Ruotsissa osaavat

Länsinaapurit ovat tehneet tyylikkään Ruotsin blogilistan. Sitä surffailemalla mieleen tulivat jälleen kerran meikäläisen blogilistan kehitysideat: XML-RPC ping (blogi voi itse tiedottaa päivityksestään blogilistaan), samankaltaisten blogien haku, tiukempi integrointi päivän pamauksen ja top-listan välillä sekä automatisoitu blogitietojen käsittely. Nämä kaikki siis tulossa lähiaikoina – rattaat pyörivät jo päässä. Kehitysideat ja -toiveet ovat tietysti myös erittäin tervetulleita.

6 thoughts on “Ruotsissa osaavat

 1. Jee, pingaus on hyv juttu! Samoin samankaltaisten blogien haku, tosin en tied mit se sitten kytnnss tarkoittaa. Miten olisi esim. aakkoselliseen listaan blogin yllpitjn oma kuvaus blogistaan? (Voi kyll monilla jd vhn “no t on ihan samanlainen blogi kuin kaikki muutkin” -linjalle…)

 2. Jee, pingaus on hyv juttu! Samoin samankaltaisten blogien haku, tosin en tied mit se sitten kytnnss tarkoittaa. Miten olisi esim. aakkoselliseen listaan blogin yllpitjn oma kuvaus blogistaan? (Voi kyll monilla jd vhn “no t on ihan samanlainen blogi kuin kaikki muutkin” -linjalle…)

 3. ..Anteeksi vain. Tyhm kone ei nyttnyt kommenttia ensimmisell kerralla.

 4. Samankaltaisten blogien erottelu on tosiaan hiukan hankalaa. Oman blogini aihepiirin rajaaminen on tuntunut usein erittin hankalalta, kun jossain on sit kysytty.
  Niin kauan kun kirjoittaa blogiinsa jostakin mrtyst aihepiirist se on viel helppoa, mutta kun aiheet ksittelevt kaikkea maan ja taivaan vlilt se on kytnnss mahdotonta.
  Ellei sitten oteta yhdeksi aihepiiriksi “yleisblogeja”, joiden aiheet voivat olla mit tahansa. Ja jlleen ollaan samassa alkutilanteessa…
  Maantieteellinen sijainti voisi tietysti olla yksi jaottelu. Ja kieli toinen.
  Keksik lis!

 5. Jaottelussa voisi kytt GeoURLin (http://www.geourl.com/) tietoja hyvkseen. Aika moni suomalainen blogi on listautunut sinne. XML-RPC ping olisi erittin loistava idea, jos siit tekisi Blogger-API-yhteensopivan, tai vaikka jonkun vastaanvan kanssa yhteensopivan niin ettei tarvitsisi jokaisen blokkaajan kirjoittaa hommaa uusiksi :)

  Gwennoirin ehdottama kuvaus voisi olla mys ihan jees. Siin voisi kytt meta description -kentt hyvkseen, jolloin kuvauksenkin voisi automatisoida…

  Minun mielestni samankaltaisten sivujen haku ei ole yhtn hyv idea. Jos haluan samankaltaisia sivuja, voin kytt siihen tarkoitukseen Googlen ominaisuuksia.

 6. Voisikohan olla ideaa rajata ‘mit blogi ei ksittele’- tyylill? Vaikka kirjoittaa kaikesta mahdollisesta phn tulevasta, aina lytyy asioita mit ei ksittele. Toki aikamoisen listan saa vnt mit ei ksittele, mutta jotain alkua ehk siitkin saa… kukaties…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *