Hyvää matkaa, Pioneer 10

Pioneer 10 -avaruusluotain lähetettiin matkaan maaliskussa 1972, tarkoituksena tutkia aurinkokunnan eri planeettoja. Alunperin avaruusaluksen suunniteltiin toimivan vain vajaan kahden vuoden ajan, mutta se yllättikin iloisesti ja tarjosi palveluksiaan yli 30 vuotta!

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Pioneerin virtalähteestä on viimeisetkin sähköt käytetty ja luotain on mykistynyt ikuisiksi ajoiksi. Pioneer jatkaa hiljaisesti matkaansa kohti Härän tähtikuviota, mukanaan kultalaatta johon on kaiverrettu terveisiä ihmiskunnalta siltä varalta että joku jossain löytää luotaimen.

Tähtienvälistä avaruutta kohti on matkalla neljä avaruusluotainta: Pioneer 10 ja 11 sekä Voyager 1 ja 2. Heavens-aboven sivuilla voit katsella, missä ne matkaavat tällä hetkellä. Space Today kirjoittaa Pioneer-aluksista ja kertoo myös, mitä Voyagereille kuuluu.

2 thoughts on “Hyvää matkaa, Pioneer 10

  1. Luulen, ett tm luotain on saanut ihmisen muodon sellaisen kultaisen kuollutta ihmist muistuttavan muodon, mhkleen kyllkin tai muumion. Merkille pantavaa on hymy, joka on jnyt huulille. Sen tiet vain vaikka sit ei pse katsomaan edest vaan kuin vain ruumiin vasemmalta ylviistosta pin. Suu on jnyt raolleen sen huomaa huulten profiilista. Kuin kulkisi vielkin henki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *