Spammia

Tulipa sitten minullekin tm nopeasti huomiota kernnyt suomalainen spammi. Vapaan tiedonvlityksen puolesta taisteleva soturi on laittanut verkkoon shkisen kirjan ja kirjoittaa: “Tiedn ett tllainen mainostaminen on spammausta ja hyvien tapojen vastaista. Uskon kuitenkin tmn kirjan sislln olevan sen verran ainutlaatuinen, ett sen saattaminen julkisuuteen keinolla mill hyvns on oikeutettua.

Ja mit tllainen ainutlaatuinen sislt on? Kymmenen vuotta vanha teksti, joka vilisee salaliittoteorioita, herroja, EU:ta jne. Hohhoijaa… Jos kyseess olisi ollut vaikka toinen sonerakirja tai jotain vastaavaa, olisin ehk voinut ottaa tuon viel huumorin kannalta, mutta nyt mieleen palautui lhinn kansainvlisten suurspammereiden aiheuttama kyrsiintyminen. Jussi teki asiasta rikosilmoituksen, min tyydyin kryttmn postittelijan Spamcopiin. Tervemenoa, lkk tehk tuota en toiste.

Kari kirjoittaa kuinka spammeista ei pitisi vet hernett nenn. Saahan ne aina poistettua. Minullakin oli tuollainen asenne viel jokin aika sitten. Mutta sitten sit spammia alkoi tulla koko ajan enemmn ja enemmn. Viel viime viikkoon asti lhes 80% postistani oli roskapostia. Postien lukeminen knnykll alkoi olla hankalaa: jokaisen bitin imurointi maksoi ja heikommin tehdyt mailisoftat saattoivat kaatua trikkej tynn oleviin viesteihin. Koko ajan paranevat mailisoftat ja hyvt filtterit tietysti helpottivat hieman asiaa, mutta spammerit muistuttivat koko ajan enemmn vandaaleja joiden tarkoituksena on vain sotkea shkpostini kytt kaikella mahdollisella tavalla. Tuossa vaiheessa on kovin vaikea pysy en neutraalina.

Jo aiemmin kyttn ottamani Popfile hoitaa nykyn roskapostin suodattamisen eleettmn tehokkaasti. Mutta koska varsinainen roskan kopiointi omalle koneellekin alkoi vaikuttaa tyhmlt, pdyin psiisen tekemn jotain mit en ole koskaan ennen tehnyt: tapoin yhden mailiosoitteistani. Niinp yliopiston osoitteeni samik@uta.fi ei ota en mailia vastaan, vaan siihen postia lhettvt saavat pahoitteluviestin ja pyynnn lhett postia oikeaan osoitteeseeni (samik kissanhnt iki.fi).

Tuo tiputti sisntulevan roskapostin mr radikaalisti. Uusi roskapostiprosentti liikkuu tll hetkell 40% liepeill. Samoihin aikoihin aloin mys krytell roskapostia Spamcopin avulla. Se tuntuu taistelulta tuulimyllyj vastaan, mutta toivon ett ainakin silloin tllin saan heitetty hieman kapuloita roskapostittajien rattaisiin.

5 thoughts on “Spammia

  1. Enk kirjoita! Kirjoitan, ett olen liian laiska itse moiseen (ainakin niin kauan kun se vaatii itsens fyysist siirtmist poliisiasemalle), mutta en missn tapauksessa ole tllisiss tapauksissa rikosilmoituksia vastaankaan. Pinvastoin:

    >>tllist pioneerihenke tarvitaan tllisten spammien lopettamiseksi (vaikka taitaa olla turha toivo), ja toivottavasti tulevaisuudessa ainakin lainkuuliaiset suomalaiset ajattelevat tekojensa mahdollisia seurauksia ennen kuin painavat lhet-nappulaa.

  2. Popfilen kyttnotto oli jonkinmoinen jrkytys: spmmiprosenttini on noin 70%. Kaikki tulee vielp ihan oikeisiin osoitteisiin, joita olenkin viljellyt nettisivuillani ja uutisryhmiss huoletta – minusta on olennaista, ett olen helposti tavoitettavissa shkpostilla, enk viitsi vaatia minulle kirjoittavilta ihmisilt kummallisia taidonnytteit sotkujenratkonnassa.

    Jokseenkin tympii, vaikka Popfile suhtkoht hyvll tarkkuudella sonnan roskikseen lapioikin. Mutta minks teet, ei oikein vaihtoehtojakaan ole. SpamCopin kyttkin sy kuitenkin turhan paljon aikaa. Noh, aion kantaa oman korteni kekoon jttmll tst tapauksesta mys rikosilmoituksen.

  3. Kyll nuo spamit ottavat aika paljon phn.Kaikki roskapostit menevt suoraan roskakoriin ilman,ett luen niit.En yhtn ymmrr,ett mit jrke niit on yleens lhetel.Kai luulisi lhettelijiden tietvn hyvin tarkaan,ett kukaan ei niit lue koska kaikki spameja viihaavat.Minulla on oma roskapostiosoite kaikenlaisia nettirekisterintej varten.Niisthn ne suurimmat roskapostit tulevat.Spameja kyll tunkeutuu mys kyll viralliseen e-mailosoitteeseenkin vkisin.

  4. Spammeja ei kannata todellakaan avata, koska niiss on web-bugeja jotka ilmoittavat lhettjlle ett e-mail osoite on validi -> kelpaa jlleenmyytvksi miljoonan toimivan osoitteen CD:ll.
    Jotkut e-mail clientit ovat immuuneja tlle (kun eivt hae netist ihan mit vaan), mutta ainakin useimmat liikenteess olevat Outlookit ja webmailit ovat tlle alttiita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *