Kerro kommentissa omat kategoriaehdotuksesi!

10 thoughts on “Blogit pinoon

 1. Blog Awardsit olisivat minun mielestni hyv idea, joka nostaisi bloggaamisen profiilia ulospin. Kategorioita voisi apinoida ulkomailta jossain mrin tai sitten mietti ne ihan omiin tarpeisiin vaikkapa Wikiss asiaa eteenpin touhuten. Samaten voisi mietti, mill perusteilla ehdokkaat ja palkinnot jaettaisiin. Asiaa voitaisiin vied eteenpin sielt Pinserin suunnalta, jotta ehdotukselle lytyisi uskottavuutta. Sill vlin kun asia etenee, min taidan ruveta siivoamaan hyllyist tilaa uusille pysteille…

 2. Top-lista on ihan ehdoton juttu. Itse en tied sit “algoritmia” mill blogit menevt jrjestykseen. Itse olen kuitenkin huomannut sen, ett mit enemmn oman blogini tracker ilmoittaa blogissani olleen kvijit, sit alhaampana olen Pinserin Top-listalla.

  Omituinen ilmi, koska suurin osa kvijist on kotoisin “Pivn pamauksesta”. Tss kannattaa ottaa esiin David Lee Rothin kuolematon lausahdus: “It’s not who wants to sleep with you; It’s who wants to sleep with you again.” Eli pamauksesta monta kertaa pivss kyvt eivt ny tuloksessa. Thn on varmaan hyvt syyt (keinottelijoita on aina keskuudessamme). Mutta …

  Blog Awardsit voisivat olla erittin hyv juttu. Sill saisi nkyvyytt blogaamiselle ja ennen kaikkea hyvn tekosyyn jrjest miitti + bileet.

 3. Palkintoja voisi jaella vaikka aiheista:

  -Tyylikkin blogi
  -Hauskin blogi
  -Paras uutisblogi
  -Paras tieteellinen anti -blogi
  -omalaatuisin blogi
  -kryptisin blogi

 4. Tuon blogien pisteytysalgoritmin perusteet nkyvt kun klikkaa top-listalla blogin pistemr.

 5. Kannatan lmpimsti Blog Awards-systeemin pystyttmist. Minusta Pinseri on ainoa toimija Suomessa, jolla on thn sopiva statut. Tss keskustelussa esitetyt kategoriat tuntuvat ihan passeleilta.
  Tosin tuomariston tulevaa tyt varmasti haittaa se, ett jotkut ovat perustaneet bloginsa omalle (tai vuokraserverille) ja jotkut tyytyvt siihen, mit esimerkiksi Bloggerissa voi tehd. Se ei ole kovin paljon, sen tiedn asiaa yrittneen, mutta seikka tulisi ottaa huomioon.
  Min esim. pysyn Bloggerissa ainakin toistaiseksi, koska Blogger edustaa minulle jotain “alkuperist bloggaamista”. En sano ettenk voisi muuttaa poiskin.
  Jokatapauksessa: Ajatus Awardeista on mainio.

 6. Pivn pamausta tulisi muuttaa siten, ett blogin nimen vieress olisi nappi, jolla saisi poistettua kyseisen blogin listalta. Helpottaisi elm huomattavasti :)

 7. Blogiawardeista viel

  Lytyisik Suomesta joku sponssaamaan veppiblokeja? Esimerkiksi Mikrobitti voisi olla melko luonteva sponssaaja. Lehdell on fyffe ja lehti saisi samalla jatkuvasti juttuidiksi.
  Tietysti sponsori voisi lyty milt muulta alueelta tahansa.
  Awardin pitisi olla het sellainen ett se ylitt uutiskynnyksen ja kiinnostuksen myt nostaa blogien tasoa.
  Thn liittyen olen kuullut, ett nuorethurjat ovat tekemss uutta ja kilpailevaa alustaa tuleville blokeille. Tm kai on odotettavissakin.
  Pinseri pit tietysti pintansa.

 8. Sen verran tytyy kommentoida, ett ehk sitten olen itse aivan pihalla tst maailmasta tai makuni on suolesta, mutta kun mainitset tuossa, ett ihmiset lytisivt parempaa luettavaa, on pakko kommentoida, ett ikv kyll usein mit ylemms listalla menee, sit enemmn tytyy ihmetell miksi muut jaksavat seurata moista skeidaa. (Ihanan pitk virke.) Monesti vaan huomaa, ett mit “suositumpi” blogista tulee, sit tylsempi ovat tekstit ja pivitelln vaikkei ole mitn sanottavaa..

 9. Lainaus:
  “Monesti vaan huomaa, ett mit “suositumpi” blogista tulee, sit tylsempi ovat tekstit ja pivitelln vaikkei ole mitn sanottavaa..”
  Evil
  Nooh, ei se ehk aivan noinkaan ole. Kyll suosion syyn on muutakinkuin se, ett joku blogi on suosittu. Minun ksitykseni runsaan kahden kuukauden blogeilun jlkeen on, ett suosituimmat blogit ovat sellaisia, joissa keitetn ihmissuhdepuuroa. Asiablogit, uutisblogit jne. eivt kovin kiinnosta. Olen itse tyknni miettinyt, ett pitisik minun list teksteihini musta-tuntuu materiaalia ett tulisi kvijit. Vai onko yksinkertaisesti kysymys siit, ett asiateksti ei kiinnosta vai perti siit ett blogeja on aivan liikaa tlle pienelle porukalle.
  Olen pttnyt, ett kurkaan jokaisen sivulle joka tnne kirjoittaa. Miten ois Sinun kohdallasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *