Äijäilyä

Muutama päivä on kulunut terhakan kevätflunssan kourissa ja BlogiWikin kasvua ihmetellessä. Näyttää siltä, että ensimmäinen rajuimman kasvun vaihe alkaa olla nyt ohi. Wiki on saanut rakenteen ja suosituimmat sisällön osatkin ovat alkaneet erottua. Blogiryhmät käsittelee meitä verkkolokien kirjoittajia eniten kiinnostavaa aihetta: itseämme :-)

Minun puolikkaani Pinseristä pääsi Blogiäijien kunniakkaaseen seuraan. Kiitän kunniasta, sillä minulle äijyys edustaa jotain sellaista minkä tavoittelulle tunnustan tosiaan uhraavani aikaa. Eilispäivän äijäilystä ja pikkupojan tasolle paluusta menkööt uusimman Harry Potter -kirjan tilaus Amazonista, nyt kun sen vielä sai puoleen hintaan. Perinteiseen heräteostostyyliin joukkoon lipsahti muutama muukin kirja, joukossa pari yllätystä Riitallekin (shh, älkää kertoko hänelle). Nyt vain odottamaan – kirjapaketin pitäisi saapua muutama päivä Potter-kirjan juhannuksena tapahtuvan julkistamisen jälkeen.

Ai niin: Päivän pamauksen ulkoasun linkkiväritys-hack muuttui hieman erilaiseksi sinnikkäiden Opera-käyttäjien pyynnöstä. Lisäbonuksena Päivän pamaus toimii nyt oikein myös kamerakännykän Doris-selaimessa. Jos huomaat muutoksen aiheuttaneen ongelmia Päivän pamauksen toiminnassa, ole hyvä ja vihjaise.

Kyseessähän oli siis linkkiin numeroita lisäävä toiminto, joka saa aikaiseksi sen, että päivittyneiden blogien linkit näkyvät selaimessa ei-vielä-klikatun kirkkaansinisinä. Ja jos tuo kuulosti heprealta, älä välitä. Muutokset tapahtuivat konepellin alla ja jos/kun kaikki meni suunnitelmien mukaan, pamaus toimii täsmälleen samalla tavalla kuin aina ennenkin (ja vielä paremmin Operassa).

6 thoughts on “Äijäilyä

 1. Nyt kun meitä Opera-käyttäjiä ruvetaan julkisesti paapomaan, on mielestäni kohtuullista kysyä milloin se kauan sitten raportoitu Pinserin käytettävyysongelma korjataan kun aikaa on jo tuollaisille pienille kosmeettisille jutuille?-)

  Pinserin käyttö on nimittäin äärettömän hankalaa ainakin Opera 6.05:lla.

  http://s1t.net/uploads/pinseri.jpg
  (Kuvaa on raa’asti pienennetty ja pakattu)

 2. …ja nyt ei enää Opera joka pirun linkkiä klikatessa kysele “oletko ihan varma että haluat mennä tänne?”. Tästä XL-iso kiitos.

  Ja WinXP / Opera 7.10 näyttää Pinserin aivan OK, kuten aiempi Opera 7:kin.

 3. Opera 6 -käyttäjien dilemma on tiedossa mutta on hiukan hankala juttu… Olemme nimittäin Pinserissä ihan standardinmukaisia ja autoritääriset lähteet ovat kertoneet että Opera 6:ssa on sivun piirtävä moottori yksinkertaisesti rikki.

  Pinserin ulkoasu menee remonttiin uuden logon myötä mutta ennen sitä otan mieluusti kyllä vastaan vihjeitä minkä bugin korjaamalla operistitkin saataisiin tyytyväisiksi.

  Sitten on tietysti ääneen lausumaton ajatus: “miksi et päivittäisi seiskaversioon”?

 4. Miksi en päivittäisi seiska-versioon? Sitä ei voi asentaa suoraan kutosen päälle ja säätämistä on muutenkin ilman selaimen vaihtoa.

  Nojuu, jos tuo tosiaan toimii seiskassa, nillitykseni voi unohtaa. Onhan minulla jo lisenssikin seiskaan.. ;)

 5. Osta Omena ja asenna mitä haluat, milloin haluat, ilman ongelmia ;) Sori, oli ihan pakko ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *