Panoraamakuvia

Mount Everest, maailman korkein vuori. Olisi hienoa kiivetä huipulle katselemaan miltä maisemat näyttävät sieltä katsottuna. Mutta minusta ei taida olla vuorikiipeilijäksi. Niinpä Internet tulee apuun: panoramas.dk-sivuilla on 360-asteinen panoraamakuva Everestin huipulta! Noilta sivuilta löytyy kasoittain muitakin erinomaisia panoraamakuvia.

Panoraamakuvien kanssa on tullut leikittyä itsekin. Digitaalikameralla otetuista otoksista on helppo kursia kasaan leveitä ja korkeita kuvia, joko netistä löytyvien tai kameran mukana tulevien ohjelmien avulla. Omia kokeilujani voit katsella valokuvagallerian Panoraamakuvia -sivulta.

3 thoughts on “Panoraamakuvia

  1. Tuoreimmassa National Geographicissa on Mt. Everestistä juttua n. 75 sivun verran! Jos aihe kiinnostaa niin suosittelen lukaisemaan.

  2. Onkos noita stitching-ohjelmia sitten ilmaisia olemassa? Olen käyttänyt QTVR Authoring Studiota (maksullinen), mutta se on melko kömpelö ja lisäksi ronkeli kuvien suhteen (jalustat ja linssit pitää olla millilleen oikeanlaisia). Siis löytyykö jotain tyyliin “räpsinpä tässä pokkarilla sinne tänne ja kone tekee saumatonta jälkeä”??

    Diaskannerilla ja kunnon ohjelmalla kun saisi järjettömän kovaresoluutioista panoraamaa…

  3. joo..tosiaankin..millaisia panoraama-ohjelmia netistä löytyy?
    Sellaisia että rupukamerallakin voisi jonkinlaista panoraamaa tehdä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *