Blogien tulevaisuudesta

Wiki on kynnistynyt vauhdikkaasti ja jlleen on viritelty kysymys, joka askarruttanee ainakin joitakin bloginpitji. Mik on blogien tulevaisuus? Wikiss kommentointia odottaa muun muassa vite: “Ammattikirjoittajat alkavat bloginpidon. Joidenkin vuosien pst on aivan yht ilmeist, ett jokaisella julkaisulla ja firmalla on verkossa pivkirjamuotoinen sivu, kuin ett nykyn niill on kotisivu.”

Kyll monet ammattikirjoittajat ovat jo alkaneet pit blogeja, joskaan useimmissa tarkoitus ei ole tehd tysuhteista journalistin hommaa, jossa median julkaisija (eli kytnnss rahoittaja) on mritellyt toimittajan puolesta, mitk asiat ovat trkeit kyseisen vlineen kannalta (eli vetnyt tmn tiedotusvlineen linjan).

Aivopoimujani kutkuttaa wikiin kirjoitetun vitteen toinen lause, eli ett blogit korvaavat yritysten nykyiset kotisivut. Milt voisi nytt firman pivkirjamuotoinen sivu? “Tnn aloitimme nurkanvaltauksen Khmy Oy:ss. Saapa nhd, koska E. Arvelo huomaa, mit on tapahtumassa.”

Olen muuten viime aikoina joutunut aika monesti selittmn, mik blogi on ja mit sill tehdn. Joskus tuntuu silt, ett blogin levimisen suurin este Suomessa on sen nimess. Vierasperinen pee ja viel toinen konsonantti jljess! Kuka sellaiseen alkaa? :-)

4 thoughts on “Blogien tulevaisuudesta

 1. Tuo nimi on kyll karmea. Ja mik vika on weblog-sanassa? Sehn taipuisi npprsti suomeksi veppiloki ja kertoo melkeinp suoraan mist on kyse. Blogi tai suomalaisittain ploki taas ei kerro mitn. Itsekin tuota plokittamista nyt olen yrittnyt harjoittaa. Juttua ei vain tahdo aina synty, kuten jokainen varmaan tiet. Pitisi yritt vst ihan oikeaa asiaa, eik vain sit mik sill hetkell sattuu mieless pyrimn, mutta se vie aikaa, eik blogin tarkoitus varmaankaan ole olla ernlainen “sanomalehti”, vai onko?

 2. Kyllhn se on niin ett pikemminkin pit varoa ettei mlyttele firman asioita blogissaan. Voisin kuvitella potkujen olevan aika lhell kun menisi mlyttmn turhamaisuuttaan oman firman liikesalaisuuksia blogiin ennen aikojaan. Mediassahan nm salaisuudet ovat omia uutisia, joita ei haluta vuotaa ennakkoon muille tiedotusvlineille. Tai tietotekniikkahommissa ei kannata kertoa liian tarkkaan, miten omat jrjestelmt on konffattu ja kenen kanssa tehdn yhteistyt…

 3. Tuosta potkujen saamisesta NY Timesin toissapivisess artikkelissa ( http://www.nytimes.com/2003/05/18/fashion/18BLOG.html )olikin ainakin yksi esimerkki. Jotkut eivt hoksaa olla puhumatta luottamuksellisista tai toisten yksityisist asioista ja pahimmillaan aiheuttavat itselleen tai muille vahinkoa. Julkaisemisen helppous ei tarkoita, ett kaikki pitisi julkaista, mit tietoonsa saa tai phn plkht.

  Blogityyppinen yrityksen sivu olisi kyll siin mieless ihan hyv idea, ett usein yritykset eivt yllpid sivujaan kovin ahkerasti, jolloin niist ei synny kovin suurta lisarvoa. Veppiloki pivn keskeisist tapahtumista toimitusjohtajan tai eri yksikiden nkkulmasta voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Riittvn yleisell tasolla pysyen, jottei liikesalisuuksia vahingossakaan vuoda jne.

  En ainakaan viel kehtaa tuonne wikiin mitn kirjoitella, joten saa jd tm thn.

 4. Link populaarity check
  Jos haluaa vertailla helposti ja mukavasti omalle sivulle johtavien linkkien mr, jonka eri hakukoneet lytvt, on syyt kytt ilmaista ohjelmaa. Yksi nist on LPC-ilmaisohjelma.
  Sit on helppo kytt ja ohjelma tarjoaa mahdollisuuden list tsekattavia linkkej ja mahdollisuuden vertailla muiden sivustojen suosituimmuutta. Seuraavat hakukoneet ovat mukana: Alltheweb, Altavista, HotBot , Google, Inktomi ja MSN,
  Varsinkin eri sivuille johtavien linkkien mrn tutkiminen opettavaista. Viime viikon perjantaina Plokkaa sivulle johtavien linkkien yhteismr oli 277, Pinseriin johtavien linkkien yhteismr 15 421 ja esimerkiksi Visakopu.Nettiin johtavien linkkien yhteismr oli mr oli .4749.
  Tnn sunnutaina tilanne oli dramaattisesti muuttunut Plokkaa-sivun osalta. Sinne johti nyt submittaamisen jlkeen 2938 linkki. Tulos houkuttelee monenlaisiin kokeiluihin, mutta niist jatkossa lis.

  LPC osoite: http://www.checkyourlinkpopularity.com/
  Lue lis:
  Plokkaa: http://www.plokkaa-blogspot.com

  Alan Bitit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *