Netti pätkii, meillä kaikilla

Jos nettiyhteytesi on pätkinyt viime ja tänä yönä, ei kannata ehkä ihan vielä polttaa päreitään ja haukkua internet-operaattoriaan. Et ole nimittäin ainut.

Ciscon valmistamien reitittimien ohjelmistoista löytyi pari päivää sitten turvallisuusaukko, joka mahdollistaa laitteen jumiuttamisen. Hankalan tilanteesta tekee se, että reitittimet ovat oleellisia Internetin tietoliikenteelle – ne pitävät huolen siitä, että tieto löytää verkossa liikkuessaan oikeisiin osoitteisiin. Vielä hankalammaksi asian muuttaa se, että 90% reitittimistä jotka muodostavat Internetin ovat Ciscoja. Erityisen hankalaksi tilanne muuttui, kun ohjeet turvallisuusaukon hyödyntämiseen on postitettu julkiselle sähköpostilistalle, kertoo News.com.

Tilanne on siis aikamoisen vakava – suurin osa Internetistä olikin yllättäen haavoittuvainen kräkkerien hyökkäyksille. Onneksi korjausohjelmistokin on ehditty jo julkistaa. Internet-operaattoreilla onkin parastaikaa kova kiire päivittää laitteistojaan ajan tasalle – odotettavissa on kuitenkin verkon pätkimistä kun reitittimiä päivitetään ja boottaillaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *