Moottoritie on kuuma

Jonain päivinä tuntuu siltä, kuin haluaisi vain pakata repun ja lähteä. Jonnekin kauas. Esimerkiksi Amerikan halki ajaminen voisi olla hienoa. Pikku ongelmana on vain raha: yksisuuntainen autonvuokraus maksaa hitosti.

Mutta eivät lomalaiset ole ainoita, jotka haluavat ajella USA:n halki. Jonkun täytyy ajaa rikkaitten vuokraamat autot myös takaisin lähtöpisteeseensä. Suuret firmat ajeluttavat usein autojaan ympäri maata ja kaupungista toiseen muuttavienkin täytyy saada jotenkin autonsa perille. Drive Away -firmat ovat erikoistuneet tällaisten autojen siirtämiseen. Voisi kuvitella että tällaisten firmojen ei tarvitse palkata kuljettajia vaan vapaaehtoisiakin olisi riittävästi. Ja näinhän se on – kuljettajaksi voi hakea.

Kuskiksi kelpaavat yli 21-vuotiaat nuhteettomat ajokortin omistajat. Rahaakin tarvitaan, muttei kovin paljoa: yleensä autofirmalle täytyy jättää n. $300 pantti (maksetaan takaisin jos auto tulee perille ajoissa ja ehjänä) ja bensat täytyy maksaa ensimmäisen tankillisen jälkeen itse. Hyvin kohtuullista kuitenkin verrattuna autovuokraamojen pyytämiin hintoihin. Aikaa ei ole yllin kyllin, mutta sitä varataan kuitenkin kohtuudella. Keskimääräinen ajomatka on n. 650 km. Turistit saattavat ehkä saada kauniisti pyytämällä hieman lisäpäiviä.

Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta! Netissä on kuitenkin todisteita siitä että tämä on täyttä totta. Auto Driveaway co.:n sivuilla on myös reaaliaikainen lista tällä hetkellä kuljettajaansa odottavista autoista. Miltä kuulostaisi esimerkiksi huristella ’97 Mustang GT:llä Dallasista Portlandiin? Tai lipua 30-jalkaisella Zimmer-limusiinilla Los Angelesista Bostoniin? Siinä olisi kaveriporukalle todellinen seikkailuloma.

3 thoughts on “Moottoritie on kuuma

  1. Aivan toinen juttu onkin sitten olisiko limusiini perill ehjn mys sistiloiltaan.

  2. Kannattaa ostaa auto, ja myyd se sitten esim. 3vko loman ptteeksi. Voi jopa tehd voittoa jos on supliikkimiehi. Parilla tonnilla saa jo jonkinlaisen menopelin alleen, joku luotettava japsi esim. ok

  3. Autoa ostaessa pit vain huolehtia paperisodasta, vaukuutuksista ynn muista. Ja mahdolliset korjauksetkin jvt omalle kontolle maksettavaksi. Mutta on sekin yhden sortin seikkailu :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *