Äijäilyä

Muutama päivä on kulunut terhakan kevätflunssan kourissa ja BlogiWikin kasvua ihmetellessä. Näyttää siltä, että ensimmäinen rajuimman kasvun vaihe alkaa olla nyt ohi. Wiki on saanut rakenteen ja suosituimmat sisällön osatkin ovat alkaneet erottua. Blogiryhmät käsittelee meitä verkkolokien kirjoittajia eniten kiinnostavaa aihetta: itseämme :-)

Minun puolikkaani Pinseristä pääsi Blogiäijien kunniakkaaseen seuraan. Kiitän kunniasta, sillä minulle äijyys edustaa jotain sellaista minkä tavoittelulle tunnustan tosiaan uhraavani aikaa. Eilispäivän äijäilystä ja pikkupojan tasolle paluusta menkööt uusimman Harry Potter -kirjan tilaus Amazonista, nyt kun sen vielä sai puoleen hintaan. Perinteiseen heräteostostyyliin joukkoon lipsahti muutama muukin kirja, joukossa pari yllätystä Riitallekin (shh, älkää kertoko hänelle). Nyt vain odottamaan – kirjapaketin pitäisi saapua muutama päivä Potter-kirjan juhannuksena tapahtuvan julkistamisen jälkeen.

Ai niin: Päivän pamauksen ulkoasun linkkiväritys-hack muuttui hieman erilaiseksi sinnikkäiden Opera-käyttäjien pyynnöstä. Lisäbonuksena Päivän pamaus toimii nyt oikein myös kamerakännykän Doris-selaimessa. Jos huomaat muutoksen aiheuttaneen ongelmia Päivän pamauksen toiminnassa, ole hyvä ja vihjaise.

Kyseessähän oli siis linkkiin numeroita lisäävä toiminto, joka saa aikaiseksi sen, että päivittyneiden blogien linkit näkyvät selaimessa ei-vielä-klikatun kirkkaansinisinä. Ja jos tuo kuulosti heprealta, älä välitä. Muutokset tapahtuivat konepellin alla ja jos/kun kaikki meni suunnitelmien mukaan, pamaus toimii täsmälleen samalla tavalla kuin aina ennenkin (ja vielä paremmin Operassa).

6 thoughts on “Äijäilyä

 1. Nyt kun meit Opera-kyttji ruvetaan julkisesti paapomaan, on mielestni kohtuullista kysy milloin se kauan sitten raportoitu Pinserin kytettvyysongelma korjataan kun aikaa on jo tuollaisille pienille kosmeettisille jutuille?-)

  Pinserin kytt on nimittin rettmn hankalaa ainakin Opera 6.05:lla.

  http://s1t.net/uploads/pinseri.jpg
  (Kuvaa on raa’asti pienennetty ja pakattu)

 2. …ja nyt ei en Opera joka pirun linkki klikatessa kysele “oletko ihan varma ett haluat menn tnne?”. Tst XL-iso kiitos.

  Ja WinXP / Opera 7.10 nytt Pinserin aivan OK, kuten aiempi Opera 7:kin.

 3. Opera 6 -kyttjien dilemma on tiedossa mutta on hiukan hankala juttu… Olemme nimittin Pinseriss ihan standardinmukaisia ja autoritriset lhteet ovat kertoneet ett Opera 6:ssa on sivun piirtv moottori yksinkertaisesti rikki.

  Pinserin ulkoasu menee remonttiin uuden logon myt mutta ennen sit otan mieluusti kyll vastaan vihjeit mink bugin korjaamalla operistitkin saataisiin tyytyvisiksi.

  Sitten on tietysti neen lausumaton ajatus: “miksi et pivittisi seiskaversioon”?

 4. Miksi en pivittisi seiska-versioon? Sit ei voi asentaa suoraan kutosen plle ja stmist on muutenkin ilman selaimen vaihtoa.

  Nojuu, jos tuo tosiaan toimii seiskassa, nillitykseni voi unohtaa. Onhan minulla jo lisenssikin seiskaan.. ;)

 5. Osta Omena ja asenna mit haluat, milloin haluat, ilman ongelmia ;) Sori, oli ihan pakko ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *