Liittymmarkkinat kovenevat

Matkapuhelinnumeron siirrettvyys astui voimaan tnn. Eli nyt operaattoria vaihtaessa vanha numero seuraa mukana nin halutessa. Oman tutun puhelinnumeron pitminen on ollut monille, minullekin, henkisen kynnyksen operaattorin vaihtamisen tiell. Toisaalta, knnykkaikakaudella puhelinnumeroilla ei ole en niin kovin suurta merkityst, valitaanhan kavereitten numerot aina muistiosta.

On kuitenkin mielenkiintoista nhd millaiseen kilpailuun operaattorit kyvt asiakkaista ja kiinnitetnk olemassaoleviin asiakkaisiin mitn huomiota. Kovin monesta paikasta olen lukenut kommentteja tyyliin: “Olen ollut operaattorin X asiakas 10 vuotta, eik asiaa ole noteerattu mitenkn. Uusien liittymien avaajille on kyll tarjottu ruhtinaallisesti puheaikaa”.

Erilaiset liittymnavaushoukuttimet ovat vlill olleetkin aikamoisia kylkiisautomaatteja. Olen kuullut kuinka joku on avannut kourallisen liittymi irtisanoakseen ne kuukauden kuluttua. Kylkiiset sai toki pit. Saapa nhd mill tavalla peli kovenee kun puhelinnumeron pitv liittymn avaaja tarkoittaa automaattisesti yht liittym vhemmn taaksejvlle operaattorille.

16 thoughts on “Liittymmarkkinat kovenevat

 1. Nykyisin kun puhelinlasku ei mene firman vaan omaan piikkiin, niin liittymn vaihto Sonerasta johonkin muuhun on kyll vakaassa harkinnassa. Olen ollut uskollinen Soneran asiakas vuosia, mutta lhinn mukavuudenhalusta, kun olisi ollut tyls vaihtaa numeroa. Sonera ei kuitenkaan mitenkn palkitse vanhoja asiakkaitaan (vaan palkitseeko kukaan muukaan…), uusille liittymn avaajille sen sijaan puheaikaa, fleece ja pyrilykypr satelee. Nyt mietityttkin, kauanko ihmisten annetaan vapaasti vaihdella liittymi eestaas ja napsia avaustarjoukset ja -krst itselleen paikasta jos toisestakin; luulenpa ett sitkin kivaa joku kohta keksii rajoittaa jollain sdksell.

 2. Hinku, kyll ainakin minua on palkittu: olin harkitsemassa liittymnvaihtoa teliasta dna:han, kun juuri h-hetkell telia heitti 40 e ilmaista puheaikaa kiitokseksi asiakkuudestani.

 3. Sellaisista tapauksista olen kuullut huhuja, ett asiakas on soittanut operaattori X:lle ja kysynyt suoraan saako hyvityst, kun on uskollinen asiakas ja vielp saanutkin jotain. Avaimenperi.

 4. Selasin huvikseni pivn Hesarin liittymnvaihtomainokset lpi, ja nin alkaa kilpailu liittymnvaihtajista, nyt kun numeron saa pit: esim. Markan Talo -nimisest kodinkonepuljusta Radiolinjalle liittymns siirtv saa DVD-soittimen. DNA:lta kai 90 euroa puheaikaa. Mitn jrjettmn huikaisevia tarjouksia ei viel ny, mutta eikhn tuo kilpavarustelu viel tuosta kiihdy. No, on aika hyv tarjous tuo DVD-soitin, imho.

 5. Kyseinen DVD-soitin ei todelllakaan ole hyv koska itselleni halpa on kostautunut hajoamisella.

 6. Niin, onhan tuota syyt olettaa. Mutta vaikka olisikin huono, niin on se silti aika hyv sytti liittymn vaihtamiselle. Itse kumminkin odottelen mielenkiinnolla miten tst panokset kovenevat. ja keksiik joku jossain piankin lakimuutoksen, ett liittymn saa siirt esim. vain pari kertaa vuodessa… tms.

 7. Sitten vaan taas vaihtamaan liittym ja uutta dvd-soitinta peliin?

 8. Sonera lhetti kiitoksena viisivuotisesta asiakkuudesta tms. kaksi lippua jkiekon MM-kisoihin. Olen tavallinen yksityisasiakas, jolla yksi liittym, olen ollut Soneran asiakkaana yhtjaksoisesti koko matkapuhelinelmni ajan. Olivat hyviss ajoin Soneralla liikkeell…

 9. Markantalon tarjouksen koukkuna on ehto, jonka mukaan DVD-soittimen (tai vaihtoehtoisesti 50 euron lahjakortin) voi kyd noutamassa vasta 1.12. jlkeen. Tll ilmeisesti estetn operaattorisurffailua ainakin jonkin verran. Silti ihan mukava tarjous.

 10. Radiolinjalta soitettiin alkuvuodesta, ja kiiteltiin pitkaikaisesta asiakkuudesta, kyseltiin kuulumisia, eli lhinn onko ollut ongelmia. Lopuksi soittaja ilmoitti kiitokseksi puolen vuoden perusmaksujen poistamisesta. Eli kyll operaattorit ovat hyviss ajoin lhteneet liikkeelle vanhojen asiakkaiden palkitsemisessa.

 11. dna:llakin tuo asiakassuhteen voitelu pelaa – laskua ei ole nkynyt sitten toukokuun lopun ;) Ei vaan, sill taitaa nyt homma jotenkin seist kun uudet kuukausittaiset laskut antavat odottaa. Saas nhd millaisia pommeja gprs-asiakkaat saavat jos liikenteen mrn ei ole saatu laskuria…

 12. Min olen ollut Soneran (ent. Tele) yksityisasiakas kohta kymmenen vuotta, mutta eip ole nkynyt jkiekkolippuja tai mitn muutakaan voitelua. Asiakkuuteni aikana firma on haaskannut uskomattomat mrt veronmaksajien rahaa ja jnyt kiinni kaikenlaisesta vilpist ja omaan pussiin peluusta. Uutta operaattoria etsitn…

 13. Min olen ollut Soneran asiakas vuodesta 1997, mutta vlill numeron puhelut ovat menneet yrityksen laskuun, useinmiten kuitenkin omaani.

  Mitn iloa pitkst asiakkuudesta ei ole minulle ollut.
  Kaverini sai mys tuon Telian 40e pitkn asiakuuden puheajan vhn aikaa sitten.

 14. Hmm. Mys min olen kyttnyt Soneran liittym vuodesta 1997. Kerran vlill olen vaihtanut liittymtyyppi, yksitaajuusliittymst Duoon. Mitn kompensaatiota ei kyll ole nkynyt. Pitisikhn sinne soittaa…

 15. Tuo dvd-tarjous vaikutti melkoisen mukavalta. Kvin kysisemss liittymn ehtoja kun satuin kodinkoneliikkeess muissa asioissa pyrhtmn. Puhelut olivat edullisempia kuin nykyisen operaattorini tariffit, ja porkkanana sai yhteen RL:n liittymn ilmaiset puhelut vuodeksi. Koska huushollin kauniimmalla puoliskolla sattuu kyseinen operaattori olemaan, vaihdoin liittym ensimmist kertaa kahdeksaan vuoteen. Mys ulkomailla soitetut ja vastaanotetut puhelut tulevat jatkossa selvsti nykyist edullisemmaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *