Shklaitteiden elmst

Perheessmme tapahtui sek ihmeparantuminen ett sen vastakohta. Kaivelin eilen autotallin perukoilta parisen vuotta sitten hajonneen tuulettimen katsoakseni jos osaisin tehd sille jotain. Iso ja tehokas propelli oli vain yksinkertaisesti lakannut toimimasta ern kauniina pivn. En ollut raaskinut heitt sit pois, vaan kuormasin sen muuton yhteydess muun sekalaisen roinan seuraksi tallin perlle. Voitte kuvitella hmmstystni kun kokeilin kytke pistokkeen seinn ja tuuletin hyrhti iloisesti kyntiin kuin se ei olisi koskaan epkunnossa ollutkaan!

Maailma nytt kuitenkin noudattavan jonkinlaista tasapainoa. Tn aamuna kannettava tietokoneeni oli pahaenteisen mykkn. Koneen nukkuessa harvakseen vilkkuva vihre valo oli mustana eik kone hernnyt virtanppimen painalluksesta. Mikn painelu tai johtojen ja akkujen kanssa taiteilu ei auttanut. Kone oli kuollut kuin kivi.

Onni onnettomuudessa on Compaqin nouto-palautus-takuu, joka oli vielp voimassa. Huomenna kone lhtee kuriirin kyydiss matkalle kohti suurta tuntematonta palatakseen sielt (toivottavasti!) korkeintaan viiden typivn kuluttua.

Taloudestamme eivt tietokoneet ihan heti lopu, eli Pinseri ei j vahditta. Hiljentyneen koneen kovalevylle ji kuitenkin paljon tavaraa – joukossa mm. shkpostini. Kaikkien niiden, jotka ovat viime pivien aikana ilmoittaneet blogilistalle uusia osoitteita (eik niit ole viel listty listalle) tai jotka ovat muuten postitelleet minulle olisikin syyt lhett postinsa varmuuden vuoksi uudelleen.

Ja nyt sormet ristiin: kun lppri palaa kotiin, toivotaan ettei mikn muu tavara pt puolestaan hajota.

6 thoughts on “Shklaitteiden elmst

 1. No huh. Sinun olisin jo olettanut tietvn ett siell Compaqin pss on muutama koulutettu apina joiden tehtvn on laittaa sislle RescueCD ja painaa entteri kunnes kuuluu ‘pling-pling-pling’ -ni (http://ars.userfriendly.org/cartoons/?id=20030718).
  Jos kovalevyll on trkeit tietoja niin aina niist kopiot ennen kuin kone lhtee minnekn. (Ei kannata olettaa ett kone joutuu osaaviin ksiin jos se ei edes kynnisty, kaikenlaista tapahtuu ja kyttjn data on yht kuin ‘gone’)

 2. Kovalevy oli toki varmuuskopioitu aina silloin tllin, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi usein. Jo kuollutta laitetta on hankala en backupata, ellei sitten lhde irrottelemaan kovalevy, etsimn jostain vastaavanlaista konetta ja sovittelemaan levy siihen.

  Ptinkin antaa Compaqin huollolle tilaisuuden todistaa ennakkoksitykset vriksi :-) Ja snnllinen kovalevyfiasko on muuten mit paras tapa siivota roinaa tyteen kertynyt postilaatikkonsa!

  Mahdollisessa kovalevyn tyhjyksess ikv tulee kasaa digikuvia, joita en ollut ehtinyt polttaa talteen. Yksi digikuvauksen huonoja puolia.

 3. Kannattaa viel kysy huollosta, josko voisit lhett koneesi ilman kovalevy sinne. Ei olisi pelkoa tietojen katoamisesta. Jos kone on ihan kuollut, ei ne kovalevy sen korjaamiseen tarvitse.

 4. Meik kytt mys Compaqin lppri, parhaillaan. Tst on akku ihan lauennut, ja ern pivn laturi lahos. Uutta ei lytynyt niin mistn, ja sit kun lyty, ei ollut ihan halpa osa.

  Mutta kovalevyll oli niin paljon kaikkee trkeet ett oli pakko ostaa.

  Onneks oli vaan laturi rikki, eik emolevy tai muuta tllst.

 5. Neuvoisin luovuttamaan tuulettimen takaisin autotallijumalille. Tuommoisella voi olla katastrofaalisia seurauksia tiedtks.

 6. jotain Veikkauksia:

  Se tuulettimen sammuminen on voinut olla vain lmpreleest kiinni. Ylikuumenemissuoja. Eli toimi taas kun motti jhtynyt.

  Tietokokone ei lhtenyt kyntiin kun sulake naksahti virtalhteest. Yleinen syy. On aiheuttanut pari harmaata hiusta minullekin. Perimminen syy oli mulla kai ylikuorma. (jlkeenpin asennetut laitteet). -> isompi poweri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *