Matrix ja über-ssh-tekniikat

Kun elokuvissa aletaan häkkeröimään, tietokoneen ruudun näkymät ovat jotain ihan muuta kuin meidän kotoisissa windowseissamme ja linuxeissamme. Tekstit tulevat ruutuun tikittäen ja piipittäen, näyttävät kolmiulotteiset animaatiot täyttävät näytön ja katsojaa lennätetään verkkojen syövereissä.

Insecure.orgin Fyodor meni katsomaan elokuvateattereihin saapunutta Matrix Reloadedia pahinta odottaen. Saiko elokuvan tekijöiden puolesta taas hävetä heti kun hahmot asettuvat tietokoneiden ääreen? Toisin kävi:

All was going well until Trinity needed to do some hacking. Oh, no! I was sure we’d see a silly “Hackers”-esque 3D animated “hacking scene”. Not so! Trinity is as smart as she is seductive! She whips out Nmap (!!!), scans her target, finds 22/tcp open, and proceeds with an über ssh technique! I was so surprised, I almost jumped out of my seat and did the “r00t dance” right there in the theatre!

Realistisia tietokoneita? Uskottavaa häkkeröintiä? Ohhoh. Seuraavaksi Fyodor alkoikin metsästää kuvaruutukaappauksia elokuvasta jotta nähtäisiin tarkemmin mitä Matrixin tietokoneet ovat syöneet. Tulokset ovat ihailtavissa Insecure.orgin sivuilla.

Tarinan opetus? Vielä 200 vuodenkin kuluttua häkkeröidään nykyisillä työkaluilla, joten eipä tehdä niitä purkka-liima-virityksiä. Ja näemmä vielä silloinkin on palvelimia, joissa ei ole tukittu vuonna 2001 löytynyttä ssh-palvelimen turva-aukkoa.

Matrix Reloadedin Suomen ensi-ilta ensi viikolla. Saatavilla Internetistä jo nyt ;-)

One thought on “Matrix ja über-ssh-tekniikat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *