Ohjeita aloitteleville aikamatkaajille

Kiinnostaako aikamatkailu? Wiredin artikkelissa A User’s Guide to Time Travel annetaan reseptejä aikakoneiden tekemiseen. Aivan — jotkut ovat ehkä väittäneet että sellaisia ei ole olemassakaan, mutta oikeastihan esteenä ei ole kuin oikeanlaisten työkalujen löytäminen.

Esimerkiksi näin tehdään Kerrin rengas: Kerää suuri määrä ainetta. Aineen laadulla ei ole merkitystä – se voi olla vaikkapa multaa, muovipusseja tai kiviä, mutta sitä tarvitaan noin 1 900 000 000 000 000 000 000 000 000 kg. Jos saat käsiisi Jupiterin painoisen planeetan, se käy erinomaisesti. Purista keräämäsi aine renkaaksi jonka ympärysmitta on noin puolitoista metriä.

Samalla kun puristat rengasta, pyöritä sitä kiihdyttäen tasaisesti pyörimisvauhtia valon nopeuteen (n. 300 000 km/s), jolloin keskelle muodostuu musta aukko. Astu mustaan aukkoon ja – voilà – siirryt toiseen aikaan ja paikkaan. Valitettavasti kohteen sijaintia ja aikaa ei voi määritellä ihan tarkasti.

Wiredin jutussa on ohjeita myös madonreikien, kosmisten säikeiden, massakeskittymien ja aika-avaruuden vääristymien hyväksikäyttöön.

One thought on “Ohjeita aloitteleville aikamatkaajille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *