Syksyn sohvaperunasalaatti

Silmäilin joskus kauan sitten asuntolehdestä esittelyä tyylikkäästä luksusasunnosta. Muistan hämärästi esittelyssä olleen lausahduksen, jossa kerrottiin kuinka talossa on valmius kaapelitelevisiolle, mutta sitä ei ole asennettu koska aktiivisilla ja menestyksekkäillä asukkailla ei ole aikaa katsella televisiota. Hmm. Voikohan minusta tulla koskaan aktiivista ja menestyksekästä haaskatessani aikaa television ääressä?

Noh, meidän TV:n orjien iloksi on nyt julkaistu kanavien syysohjelmisto! TV1:ssä tulee uusintana sotasarja Taistelutoverit – ehkä sen ehtii katsoa jo tällä kierroksella. Frasierista joudutaan näemmä edelleen odottelemaan uusia jaksoja, pahus vieköön. Velipuolikuusta tulee koosteuusinta samoihin aikoihin kuin DVD-levykin ilmestyy.

Kakkosella mielenkiintoisena uusintana tulee Memento-elokuvan esi-isä, Pakanamaan kartta. Mainio Dark Star ruokkii hieman sci-fi-nälkää. Perinteisiä saksalaissarjoja Kettu (uusi ja vanha) ja Kahden keikka ei ole onneksi unohdettu.

MTV3:n tarjonta näyttää aikamoisen vaisulta. Frendit jatkuu, mutta siinäpä se melkein sitten onkin. Leffatarjontakin on silmiinpistävän täynnä uusintoja. Bondit alkavat tulla pian korvista ulos.

Nelonen pelastaa sohvaperunan syksyä edes jonkin verran. West Wing ehtikin jo eilen alkaa ja Sopranosistakin saadaan myöhemmin syksyllä kauan odotettuja uusia jaksoja. Indiana Jonesin seikkailujakin nähdään. Ilolla panin merkille myös sen, että JFK-elokuvakin tulee taas – ei siksi että se olisi erityisen hyvä, vaan siksi että tähän asti aina ko. elokuvan tullessa televisiosta olemme olleet matkoilla. Toivottavasti siis tiedossa on marraskuun aurinkomatkailua. :-)

Subtv:n tarjonnasta ei yrityksistä huolimatta tarttunut silmiin mitään erityisen kiinnostavaa.

Eipä siis näytä kovin innostavalta. Mutta katsotaan asian positiivista puolta: nytpä jää enemmän tilaa sille menestyksen tavoittelulle!

15 thoughts on “Syksyn sohvaperunasalaatti

 1. Sen verran tuosta JFK:sta, että olen käynyt katsomassa sitä elokuvateatterissa, se on tullut telkkarista monta kertaa ja olen istunut telkkarin äärellä joka kerta. Kertaakaan en ole silti nähnyt elokuvasta paljon enempää kuin alkutekstit, se on mainiota unilääkettä.

 2. Ah, Dark Star! Kun näin sen ensimmäistä kertaa lukioaikoina, kävi naurukuolema hyvin lähellä. :)

 3. Jaa ettei subilta mitään? Boomtown ja CSI Miami, jotka tosin jäävät allekirjoittaneelta väliin kun uudesta kämpästä ei ko. kanavaa löydy :(

 4. Ykköseltä ei ole koskaan tullut mitään hyvää, paitsi ehkä joitain dokumentteja. Kakkoselta tulee yleensä… no ei nyt tule mieeleen mitään. Kolmosen tarjonta on viime aikoina pahasti laskemaan päin, ja suosittu sarja Tähtiporttikin jää taas tauolle 9 (!) esitetyn jakson jälkeen. Neloselta tulee muutamia hyviä uusintaleffoja ja joitain dokumentteja ja SubTV ei näy.

  Selvä päätelmä: Ihmisiä yritetään pakkokäännyttää digitaalisten kanavien pariin. Tällä menolla tosin talouksissa ei ole televisiota ollenkaan…

 5. Tottahan se on: menestyvat ihmiset eivat katso telkkaria koska siihen ei jaa aikaa. Tosin voinee miettia, etta onko se menestysta jos ei ehdi katsoa telkkaria vaan huiteleee duunissa tai kaupungilla. Itsellani tv:n katselu tuntuu vahentyvan vuosi vuodelta. Joka on jees: telkkarin tuijotus kun rasittaa vahemman kuin nukkuminen eli ei ole kovinkaan fiksua hommaa tuoltakaan kantilta.

 6. TV, tuo paholaisen keksintö, houkuttaa sielujamme alati synnintekoon eli rentoutumaan ja rötväämään. Syntiähän se on, ellei se edistä kansantaloutta ja ennen kaikkea: yksilön sosio-ekonomista menestystä. Niinpä säädyllisyyden nimissä onkin vain oikein innoittaa muitakin elämään ilman televisiota! Vaikka sitä nyt aina joskus Hannu Karpon Karvalakkia telkasta katsoisikin, on viisainta vaieta rötvätystä vapaa-ajasta. Ja jättää kaikki sellainen taiteilijoille, poliitikoille, musulmaaneille ja opiskelijoille sun muille hampuuseille, jotka eivät oikeaa työtä ole eläessään tehneet päivääkään! Suomi suomalaisille ja lisäverolle, ja karvalakki kaikille kaappiin.

  * Protestanttinen työmoraalihan – lepää rauhassa *

 7. 24 -sarjan (http://www.fox.com/24) kakkosseason piti alkaa syksyllä maikkarilla, mutta en tiedä käykö näin.

  Jenkeissä kolmosseason alkaa 28. lokakuuta.

  Kakkossarjan saa mm. http://amazon.co.uk :sta vajaalla 40 punnalla ja molemmat seasonit saa alle 70 punnalla.

 8. puutsii on oikeassa, Gilmore Girls on ehdottomasti paras tällä hetkellä Suomen kanavilta näkyvä sarja.

 9. Auttakaa mua ja kertokaa mistä mä voisin käydä lataamssa jussi ahteen se kohuttu video. taidan olla ainut joka ei ole sitä nähnyt. auttakaa mua!! :)
  JOhku

 10. Auttakaa mua ja kertokaa mistä mä voisin käydä lataamssa jussi ahteen se kohuttu video. taidan olla ainut joka ei ole sitä nähnyt. auttakaa mua!! :)
  JOhku

 11. Auttakaa mua jooko? :/ Kertokaa mistä mä voisin käydä lataamssa jussi ahteen se kohuttu video, mikä näytettiin uutisissakin.
  Taidan olla ainut joka ei ole sitä nähnyt :(( auttakaa mua!! O_o
  JOhku

  jos osaatte mua auttaa lähettäkää liveonetime@suomu24.fi tietoa siitä! Olisin tosi kiitollinen…
  hei hei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *