Google + Blogger

Ensimmäiset Googlen ja Bloggerin yhteistyön “helmet” alkavat näkyä – Google alkaa syöttää blogin sisältöön perustuvia mainoksia weblogien sivuille. Olen itsekin huomannut jo pari kertaa suomenkielisiä mainoksia vieraillessani Blogspotissa majaansa pitävissä blogeissa. Saapa vain nähdä, riittääkö suomalaisia mainostajia tarpeeksi täkäläisten blogien tarpeisiin… (Lisää: Heiko, David Galbraith ja Nicklas)

Itse odotan Googlen ja Bloggerin yhteistyöltä lähinnä sitä, että Blogspot alkaisi lopultakin toimia kunnolla. Usein blogikierroksella käy niin, että kaikkiin siellä hostattuihin blogeihin ei vain kertakaikkiaan pääse läpi. Myös blogilista kärsii Blogspotin toiminnasta: sivut muuttuvat usein itsekseen, juuri sen verran että blogilista on huomaavinaan päivityksen. Seurauksena kasoittain feikkibongauksia.

1 thought on “Google + Blogger

  1. Miten indeksoija on toteutettu? Käyttääkö se palvelimen lähettämää Last-Modified ja ETag tietoja hyväkseen, vai vertaako se sivua viimeksi haettuun? Jos se vertailee sivuja, niin silloin kannattaisi poistaa kaikki HTML-komennot ennen kuin vertailee, ja silloinkin voi edellyttää että vähintään 5% tekstistä on muuttunut. Vertailuun kannattaa kyllä laitta jokin katto, esimerkiksi 100 tavua, ettei pitkien blogisivujen pitäjien tarvitse romaaneja kirjoittaa jotta päivitykset huomattaisiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *