Astronauttien viimeiset hetket

Kun Columbia-avaruussukkula hajosi kappaleiksi lämpöeristeiden petettyä laskeutumisen aikana kuukausi sitten, sen jäännökset satoivat laajalle alueelle Teksasissa ja naapuriosavaltioissa. Yksi maahan asti tippuneista esineistä oli ohjaamokameran videokasetti. Kasetti oli pahasti turmeltunut, mutta sen sisällöstä saatiin pelastettua 13 minuuttia kuvamateriaalia sukkulan ohjaamosta laskeutumisen aikana.

Videokasetin sisältö on nyt julkistettu. Sitä voi käydä katsomassa CBS Newsin sivuilta (tarvitset Realvideon – lue myös CBS:n juttu aiheesta). Videolla ei näy sukkulan hajoamista vaan nauhalta pelastettu materiaali päättyy 11 minuuttia ennen onnettomuutta. Sen sijaan näemme, kuinka astronautit valmistautuvat laskeutumiseen, pelleilevät ja vitsailevat pahaa-aavistamattomina. Suurin huolenaihe tuntuu olevan, muistavatko he laittaa avaruuspuvun hansikkaat käteensä annettuun määräaikaan mennessä.

[via Jockan Blog]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *