Kuvablogit tulevat

Pinserin kuvablogin pitäminen on ollut hauskaa: kamerapuhelin on aina povitaskussa ja sillä on ollut hauska näppäillä reissussa erilaisia kummallisia kuvia. Valokuvat lähetetään kännykästä sähköpostilla ja ne tulevat näkyviin kuvablogiin samantien.

Muutkin ovat huomanneet saman asian. Uunituore palvelu nimeltään Muistikuva.net tarjoaa jokaiselle kamerakännykän omistajalle mahdollisuuden perustaa oman kuvablogin. Tekijöitä haastatellaan rekaksois.comissa. Propseja!

Toki siinä vaiheessa kun kuka tahansa voi tehdä oman kuvablogin, sellainen on jo auttamattomasti vanhanaikainen ;-) Nyt pitää olla videoblogi. Nokian 3650-kännykässä mukana tulevan videonauhurisovelluksen voi imuroida myös 7650:aan. Tällä softalla voi kuvata 15 sekunnin mittaisia näppärän kokoisia (n. 100 kilotavua) videoleikkeitä, jotka sopivat blogattavaksi kerrassaan mainiosti.

Ainoana ongelmana on tosin kamerakännykän käyttämä .3gp-videoformaatti, jota ei näytä tuntevan mikään muu kuin Nokian oma multimediasofta. Jos joku lukijoista sattuu tietämään sopivan koodekin tälle videoformaatille ja etenkin unixiin sopivan skriptattavan konvertterin, lähettäkää ihmeessä vinkkejä!

Kamerakännykällä kuvatuista videoista kiinnostuneille esimerkkinä ulkoileva Totti (3gp, 96 Kb). Tämän katsomiseen tarvitsit siis Nokia Multimedia Playerin (saatavissa vain Windowsiin – pitkä miinus eli antipropseja Nokialle siitä).

12 thoughts on “Kuvablogit tulevat

 1. 7650:aan on saatavilla myös se alkuperäinen videosofta, joka tuottaa MP4-formaatin videopätkiä, jotka näkyvät kätevästi ainakin RealPlayerillä.

  Se oli alunperin saksalaisen T-Mobilen levityksessä (ja siksi menut ovat saksaksi) ja vain heidän asiakkailleen, mutta sittemmin se levisi myös netin kautta muillekin tahoille.

  Softan voi ladata vaikkapa täältä:
  http://www.cellular-news.com/story/7605.shtml

 2. .3GP -formaatin koko nimi on 3GPP. Jos olen asian oikein ymmärtänyt, on se yleisstandardi, jossa voidaan käyttää eri koodekkeja. Defaulttina käytetään h.263 -koodekkia, jota pitäisi voida purkaa melkein ohjelmalla kuin ohjelmalla ? ainakin Quicktimessä on h.263-tuki.

  Uudemmissa versioissa (vaiko vasta tulevaisuudessa?) voi 3gpp-faileissa käyttää myös mpeg-4 -formaattia.

  En siis tiedä miten hyvin käytännössä onnistuu, mutta kannattaa kokeilla, saisiko videon näkymään suoraan h.263 -dekooderilla.

 3. Suurin piirtein oikein taisi äsken mennä. Tässä teoriaa, käytännön muunnokset eivät tuostakaan selviä.

 4. Muutaman työtoverin kanssa olisi tarkoitus kuvata nokian luureilla “monsterileffa”, mutta juuri tuo eksoottinen tallennusmuoto tuottaa ongelmia. Millä tuota nyt sitten editoit?!

  Vinkkejä otetaan vastaan.

 5. Ahaa, ne on nyt sitten saatu sinnekin. Ehkä painostukseni auttoi. :-)

  Ohjelmathan ovat siis ihan samat kuin 3650:ssäkin – mutta videonauhuri lisää sähköpostina leikettä lähettäessä viestin loppuun linkin josta voi hakea ohjelmistot, ja 7650:llä se osoitti nimenomaan tuonne. Eli nyt ko. linkkiä seuraavat löytävät myös soittimen itselleen.

 6. Ai niin..

  AMR Decoder Plug-in for Windows Media Player

  The VoiceAge SPOTxde™ AMR Decoder enables you to play back MMS sound clips on your PC using the Adaptive Multi-Rate (.AMR) codec format. The SPOTxde™ AMR Decoder is a plug-in compatible with Windows Media Player 8.0, 7.1, and 6.4. The SPOTxde™ AMR Decoder runs on Microsoft Windows 98SE, Windows 2000, Windows ME, and Windows XP.

 7. Onko olemassa ohjelmaan Nokia 3650:lle jolla pystyy nauhoittamaan kuvaa enemmän kuin 10 sekunttia?

 8. saako niitä 3gp:itä muutettua muuhun muotoon kuten vaikka AVI:ksi tai muuksi? Ja minkähän nimisellä ohjelmalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *