Juhannus

Hauskaa juhannusta kaikille lukijoille!

Pinseriläiset kävivät kokeilemassa elämää verkottuneen maailman ulkopuolella. Tai ainakin melkein. Mukana oli sentään kännykkä, jonka ansiosta kuvablogissa on ikuistettuna tunnelmia Turun saaristosta ja liepeiltä. Tulipa käytyä Kultarannassakin ihastelemassa kerrassaan tyylikästä puutarhaa suihkulähteineen ja labyrintteineen.

Kävi ilmi, että nykyaikainen sovelluksia sisäänsä syövä kännykkä on mitä erinomaisin lääke netin vieroitusoireisiin. Sillä sujuu niin sähköpostin lukeminen, blogilistan seuraaminen kuin irkkauskin. Nokia 7650/3650:ssa sähköpostin lukeminen sujuu tarpeeksi hyvin sisäänrakennetulla lukuohjelmalla. Irkkaukseen erinomaisena sovelluksena toimii WirelessIRC. Surffailuun löytyy useitakin erilaisia vaihtoehtoja: itse käytän WebVieweriä, mutta myös kotimainen Doris ja norjalainen Opera ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Reissulla oli koekäytössä myös Weatherproofin salamahälytys. Tottahan innokkaiden myrskybongareiden täytyy tietää, milloin asetutaan ihailemaan ukkosia ja jyrinää. Valitettavasti ukkoset loistivat poissaolollaan – hälytyspalvelu tosin antoi muutaman ilmoituksen yksittäisistä salamista joiden epäilen olleen pelkkiä häiriöitä salamatutkassa. Jos joku weatherproofilainen lukee tätä, kehottaisin miettimään vakavasti täytyykö jokaisesta yksinäisestä salamasta hälyttää, sekä vielä lisäksi tiedottaa siitä kuinka se tosiaankin jäi ainokaiseksi. Jos päivän aikana saa muutaman tällaisen turhan hälytyksen, palvelun tilaaja ei ole tyytyväinen. Itse nostaisin hälytysrajaa vähintään kahteen havaittuun salamaan.

Mutta toki lomaillessa tuli tehtyä muutakin kuin räplättyä kännykkää. Luin loppuun Michael “Bowling for Columbine” Mooren kirjan Stupid White Men, joka käsitteli USA:n ja sen hallinnon nykytilaa tavalla jonka vain Moore osaa. Kunniansa saavat kuulla niin G.W. Bush, republikaanit, demokraatit kuin suurin osa amerikkalaisista. Hauskasti kirjoitettua meissä jokaisessa asuvaan pieneen humanistiin vetoavaa luettavaa. Mooren paljastuksiin kannattaa toki suhtautua kriittisesti – tätä korostavat erityisesti saitit, jotka taistelevat Moorea vastaan hänen omilla aseillaan.

Tänään lauantaina olisi vuorossa jälleen jokavuotinen kesäpäivän seisaus ja vuoden pisin päivä. Se nimenomainen kesäpäivän hetki on illalla klo 22:10, jolloin auringon pitäisi köllötellä vielä reilusti horisontin yläpuolella. Korkeimmalla kohdallaan taivaalla aurinko on Pirkanmaan tienoilla kello 13:25. Toivotaan, että moista ihmettä saadaan ihastella sadepilvien läpi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *