Voimatyökaluista

Kevät on tulossa! Ja sen myötä meikäläisessä herää näemmä henkiin tim-allenmainen nikkaripersoona. Viime kesänä ehdin varustautua jo joukolla leluja ja tänään kaupasta tarttui mukaan yhdistetty porakone/ruuvinväännin.

Useimmissa porakoneen ostaminen ei herätä erityisen suuria tuntemuksia, mutta minulle kyseessä on suuri askel elämässä. Porakoneet ovat olleet aina jollain tapaa epämiellyttävän oloisia laitteita ja olenkin pystynyt välttämään sellaisen hankkimista – aina tähän päivään saakka. Nyt elämässä on alkanut siis taas uusi vaihe, saapa nähdä mihin se johtaa. Käytännössä ainakin kaiken Ikeasta ostetun kokoaminen tulee olemaan useita kertoja helpompaa. Toki mieli ostaa myös Dremel, mutta en vielä keksinyt mihin sitä tarvitsisin.

Totti-koiralla (ja Riitalla) olikin ihmettelemistä kulkiessani ympäri taloa ja ruuvatessani tiukemmalle kaikkia vastaantulevia ruuveja. Huomasin myös, että alan tarvita jonkinlaista työkalusoppea viime aikoina kerääntyneille työkaluille ja osille. Täytyneepä alkaa rakentaa autotalliin äijänurkkausta. Sinne on hyvä sijoittaa porakoneet, hiomakoneet, ruuvit, vatupassit ja muut välineet. Kyseisen paikan kalustukseen kuulunee myös kossupullo, Swarfegaa ja halogeenivalonheitin. Entä muuta?

4 thoughts on “Voimatyökaluista

  1. Joo, porakoneet on pirullisia kapistuksia, ja niist lhtee meteli. Kaipa sellainen pit kuiteskin jossain vaiheessa hankkia, kun ranne ei kest ruuvaamista. ;) Tykalukaappi olisi luksusta, omasta typajasta nyt puhumattakaan. Samperi, itse olen tyytyvinen jo siihen, ett on kunnollinen tykalupakki josta lytyy tarvittavat perustykalut!

  2. Sain ite vihdoinkin joululahjaksi jo kauan halajamani “tyttjen tykalupakin” (=kompakti koko, mukana vain olennaisin) ja nyt etukteiskolmikymppislahjaksi akkuporakoneen – voi tt riemua! Liek jokin geenipari mutkalla, kun eilenkin lysin itseni hypistelemss silmt kiiluen Anttilan alelaarien jakoavaimia, pihtej ja muttereita. Tai ehk se tosiaan on kevtaurinko, joka paljastaa armotta kotona kaiken, mik kaipaisi pient fiksailua… Taidan rakentaa uuteen kmppn aiheelle omistetun mmnurkkauksen!

  3. Porakoneet ovat terrorismia. Alakerran jamppa porailee joka piv jotain, tekisi ihan mieli kyd katsomassa mit siell on rakenteilla.

    No eihn tuo periaatteessa niin hiritsev ole, mutta kun sit iskuporaa kytetn seinien lvistykseen vain sunnuntaiaamuisin yhdekslt :)

  4. Ku ois kaks ktt ja Black&Decker lhti hommat luistamaan..

    Vielkin muistaa tuon mainoksen, joka suorastaan houkutteli ostamaan kyseisen valmistajan porakoneen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *