Oleelliset ohjelmat

Viimeisimmät pari viikkoa olen viritellyt uutta tietokonettani. Tyhjästä liikkelle lähteminen on aina samanlaista: monet itsestään selvätkin työkalut tulevat mieleen vasta sitten kun huomaa niiden puuttuvan. Ja taas täytyy imuroida lisää. Tämä voisikin olla hyvä tilaisuus luetella mielestäni oleellisimpia Windows-ohjelmia.

Tässä on joukko tässä vaiheessa asentamiani ohjelmia, kirjoittelen lisää myöhemmin kun muistan lisää puuttuvia oleellisia softia.

Selain: Phoenix

Sähköposti: Mozilla

Kuvien katselu: ACDsee (kaupallinen) tai Irfanview (maksuton)

Digikuvien käsittelyyn: Exifer (metadatan tallentamiseen)

…lisää digikuvien käsittelyyn tarkoitettuja ohjelmia myöhemmin, sitä mukaa kuin ehdin asentaa niitä.

Mainosten poistaja: Ad-Aware

Chat: mIrc ja Messenger

SSH: Tera Term Pro ja TTSSH

Kovalevyn siivoukseen: Treesize

Blogiin kirjoittamiseen: w.bloggar

Ennen olennaisten softien listalla olivat mys Ws_Ftp ja Winzip, mutta olen hmmstyksekseni huomannut prjvni Windows XP:n tarjoamilla tykaluilla vallan mainiosti.

Ja otan toki mieluusti vastaan vihjeit olennaisista ja trkeist ohjelmista…

5 thoughts on “Oleelliset ohjelmat

  1. Winamp on mys ystvni.
    Trillian on mys ktev ohjelma johon on yhdistetty icq & messenger & yahoo! & irc. Eli ainakin minulle loistava ohjelma, kun on kavereita jotka kytt noita kolmea eri softaa, niin pystyy viestimn yhdell ohjelmalla kaikkien kanssa..

  2. Trillian on ihan ktev ohjelma, mutta ainakin kun itse sit joskus, varmaankin noin vuosi takaperin, kokeilin, niin ohjelma antoi itsestn tavattoman lelumaisen vaikutelman. Itse olen sen sijaan aivan ihastunut Jabber-klientti Psi:n ominaisuuksiin ja toimivuuteen. Mukana siis mys tuki Messengerille ja ICQ:lle sek mys AOL:n ja Yahoon pikaviestimille. Suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan, jos on tarvetta usealle pikaviestimelle. Jotkut Jabber-klientit sisltvt mys tuen IRC:lle, mutta itse suosin mieluiten irssi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *