Scorchio, tänäkin vuonna

Päivän puheenaihe on helle. Kolea alkukesä on jo unohtunut ja nyt paistutaan yli 30 asteen helteessä. Eikä loppua näy – sääennuste lupaa lämpöä vielä ensi viikollekin. Hikiset ja uupuneet ihmiset jaksavat kuitenkin aina sanoa: “Ei saa valittaa, kyllä tätä sitten kaivataan kun sataa räntää”.

Tampere: Scorchio

Mutta eipä lämpöaalto ole pelkästään suomalaisten ilona. BBC:n uutinen kertoo kuinka koko Eurooppa Portugalista Suomeen saa nauttia lämmöstä. Alppijäätiköt sulavat, Po- ja Tonavajoet kuivuvat ja ukkosmyrskyt moukaroivat Ranskaa.

Pari päivää sitten uutisoitu World Meteorological Organizationin poikkeuksellinen varoitus rajujen sääilmiöiden lisääntymisestä ei taas tunnu ihan niin vieraalta.

3 thoughts on “Scorchio, tänäkin vuonna

  1. Kirjoitin helleaallosta ja uimisesta vähäsen omaankin blogiini, mutta linkkaamani sääkartta päivittyy jatkuvasti ilmatieteen laitoksen sivulta. Näin helteellä pää ei toimi, joten tyhmä kysymys sallittakoon: miten saan helposti kopioitua sääkartan tuollaiselta sivulta, jonka sisältö muuttuu jatkuvasti?

Leave a Reply

Your email address will not be published.