Voimatyökaluista

Kevät on tulossa! Ja sen myötä meikäläisessä herää näemmä henkiin tim-allenmainen nikkaripersoona. Viime kesänä ehdin varustautua jo joukolla leluja ja tänään kaupasta tarttui mukaan yhdistetty porakone/ruuvinväännin.

Useimmissa porakoneen ostaminen ei herätä erityisen suuria tuntemuksia, mutta minulle kyseessä on suuri askel elämässä. Porakoneet ovat olleet aina jollain tapaa epämiellyttävän oloisia laitteita ja olenkin pystynyt välttämään sellaisen hankkimista – aina tähän päivään saakka. Nyt elämässä on alkanut siis taas uusi vaihe, saapa nähdä mihin se johtaa. Käytännössä ainakin kaiken Ikeasta ostetun kokoaminen tulee olemaan useita kertoja helpompaa. Toki mieli ostaa myös Dremel, mutta en vielä keksinyt mihin sitä tarvitsisin.

Totti-koiralla (ja Riitalla) olikin ihmettelemistä kulkiessani ympäri taloa ja ruuvatessani tiukemmalle kaikkia vastaantulevia ruuveja. Huomasin myös, että alan tarvita jonkinlaista työkalusoppea viime aikoina kerääntyneille työkaluille ja osille. Täytyneepä alkaa rakentaa autotalliin äijänurkkausta. Sinne on hyvä sijoittaa porakoneet, hiomakoneet, ruuvit, vatupassit ja muut välineet. Kyseisen paikan kalustukseen kuulunee myös kossupullo, Swarfegaa ja halogeenivalonheitin. Entä muuta?

4 thoughts on “Voimatyökaluista

  1. Joo, porakoneet on pirullisia kapistuksia, ja niistä lähtee meteliä. Kaipa sellainen pitää kuiteskin jossain vaiheessa hankkia, kun ranne ei kestä ruuvaamista. ;) Työkalukaappi olisi luksusta, omasta työpajasta nyt puhumattakaan. Samperi, itse olen tyytyväinen jo siihen, että on kunnollinen työkalupakki josta löytyy tarvittavat perustyökalut!

  2. Sain ite vihdoinkin joululahjaksi jo kauan halajamani “tyttöjen työkalupakin” (=kompakti koko, mukana vain olennaisin) ja nyt etukäteiskolmikymppislahjaksi akkuporakoneen – voi tätä riemua! Liekö jokin geenipari mutkalla, kun eilenkin löysin itseni hypistelemässä silmät kiiluen Anttilan alelaarien jakoavaimia, pihtejä ja muttereita. Tai ehkä se tosiaan on kevätaurinko, joka paljastaa armotta kotona kaiken, mikä kaipaisi pientä fiksailua… Taidan rakentaa uuteen kämppään aiheelle omistetun ämmänurkkauksen!

  3. Porakoneet ovat terrorismia. Alakerran jamppa porailee joka päivä jotain, tekisi ihan mieli käydä katsomassa mitä siellä on rakenteilla.

    No eihän tuo periaatteessa niin häiritsevää ole, mutta kun sitä iskuporaa käytetään seinien lävistykseen vain sunnuntaiaamuisin yhdeksältä :)

  4. Ku ois kaks kättä ja Black&Decker lähti hommat luistamaan..

    Vieläkin muistaa tuon mainoksen, joka suorastaan houkutteli ostamaan kyseisen valmistajan porakoneen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *