Harry-hetki lähestyy

Viidennen Harry Potter -kirjan ilmestymiseen on enää viikko ja fanit odottavat kiihkeästi. Amazon lisäsi hieman löylyä kiukaalle ja julkaisi Order of the Phoenix -äänikirjan sivuilla vajaan kahden minuutin mittaisen leikkeen kirjasta, raportoi BBC.

Linkki Realplayer-tiedostoon löytyy Amazon.comista. Käy kuuntelemassa. Näytteessä on lukijana Jim Dale, mutta jotenkin hänen lukutyylinsä ei tunnu kiehtovalta. Itse ostaisin mielummin englantilaisversion, jossa lukijana on Jeeves and Woosterista (“Kyllä Jeeves hoitaa”) Jeevesinä tutuksi tullut Stephen Fry.

Ja mitä leikkeessä sitten tapahtuu? Harry tapaa Ronin ja Harryn mahdollisesta koulusta erottamisesta huolissaan olevan Hermionen… Jostain syystä lausahdus “Meillä on sinulle paljon kerrottavaa!” tuo välittömästi mieleen lapsuuden lukuisat hauskat hetket Viisikkoja lukiessa. Odotukset Harryn suhteen ovat siis korkealla. Täytyy vain käydä muistaa ostamassa kaakaojauhetta.

14 thoughts on “Harry-hetki lähestyy

 1. Yhtään Harry Potter-kirjaa en ole lukenut, mutta ne kaksi leffaa olen nähnyt. Olivat ihan mainiota krapulapäivän viihdettä, mutten kyllä leffateatteriin asti jaksaisi niitä lähteä katsomaan.

 2. Kyllä elokuvat oli pettymyksiä kirjojen jälkeen mutta näinhän se melkein aina on… Harmi kun tuo english on sen verran poor, että joutuu odotteleen vielä tuota seuraavaa kirjaa:(.

 3. Kirjat on tosiaan ihan hyviä ja ei ne elokuvatkaan ihan totaalisia pettymyksiä olleet. Salaisuuksien kammio -elokuvasta tosin oli karsittu paljon olennaisia kohtauksia…
  Lisäksi olen kuunnellut weppiradiosta englanninkielisenä kaikki kirjat, en tiedä kuka oli lukijana mutta kiehtovalta kuullosti ;)

 4. Kävin katsomassa ekan Harry Potterin kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla nukahdin monessa kohtaa ja toisella kertaa yritin vielä tsempata, että näkisin ne kohdat mitkä aiemmin missasin. Ei paljoa auttanut.

  Tokaa osaa en ole edes jaksanut yrittää :)

  Kaikki julkaistut kirjat on ollu tilauksessa, mutta joku kokeilussa ollut englantilainen kirjakerho failasi mm. kyseisen tilauksen (ja miljoona muuta) [http://www.englishbookclub.com] joten näillä näkymin Potterilla on jotain minua vastaan. Ei silti, kyllä ne kirjat takaraivossa kummittelee, eli kai ne jossain vaiheessa tulee hankittua. Kyllä niitä moni “aikuinen” on kuitenkin kehunut.

 5. Suhteellisen huonoa kirjallisuutta ja elokuvat huonoja

 6. Ah, tulihan se sieltä: lastenkirjoja.

  Oletetaan, että Harry Potterit ovat lastenkirjoja. Miksei aikuinenkin voisi viihtyä lastenkirjan parissa? Minä ainakin luen esimerkiksi Uppo-nalleja ja Mauri Kunnasta oikein mielelläni. Minun lastenkirjani ovat sekä aikuistenkirjoja (tarvittaessa lainausmerkeissä) että aikuisten kirjoja. Huomaa merkitysero.

 7. Sarjan ensimmäinen kirja menee kyllä lastenkirjasta. Toisessa valtava myrkkyhammas repii jalkaa verisesti. Kolmannessa muuten vaan murretaan luita ja imetään sieluja suun kautta, mutta Liekehtivässä pikarissa käsitellään jo hyvin läheisesti kuolemaa. Ei nyt tältä istumalta tule montaa sellaista lastenkirjaa mieleen missä tikarilla viilletään verta lapsesta. Lisäksi sarjan uusin tulokas tulee kuulemma olemaan vieläkin raaempi…

 8. Harry Potter EI ole LASTENkirja… tai on se kyllä tavallaan…ehkä mun on parempi pitää suuni kiinni…mut nyt meitsi lähtee…moikkeliskoikkelis!!

 9. Joo sä oot oikees Tumppi.. : tänne ei tosiaan oo kirjotettu vähään aikaan…. :DDD

 10. Harry Potterit on mun mielestä maailman parhaita kirjoja/elokuvia!!!!! Ne on jänniä ja myös pelottavia!!! Niissä on myös tunteita herättäviä kohtia. Suoraan sanottuna ne on ihania!!

 11. Oon lukenu kaikki kirjat, ja ne on tosi hyviä!
  Ja kirjanki oon menny jo varaamaan..
  Elukuvatki on tosi hyviä, mutta kirjat sitäki parempia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *