Google + Blogger

Ensimmäiset Googlen ja Bloggerin yhteistyön “helmet” alkavat näkyä – Google alkaa syöttää blogin sisältöön perustuvia mainoksia weblogien sivuille. Olen itsekin huomannut jo pari kertaa suomenkielisiä mainoksia vieraillessani Blogspotissa majaansa pitävissä blogeissa. Saapa vain nähdä, riittääkö suomalaisia mainostajia tarpeeksi täkäläisten blogien tarpeisiin… (Lisää: Heiko, David Galbraith ja Nicklas)

Itse odotan Googlen ja Bloggerin yhteistyöltä lähinnä sitä, että Blogspot alkaisi lopultakin toimia kunnolla. Usein blogikierroksella käy niin, että kaikkiin siellä hostattuihin blogeihin ei vain kertakaikkiaan pääse läpi. Myös blogilista kärsii Blogspotin toiminnasta: sivut muuttuvat usein itsekseen, juuri sen verran että blogilista on huomaavinaan päivityksen. Seurauksena kasoittain feikkibongauksia.

One thought on “Google + Blogger

  1. Miten indeksoija on toteutettu? Kyttk se palvelimen lhettm Last-Modified ja ETag tietoja hyvkseen, vai vertaako se sivua viimeksi haettuun? Jos se vertailee sivuja, niin silloin kannattaisi poistaa kaikki HTML-komennot ennen kuin vertailee, ja silloinkin voi edellytt ett vhintn 5% tekstist on muuttunut. Vertailuun kannattaa kyll laitta jokin katto, esimerkiksi 100 tavua, ettei pitkien blogisivujen pitjien tarvitse romaaneja kirjoittaa jotta pivitykset huomattaisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *