PinseriWiki on perustettu

Tommi kysyy:

Olisiko jollakulla kiinnostusta ja teknisiä resursseja tarjolla suomalaisten verkkolokeja ja niiden historiaa käsittelevän wikin perustamiseen? Nyt kun alkuajat ovat vielä tuoreena muistissa ja ilmiö vankassa kasvussa mutta vielä jokseenkin käsitettävän kokoinen, olisi sopiva aika.

Kerrassaan erinomainen idea! Niinpä avasin Pinserin oman wikin osoitteessa https://www.pinseri.com/wiki/.

Mikä on wiki? Aikaisemmassa jutussa ehdinkin jo mainostaa tätä kerrassaan erinomaista ideaa yhteisötyökalusta. Pähkinänkuoressa: Wiki on yksinkertainen ja helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voi tehdä WWW-sivuja. Sen tärkeimpänä ideana on se, että kuka tahansa voi muokata mitä tahansa sivua. Tarkoituksena on, että usean kirjoittajan yhteistuloksena saadaan aikaiseksi jotain hienoa – esimerkiksi tietosanakirja, kuten Wikipedia on tehnyt.

Toki tähän liittyy vaara. Koska kuka tahansa voi muokata sivuja, niitä voidaan myös sotkea. Siksi meidän täytyy luottaa siihen, että hyvä jätetään rauhaan. Koska meillä on jonkinlainen vastuu siitä, mitä Pinseri sisältää, tarkkailemme toki wikiä ja poistamme sieltä asiattomuudet.

Lähtöideana PinseriWikissä on lähteä keräämään suomalaisen bloggauksen historiikkia. Mutta wikit eivät aseta sisällölle mitään rajoituksia, joten tästä voi muodostua jotain muutakin. Mitä, se riippuu teistä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *