Revontulia

Kirjoittaja Sami, 10.4.2003

Oletko koskaan miettinyt, miltä revontulet näyttävät ylhäältä katsottuna? ISS-avaruusasema oli kiitämässä Skandinavian yllä toissalauantaina, kun astronautti Don Pettit sattui katsomaan ulos ikkunasta ja huomasi harvinaisia sinireunaisia revontulia. Niistä otettu valokuva on myös meidän ihasteltavanamme Science@NASA-sivuilla. Tuplaerikoisen otoksesta tekee se, että kuvassa näkyvien revontulien yläreunaa valaisee laskemassa oleva aurinko.

Maassa näkyvät valot ovat pohjoismaisia kaupunkeja – valitettavasti tarina ei kerro tarkemmin, minkä maan päällä kuvaa ottaessa oltiin. Samoja revontulia kuitenkin taisimme mekin kyseisenä viikonloppuna ihailla.

Ei vielä kommentteja

Kukaan ei ole vielä kommentoinut tätä juttua. Ehkä sinä voisit kirjoittaa ensimmäisen kommentin?

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.