Panoraamakuvia

Mount Everest, maailman korkein vuori. Olisi hienoa kiivetä huipulle katselemaan miltä maisemat näyttävät sieltä katsottuna. Mutta minusta ei taida olla vuorikiipeilijäksi. Niinpä Internet tulee apuun: panoramas.dk-sivuilla on 360-asteinen panoraamakuva Everestin huipulta! Noilta sivuilta löytyy kasoittain muitakin erinomaisia panoraamakuvia.

Panoraamakuvien kanssa on tullut leikittyä itsekin. Digitaalikameralla otetuista otoksista on helppo kursia kasaan leveitä ja korkeita kuvia, joko netistä löytyvien tai kameran mukana tulevien ohjelmien avulla. Omia kokeilujani voit katsella valokuvagallerian Panoraamakuvia -sivulta.

3 thoughts on “Panoraamakuvia

  1. Tuoreimmassa National Geographicissa on Mt. Everestist juttua n. 75 sivun verran! Jos aihe kiinnostaa niin suosittelen lukaisemaan.

  2. Onkos noita stitching-ohjelmia sitten ilmaisia olemassa? Olen kyttnyt QTVR Authoring Studiota (maksullinen), mutta se on melko kmpel ja lisksi ronkeli kuvien suhteen (jalustat ja linssit pit olla millilleen oikeanlaisia). Siis lytyyk jotain tyyliin “rpsinp tss pokkarilla sinne tnne ja kone tekee saumatonta jlke”??

    Diaskannerilla ja kunnon ohjelmalla kun saisi jrjettmn kovaresoluutioista panoraamaa…

  3. joo..tosiaankin..millaisia panoraama-ohjelmia netist lytyy?
    Sellaisia ett rupukamerallakin voisi jonkinlaista panoraamaa tehd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *