Softasuosituksia

Cybbis kysyy: “Mitä blogisoftia käytätte, ja mitä mieltä niistä?”. Pinserin blogisoftana on Movable Type ja voisin suositella sitä Cybbiksellekin. MT mahdollistaa usean blogin pitämisen, kommentoinnin ja sisältää paljon muitakin tärkeitä ominaisuuksia. Se tarvitsee alustaksi Perlillä varustetun palvelimen. Tietokantaa ei välttämättä tarvita, mutta MySQL:ää voi käyttää jos sellainen löytyy. Asennus on erittäin helppoa, etenkin kun Movable Typen sivuilta löytyvät yksityiskohtaiset asennusohjeet.

Movable Type on yksi suosituimpia bloggausohjelmia ja sen ansiosta siihen saa myös paljon lisävarusteita. Yksi näistä on w.bloggar, minulla säännöllisessä käytössä oleva Windows-ohjelma juttujen kirjoittamiseen. Ulkoisia blogieditoreita löytyy lukuisia, niin Windowsille kuin muillekin käyttöjärjestelmille. Editorista on iloa silloin, jos et halua käyttää selainta juttujen kirjoittamiseen. Pinserin kuvablogi pohjautuu IDS-kuvagalleriaohjelmistoon ja siihen tehtyyn räätälöityyn laajennukseen. IDS:lle riittää ympäristöksi Movable Typen lailla Perlillä varustettu WWW-palvelin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *