Netti pätkii, meillä kaikilla

Kirjoittaja Sami, 19.7.2003

Jos nettiyhteytesi on pätkinyt viime ja tänä yönä, ei kannata ehkä ihan vielä polttaa päreitään ja haukkua internet-operaattoriaan. Et ole nimittäin ainut.

Ciscon valmistamien reitittimien ohjelmistoista löytyi pari päivää sitten turvallisuusaukko, joka mahdollistaa laitteen jumiuttamisen. Hankalan tilanteesta tekee se, että reitittimet ovat oleellisia Internetin tietoliikenteelle – ne pitävät huolen siitä, että tieto löytää verkossa liikkuessaan oikeisiin osoitteisiin. Vielä hankalammaksi asian muuttaa se, että 90% reitittimistä jotka muodostavat Internetin ovat Ciscoja. Erityisen hankalaksi tilanne muuttui, kun ohjeet turvallisuusaukon hyödyntämiseen on postitettu julkiselle sähköpostilistalle, kertoo News.com.

Tilanne on siis aikamoisen vakava – suurin osa Internetistä olikin yllättäen haavoittuvainen kräkkerien hyökkäyksille. Onneksi korjausohjelmistokin on ehditty jo julkistaa. Internet-operaattoreilla onkin parastaikaa kova kiire päivittää laitteistojaan ajan tasalle – odotettavissa on kuitenkin verkon pätkimistä kun reitittimiä päivitetään ja boottaillaan.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.