Eroon spammista

Siitä lähtien kun siirsin yksityispostini Nebulassa sijaitsevaan postilaatikkoon, olen tuskaillut minulle tulvivan spammin kanssa. Elin siinä käsityksessä että kyseiselle palveluntarjoajalle ei voisi roskapostisuodatinta asentaa ja että mainospostin kanssa olisi vain opittava elämään. Tämä viikko osoitti minun olleen tuplaten väärässä.

Ensimmäisenä huomasin Mozillasta ilmestyneen uuden version. Kyseessä on vasta alpha-, eli kokeiluversio uudesta 1.3:sta, mutta jo nyt sen sähköpostiohjelmassa on koekäytössä spammisuodatin. Ensimmäisten kokeilujen perusteella suodatin vaikuttaa toimivan kerrassaan mainiosti, joten luulenpa löytäneeni itselleni uuden sähköpostiohjelman. Nettisurffailuunhan käytetään toki edelleen huippunopeaa Phoenixia.

Se toinen suuri havainto oli äkillinen valaistuminen siitä, että Nebulassa voi sittenkin käyttää procmailia ja sen myötä lukuisaa joukkoa toinen toistaan parempia roskapostisuodattimia. Hyvät kokemukseni muutenkin mainiosta palvelusta kasvoivat taas yhdellä.

Loppuun vielä päivän loppukevennys Yahoosta. Jostain syystä siellä oleva sähköpostiosoitteeni on osoittautunut oikeaksi spammimagneetiksi. Tai no, syyhän on tietysti se, että annan samik@yahoo.com -osoitteen vastauksena kaikkiin vähänkin epäilyttäviin sähköpostiosoitetta uteleviin lomakkeisiin.

Tyhjensin postilaatikkoni perjantaina. Tilanne tällä hetkellä?

You have 92 unread messages:
Inbox (18), Bulk (74)

Kaikki roskaa.

2 thoughts on “Eroon spammista

  1. Itselläni on Internetissä jaettavaksi tarkoitetut mailiosoitteet yahoossa, hotmailissa ja mail.com:issa. Hotmail kerää niistä selvästi eniten spammia vaikka käytän sitä enää aniharvoin. Epäilen että hotmail silloin tällöin lihottaa kassaansa myymällä spämmäreille massapostituksia.

    Epäilyttäviin lomakkeisiin olen nykyään laittanut erään edesmenneen uusmediayrityksen mailiosoitteen joka kuului ystävälleni (anteeksi korho).

    #mab

  2. Haloo päivää!

    Hotmail-kaupasta

    Mulla on kokeilut meneillään. kolme hotmail-osoitetta. Kaikki yksityiskäytössä mutta varjeltu eri tavalla. Ne on ollu kolme vuotta ja siihen varjeltuneimpaan ei ole vieläkään tullu muuta kun Hotmailin oma jäsenposti ja itseni lähetämät muutamat koesanomat. Siihen jonka laitan lomakkeisiin, tulee satoja viikossa. Ja kolmas on rauhallisempi, ja siihen tulee eri spammit kun toiseen. En oikein sitten usko että hotm. myy koko osoitteistonsa spämmäreille. No syynsä silläkin, että ilmoittaako olevansa työtön senegalilainen köyhä, vai american boss with $$$, siis asuinpaikka ja asema toki otetaan huomioon kun mainoksia lähetetään. Toki Suomeenkin rekisteröityyn osoitteeseen tulee paljon sellaista postia, jonka tarjoukset ovat kuitenkin for US residency only. http://www.rn-com on suomenkielinen, asiallinen, eikä sinne ilmesty mitään ylimääräistä. samoin http://www.susiraja.net ja siniristi.net. Sieltä ko ottaa postitoimiston niin ei tuu romuja jollei itse levittele osoitteitaan. Morjes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *