Sademittari

Viime syksynä unohdin vihreän sademittarini puutarhaan. Tuli talvi, sademittari täyttyi vedestä, jäätyi ja halkesi. Kaupassa käydessämme törmäsin uuteen sademittariin: lasista tehtyyn, hieman tyyliteltyyn ja hyvän näköiseen. Pakkohan se oli ostaa.

Ai mihinkö tarvitsen sademittaria? En mihinkään. Mutta sellainen on hauska. Ja siitä näkee satoiko paljon vai vähän. Ja sitäpaitsi: viime vuonna ostettuani sademittarin, koko Suomi sai nauttia poikkeuksellisen vähäsateisesta loppukeväästä ja syksystä. Kannan siis vastuuta suomalaisten aurinkoisesta kesästä.

Ja kuten kaikki minut tuntevat tietävät vallan mainiosti, olen heikkona erilaisiin turhiin mutta kiehtoviin vehkeisiin.

3 thoughts on “Sademittari

  1. Tosi hienoa jos saamme taas aurinkoisen kesn. Itse ostin eilen sateenvarjon, ja jo heti loppui sade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *