Missä olit tällä kertaa, kun valot sammuivat?

Puoli yhdeksän uutisissa Arvi Lind näytti jotenkin erikoiselta. Asiaan tulikin selitys: pääkaupunkiseudun pimentäneen sähkökatkoksen vuoksi uutisia lähetettiin ulos varageneraattorin turvin ja joutuivat tyytymään vähempiin lamppuihin. Uutisten jälkeen tulleessa lottoarvonnassa oli kovin kotoisa tunnelma. Studio näytti koululaislampulla valaistulta – mieleen tulivat TV-Tampereen varhaiset lähetykset tai lapsuuden televisio-ohjelmat. Mutta niin vain tulivat voittonumerotkin kunnialla arvotuiksi vaikka lottokonekin näytti simppelissä valaistuksessa kovin lelumaiselta.

Taas on ihmisiä loukussa metrotunneleissa ja joku on nähnyt savupilviä voimalaitoksen yläpuolella. Mutta jotain on kuitenkin eri lailla kuin viikko sitten: Länsiväylällä ei ole käveleviä ihmisjoukkoja, pormestari ei ole sulkenut pois terroristi-iskun mahdollisuutta eikä presidentti ole rauhoittelemassa meitä televisiossa.

Blogit tarjoavat taas livetunnelmia: Visa ja Merlac raportoivat, Merten oli saunassa ja Sulalla on valokuva voimalan höyrypilvestä. T-paidankin voi jo ostaa.

8 thoughts on “Missä olit tällä kertaa, kun valot sammuivat?

 1. Ja olipa hassua ilmoitella Lahdesta käsin Helsingissä asuville ystäville mitä on tapahtunut. Että älkää huoliko, vaikka koko Helsinki on pimeänä, kyllä niiden sähköjen pitäisi palautua tuossa tunnin sisällä. Pitäkää vaan ne jääkaappien ovet kiinni!

 2. No oliko se nyt sitten ylimääräisen uutislähetyksen arvoinen juttu?

  Meillä oli vuosi sitten kesällä sähköt poikki useita päiviä. Tulot loppuivat kun maito piti heittää menemään (maitokarjatila :P) ja ruoka meni pilalle. Ja lakia vastaavien tilanteiden korvauksista tuli vasta sitten myöhemmin.

 3. Jotenkin koko sähkökatkos olisi ärsyttänyt paljon vähemmän jos ei olisi juuri sillä hetkellä ollut lähdössä kotiin Santahaminasta ja Santiksen nostosilta ei olisi jäänyt auki. Ja kotiin tullessa oli blogin serveri kaatunut, joten ei edes päässyt valittamaan. :)

 4. Kyllä se tieto vaan leviää nopeasti ircin ja blogien välityksellä ympäri suomea. Monet weppiuutiset jäivät auttamatta kakkoseksi nopeudessa :)

 5. Oliko joskus TV-Tampere?Minä muistan TAMVISION.
  Muuan sen perustajista kehui, että saivat sen myynnistä niin paljon rahaa, etteivät tienneet, mihin sen käyttää.

 6. “Pormestari ei sulkenut pois terroristi-iskun mahdollisuutta”. Hmm, mitäs luulette, hyväksyykö Jyvät ja akanat nykyään veppisivuiltakin poimittuja lipsahduksia?

 7. helsingin sähkökatkoksen aikana olin siinä ainoassa osassa kaupunkia, jossa oluthanat toimivat ja musiikki soi, eli ystäväni elisan avokätisessä hoidossa senaatintorille pystytetyssä “kenttäsairaalassa” ihastelemassa useiden klinikkamme entisten ja nykyisten asiakkaidemme asiallista päihdekäyttäytymistä. koska tuo kollegoitani niin ikävästi vaivannut katkos ei päässyt tyrehdyttämään tuolloin tunnelmaani, jouduin kokemaan pimennyksen äskettäin lontoossa.
  kansainvälisen päihdeseminaarin päätteeksi lähes koko lontoo pimeni (vaitiolovelvollisuuteni estää minua paljastamasta oliko seminaarillamme osuutta asiaan) ja jouduin vesisateessa viitelemään taksia tuloksetta useita kymmeniä minuutteja. vihdoin turvauduin naisellisiin aseisiin ja hoitsunmekkoni halkiota hieman pidentämällä sain kun sainkin kaaran napattua. olo oli kuin uitetulla minkillä, ja jouduinkin lääkitsemään itseäni koko illan hotellin aulabaarissa, ettei flunssa olisi iskenyt. iski sinä iltana ihan muut jutut sitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *