Harry-hetki lähestyy

Viidennen Harry Potter -kirjan ilmestymiseen on enää viikko ja fanit odottavat kiihkeästi. Amazon lisäsi hieman löylyä kiukaalle ja julkaisi Order of the Phoenix -äänikirjan sivuilla vajaan kahden minuutin mittaisen leikkeen kirjasta, raportoi BBC.

Linkki Realplayer-tiedostoon löytyy Amazon.comista. Käy kuuntelemassa. Näytteessä on lukijana Jim Dale, mutta jotenkin hänen lukutyylinsä ei tunnu kiehtovalta. Itse ostaisin mielummin englantilaisversion, jossa lukijana on Jeeves and Woosterista (“Kyllä Jeeves hoitaa”) Jeevesinä tutuksi tullut Stephen Fry.

Ja mitä leikkeessä sitten tapahtuu? Harry tapaa Ronin ja Harryn mahdollisesta koulusta erottamisesta huolissaan olevan Hermionen… Jostain syystä lausahdus “Meillä on sinulle paljon kerrottavaa!” tuo välittömästi mieleen lapsuuden lukuisat hauskat hetket Viisikkoja lukiessa. Odotukset Harryn suhteen ovat siis korkealla. Täytyy vain käydä muistaa ostamassa kaakaojauhetta.

14 thoughts on “Harry-hetki lähestyy

 1. Yhtn Harry Potter-kirjaa en ole lukenut, mutta ne kaksi leffaa olen nhnyt. Olivat ihan mainiota krapulapivn viihdett, mutten kyll leffateatteriin asti jaksaisi niit lhte katsomaan.

 2. Kyll elokuvat oli pettymyksi kirjojen jlkeen mutta ninhn se melkein aina on… Harmi kun tuo english on sen verran poor, ett joutuu odotteleen viel tuota seuraavaa kirjaa:(.

 3. Kirjat on tosiaan ihan hyvi ja ei ne elokuvatkaan ihan totaalisia pettymyksi olleet. Salaisuuksien kammio -elokuvasta tosin oli karsittu paljon olennaisia kohtauksia…
  Lisksi olen kuunnellut weppiradiosta englanninkielisen kaikki kirjat, en tied kuka oli lukijana mutta kiehtovalta kuullosti ;)

 4. Kvin katsomassa ekan Harry Potterin kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla nukahdin monessa kohtaa ja toisella kertaa yritin viel tsempata, ett nkisin ne kohdat mitk aiemmin missasin. Ei paljoa auttanut.

  Tokaa osaa en ole edes jaksanut yritt :)

  Kaikki julkaistut kirjat on ollu tilauksessa, mutta joku kokeilussa ollut englantilainen kirjakerho failasi mm. kyseisen tilauksen (ja miljoona muuta) [http://www.englishbookclub.com] joten nill nkymin Potterilla on jotain minua vastaan. Ei silti, kyll ne kirjat takaraivossa kummittelee, eli kai ne jossain vaiheessa tulee hankittua. Kyll niit moni “aikuinen” on kuitenkin kehunut.

 5. Suhteellisen huonoa kirjallisuutta ja elokuvat huonoja

 6. Ah, tulihan se sielt: lastenkirjoja.

  Oletetaan, ett Harry Potterit ovat lastenkirjoja. Miksei aikuinenkin voisi viihty lastenkirjan parissa? Min ainakin luen esimerkiksi Uppo-nalleja ja Mauri Kunnasta oikein mielellni. Minun lastenkirjani ovat sek aikuistenkirjoja (tarvittaessa lainausmerkeiss) ett aikuisten kirjoja. Huomaa merkitysero.

 7. Sarjan ensimminen kirja menee kyll lastenkirjasta. Toisessa valtava myrkkyhammas repii jalkaa verisesti. Kolmannessa muuten vaan murretaan luita ja imetn sieluja suun kautta, mutta Liekehtivss pikarissa ksitelln jo hyvin lheisesti kuolemaa. Ei nyt tlt istumalta tule montaa sellaista lastenkirjaa mieleen miss tikarilla viilletn verta lapsesta. Lisksi sarjan uusin tulokas tulee kuulemma olemaan vielkin raaempi…

 8. Harry Potter EI ole LASTENkirja… tai on se kyll tavallaan…ehk mun on parempi pit suuni kiinni…mut nyt meitsi lhtee…moikkeliskoikkelis!!

 9. Joo s oot oikees Tumppi.. : tnne ei tosiaan oo kirjotettu vhn aikaan…. :DDD

 10. Harry Potterit on mun mielest maailman parhaita kirjoja/elokuvia!!!!! Ne on jnni ja mys pelottavia!!! Niiss on mys tunteita herttvi kohtia. Suoraan sanottuna ne on ihania!!

 11. Oon lukenu kaikki kirjat, ja ne on tosi hyvi!
  Ja kirjanki oon menny jo varaamaan..
  Elukuvatki on tosi hyvi, mutta kirjat sitki parempia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *