Pian se alkaa

Internet oli voimissaan jo edellisen Persianlahden sodan syttyessä 1991. Sotatoimien alettua irciin muodostui nopeasti +report-kanava, jossa netin käyttäjät ympäri maailmaa kertoivat tuoreimpia uutisia. Tällä kanavalla oli myös israelilainen Nati, joka raportoi tunnelmista kaasunaamari päässä sinetöidystä huoneesta.

<Nati> This is Nathan Srebro from Mount Carmel, Haifa, Israel in a live war
<Nati> I have my mask on and am in a sealed room with my familly.

Tämän sodan vastaava raportoija saattaa olla Salam, joka raportoi tunnelmista Bagdadissa blogissaan Where is Raed?, tai ehkä CNN:n toimittaja Kevin Sites, joka kirjoittaa omaa blogiaan. Ircissäkin varmasti tapahtuu, mutta nykyisellään useasta toisistaan erillisestä verkosta koostuva irc tuskin tulee kokoamaan yhtä tiukkaa yhteisöä kuin aikanaan.

Tänä iltana maailma odottaa henkeään pidätellen. Huhumyllyt alkavat käynnistyä, television uutiskanavat tekevät sitä mistä ovat aina unelmoineet ja uutissaittien serverit varautuvat kuormitukseen. Irakissa siviilit varautuvat pahimpaan. Pian näemme televisiosta vihreitä kuvia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *