Blogit pinoon

Top-lista on hauska esimerkki palvelusta joka alkaa elää omaa elämäänsä. Kuten mitvit kirjoittaa:

Tärkeäksi – ja kirjoittamista motivoivaksi – asiaksi on muodostunut sijoituksen nostaminen listalla. Hauskuus ja omien ajatusten hahmottaminen on syrjäytynyt. Onkohan Pinserin top-lista esimerkki insinöörin kehittämästä näennäisen hyvästä asiasta jota humanistin olisi pitänyt olla valvomassa (hahaa)?

Tähän on kuitenkin ihan pakko huomauttaa että minä en ole insinööri vaan sydämeltäni (ja ainakin insinöörien mielestä myös koulutukseltani) humanisti. Top-listahan sai alkunsa hyvässä tarkoituksessa: blogien määrän jatkuvasti kasvaessa halusin tehdä palvelun, jonka avulla voi tunnistaa massojen joukosta uutta mielenkiintoista luettavaa.

Lista oli pitkään vain omassa käytössä, sillä olin huolissani siitä että loisin mahdollisesti blogimaailman oman Frankensteinin hirviön: sellaisen, joka saa jo muutenkin suositut entistä suositummiksi mutta lannistaa originaalit, persoonalliset ja hauskat.

Mietin kuitenkin, että kyseessähän on vain yksi palvelu muiden joukossa. Ei kai kukaan sitä ottaisi liian vakavasti. Viime aikoina on tosin alkanut näyttää siltä että saatan olla väärässä. Pandoran lipas on kuitenkin avattu ja lista olemassa.

Blogien määrä kasvaa edelleen kovaa vauhtia, ja siksi koen edelleen tarvetta uusille tavoille löytää originaaleja, persoonallisia ja hauskoja blogeja ja etenkin antaa tunnustusta hyville kirjoittajille. “Pinseri Blog Awards” on itse asiassa hauska idea. Mutta mitä kategoriat olisivat?

Mitvitin Tommi-patsas parhaalle Erektus-parodialle on ihan ilmeinen. Parhaista provokaatioista tulisi ehkä tiukka kisa. Persoonallisin blogi? Kiehtovin draamakaari? Tyylikkäin ulkoasu? Paras julkisuustempaus? Originaalein? Hauskin? Parhaat linkit? Vai unohdetaanko koko juttu?

Kerro kommentissa omat kategoriaehdotuksesi!

10 thoughts on “Blogit pinoon

 1. Blog Awardsit olisivat minun mielestäni hyvä idea, joka nostaisi bloggaamisen profiilia ulospäin. Kategorioita voisi apinoida ulkomailta jossain määrin tai sitten miettiä ne ihan omiin tarpeisiin vaikkapa Wikissä asiaa eteenpäin touhuten. Samaten voisi miettiä, millä perusteilla ehdokkaat ja palkinnot jaettaisiin. Asiaa voitaisiin viedä eteenpäin sieltä Pinserin suunnalta, jotta ehdotukselle löytyisi uskottavuutta. Sillä välin kun asia etenee, minä taidan ruveta siivoamaan hyllyistä tilaa uusille pysteille…

 2. Top-lista on ihan ehdoton juttu. Itse en tiedä sitä “algoritmia” millä blogit menevät järjestykseen. Itse olen kuitenkin huomannut sen, että mitä enemmän oman blogini tracker ilmoittaa blogissani olleen kävijöitä, sitä alhaampana olen Pinserin Top-listalla.

  Omituinen ilmiö, koska suurin osa kävijöistä on kotoisin “Päivän pamauksesta”. Tässä kannattaa ottaa esiin David Lee Rothin kuolematon lausahdus: “It’s not who wants to sleep with you; It’s who wants to sleep with you again.” Eli pamauksesta monta kertaa päivässä käyvät eivät näy tuloksessa. Tähän on varmaan hyvät syyt (keinottelijoita on aina keskuudessamme). Mutta …

  Blog Awardsit voisivat olla erittäin hyvä juttu. Sillä saisi näkyvyyttä blogaamiselle ja ennen kaikkea hyvän tekosyyn järjestää miitti + bileet.

 3. Palkintoja voisi jaella vaikka aiheista:

  -Tyylikkäin blogi
  -Hauskin blogi
  -Paras uutisblogi
  -Paras tieteellinen anti -blogi
  -omalaatuisin blogi
  -kryptisin blogi

 4. Tuon blogien pisteytysalgoritmin perusteet näkyvät kun klikkaa top-listalla blogin pistemäärää.

 5. Kannatan lämpimästi Blog Awards-systeemin pystyttämistä. Minusta Pinseri on ainoa toimija Suomessa, jolla on tähän sopiva statut. Tässä keskustelussa esitetyt kategoriat tuntuvat ihan passeleilta.
  Tosin tuomariston tulevaa työtä varmasti haittaa se, että jotkut ovat perustaneet bloginsa omalle (tai vuokraserverille) ja jotkut tyytyvät siihen, mitä esimerkiksi Bloggerissa voi tehdä. Se ei ole kovin paljon, sen tiedän asiaa yrittäneenä, mutta seikka tulisi ottaa huomioon.
  Minä esim. pysyn Bloggerissa ainakin toistaiseksi, koska Blogger edustaa minulle jotain “alkuperäistä bloggaamista”. En sano ettenkö voisi muuttaa poiskin.
  Jokatapauksessa: Ajatus Awardeista on mainio.

 6. Päivän pamausta tulisi muuttaa siten, että blogin nimen vieressä olisi nappi, jolla saisi poistettua kyseisen blogin listalta. Helpottaisi elämää huomattavasti :)

 7. Blogiawardeista vielä

  Löytyisikö Suomesta joku sponssaamaan veppiblokeja? Esimerkiksi Mikrobitti voisi olla melko luonteva sponssaaja. Lehdellä on fyffeä ja lehti saisi samalla jatkuvasti juttuidiksiä.
  Tietysti sponsori voisi löytyä miltä muulta alueelta tahansa.
  Awardin pitäisi olla het sellainen että se ylittää uutiskynnyksen ja kiinnostuksen myötä nostaa blogien tasoa.
  Tähän liittyen olen kuullut, että nuorethurjat ovat tekemässä uutta ja kilpailevaa alustaa tuleville blokeille. Tämä kai on odotettavissakin.
  Pinseri pitää tietysti pintansa.

 8. Sen verran täytyy kommentoida, että ehkä sitten olen itse aivan pihalla tästä maailmasta tai makuni on suolesta, mutta kun mainitset tuossa, että ihmiset löytäisivät parempaa luettavaa, on pakko kommentoida, että ikävä kyllä usein mitä ylemmäs listalla menee, sitä enemmän täytyy ihmetellä miksi muut jaksavat seurata moista skeidaa. (Ihanan pitkä virke.) Monesti vaan huomaa, että mitä “suositumpi” blogista tulee, sitä tylsempiä ovat tekstit ja päivitellään vaikkei ole mitään sanottavaa..

 9. Lainaus:
  “Monesti vaan huomaa, että mitä “suositumpi” blogista tulee, sitä tylsempiä ovat tekstit ja päivitellään vaikkei ole mitään sanottavaa..”
  Evil
  Nooh, ei se ehkä aivan noinkaan ole. Kyllä suosion syynä on muutakinkuin se, että joku blogi on suosittu. Minun käsitykseni runsaan kahden kuukauden blogeilun jälkeen on, että suosituimmat blogit ovat sellaisia, joissa keitetään ihmissuhdepuuroa. Asiablogit, uutisblogit jne. eivät kovin kiinnosta. Olen itse tykönäni miettinyt, että pitäisikö minun lisätä teksteihini musta-tuntuu materiaalia että tulisi kävijöitä. Vai onko yksinkertaisesti kysymys siitä, että asiateksti ei kiinnosta vai peräti siitä että blogeja on aivan liikaa tälle pienelle porukalle.
  Olen päättänyt, että kurkaan jokaisen sivulle joka tänne kirjoittaa. Miten ois Sinun kohdallasi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *