Kuvablogit tulevat

Pinserin kuvablogin pitäminen on ollut hauskaa: kamerapuhelin on aina povitaskussa ja sillä on ollut hauska näppäillä reissussa erilaisia kummallisia kuvia. Valokuvat lähetetään kännykästä sähköpostilla ja ne tulevat näkyviin kuvablogiin samantien.

Muutkin ovat huomanneet saman asian. Uunituore palvelu nimeltään Muistikuva.net tarjoaa jokaiselle kamerakännykän omistajalle mahdollisuuden perustaa oman kuvablogin. Tekijöitä haastatellaan rekaksois.comissa. Propseja!

Toki siinä vaiheessa kun kuka tahansa voi tehdä oman kuvablogin, sellainen on jo auttamattomasti vanhanaikainen ;-) Nyt pitää olla videoblogi. Nokian 3650-kännykässä mukana tulevan videonauhurisovelluksen voi imuroida myös 7650:aan. Tällä softalla voi kuvata 15 sekunnin mittaisia näppärän kokoisia (n. 100 kilotavua) videoleikkeitä, jotka sopivat blogattavaksi kerrassaan mainiosti.

Ainoana ongelmana on tosin kamerakännykän käyttämä .3gp-videoformaatti, jota ei näytä tuntevan mikään muu kuin Nokian oma multimediasofta. Jos joku lukijoista sattuu tietämään sopivan koodekin tälle videoformaatille ja etenkin unixiin sopivan skriptattavan konvertterin, lähettäkää ihmeessä vinkkejä!

Kamerakännykällä kuvatuista videoista kiinnostuneille esimerkkinä ulkoileva Totti (3gp, 96 Kb). Tämän katsomiseen tarvitsit siis Nokia Multimedia Playerin (saatavissa vain Windowsiin – pitkä miinus eli antipropseja Nokialle siitä).

12 thoughts on “Kuvablogit tulevat

 1. 7650:aan on saatavilla mys se alkuperinen videosofta, joka tuottaa MP4-formaatin videoptki, jotka nkyvt ktevsti ainakin RealPlayerill.

  Se oli alunperin saksalaisen T-Mobilen levityksess (ja siksi menut ovat saksaksi) ja vain heidn asiakkailleen, mutta sittemmin se levisi mys netin kautta muillekin tahoille.

  Softan voi ladata vaikkapa tlt:
  http://www.cellular-news.com/story/7605.shtml

 2. .3GP -formaatin koko nimi on 3GPP. Jos olen asian oikein ymmrtnyt, on se yleisstandardi, jossa voidaan kytt eri koodekkeja. Defaulttina kytetn h.263 -koodekkia, jota pitisi voida purkaa melkein ohjelmalla kuin ohjelmalla ? ainakin Quicktimess on h.263-tuki.

  Uudemmissa versioissa (vaiko vasta tulevaisuudessa?) voi 3gpp-faileissa kytt mys mpeg-4 -formaattia.

  En siis tied miten hyvin kytnnss onnistuu, mutta kannattaa kokeilla, saisiko videon nkymn suoraan h.263 -dekooderilla.

 3. Muutaman tytoverin kanssa olisi tarkoitus kuvata nokian luureilla “monsterileffa”, mutta juuri tuo eksoottinen tallennusmuoto tuottaa ongelmia. Mill tuota nyt sitten editoit?!

  Vinkkej otetaan vastaan.

 4. Ahaa, ne on nyt sitten saatu sinnekin. Ehk painostukseni auttoi. :-)

  Ohjelmathan ovat siis ihan samat kuin 3650:sskin – mutta videonauhuri lis shkpostina leikett lhettess viestin loppuun linkin josta voi hakea ohjelmistot, ja 7650:ll se osoitti nimenomaan tuonne. Eli nyt ko. linkki seuraavat lytvt mys soittimen itselleen.

 5. Ai niin..

  AMR Decoder Plug-in for Windows Media Player

  The VoiceAge SPOTxde AMR Decoder enables you to play back MMS sound clips on your PC using the Adaptive Multi-Rate (.AMR) codec format. The SPOTxde AMR Decoder is a plug-in compatible with Windows Media Player 8.0, 7.1, and 6.4. The SPOTxde AMR Decoder runs on Microsoft Windows 98SE, Windows 2000, Windows ME, and Windows XP.

 6. Onko olemassa ohjelmaan Nokia 3650:lle jolla pystyy nauhoittamaan kuvaa enemmn kuin 10 sekunttia?

 7. saako niit 3gp:it muutettua muuhun muotoon kuten vaikka AVI:ksi tai muuksi? Ja minkhn nimisell ohjelmalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *