Ruotsissa osaavat

Länsinaapurit ovat tehneet tyylikkään Ruotsin blogilistan. Sitä surffailemalla mieleen tulivat jälleen kerran meikäläisen blogilistan kehitysideat: XML-RPC ping (blogi voi itse tiedottaa päivityksestään blogilistaan), samankaltaisten blogien haku, tiukempi integrointi päivän pamauksen ja top-listan välillä sekä automatisoitu blogitietojen käsittely. Nämä kaikki siis tulossa lähiaikoina – rattaat pyörivät jo päässä. Kehitysideat ja -toiveet ovat tietysti myös erittäin tervetulleita.

6 thoughts on “Ruotsissa osaavat

 1. Jee, pingaus on hyvä juttu! Samoin samankaltaisten blogien haku, tosin en tiedä mitä se sitten käytännössä tarkoittaa. Miten olisi esim. aakkoselliseen listaan blogin ylläpitäjän oma kuvaus blogistaan? (Voi kyllä monilla jäädä vähän “no tää on ihan samanlainen blogi kuin kaikki muutkin” -linjalle…)

 2. Jee, pingaus on hyvä juttu! Samoin samankaltaisten blogien haku, tosin en tiedä mitä se sitten käytännössä tarkoittaa. Miten olisi esim. aakkoselliseen listaan blogin ylläpitäjän oma kuvaus blogistaan? (Voi kyllä monilla jäädä vähän “no tää on ihan samanlainen blogi kuin kaikki muutkin” -linjalle…)

 3. ..Anteeksi vain. Tyhmä kone ei näyttänyt kommenttia ensimmäisellä kerralla.

 4. Samankaltaisten blogien erottelu on tosiaan hiukan hankalaa. Oman blogini aihepiirin rajaaminen on tuntunut usein erittäin hankalalta, kun jossain on sitä kysytty.
  Niin kauan kun kirjoittaa blogiinsa jostakin määrätystä aihepiiristä se on vielä helppoa, mutta kun aiheet käsittelevät kaikkea maan ja taivaan väliltä se on käytännössä mahdotonta.
  Ellei sitten oteta yhdeksi aihepiiriksi “yleisblogeja”, joiden aiheet voivat olla mitä tahansa. Ja jälleen ollaan samassa alkutilanteessa…
  Maantieteellinen sijainti voisi tietysti olla yksi jaottelu. Ja kieli toinen.
  Keksikää lisää!

 5. Jaottelussa voisi käyttää GeoURLin (http://www.geourl.com/) tietoja hyväkseen. Aika moni suomalainen blogi on listautunut sinne. XML-RPC ping olisi erittäin loistava idea, jos siitä tekisi Blogger-API-yhteensopivan, tai vaikka jonkun vastaanvan kanssa yhteensopivan niin ettei tarvitsisi jokaisen blokkaajan kirjoittaa hommaa uusiksi :)

  Gwennoirin ehdottama kuvaus voisi olla myös ihan jees. Siinä voisi käyttää meta description -kenttää hyväkseen, jolloin kuvauksenkin voisi automatisoida…

  Minun mielestäni samankaltaisten sivujen haku ei ole yhtään hyvä idea. Jos haluan samankaltaisia sivuja, voin käyttää siihen tarkoitukseen Googlen ominaisuuksia.

 6. Voisikohan olla ideaa rajata ‘mitä blogi ei käsittele’- tyylillä? Vaikka kirjoittaa kaikesta mahdollisesta päähän tulevasta, aina löytyy asioita mitä ei käsittele. Toki aikamoisen listan saa vääntää mitä ei käsittele, mutta jotain alkua ehkä siitäkin saa… kukaties…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *