Oleelliset ohjelmat

Kirjoittaja Sami, 30.12.2002

Viimeisimmät pari viikkoa olen viritellyt uutta tietokonettani. Tyhjästä liikkelle lähteminen on aina samanlaista: monet itsestään selvätkin työkalut tulevat mieleen vasta sitten kun huomaa niiden puuttuvan. Ja taas täytyy imuroida lisää. Tämä voisikin olla hyvä tilaisuus luetella mielestäni oleellisimpia Windows-ohjelmia.

Tässä on joukko tässä vaiheessa asentamiani ohjelmia, kirjoittelen lisää myöhemmin kun muistan lisää puuttuvia oleellisia softia.

Selain: Phoenix

Sähköposti: Mozilla

Kuvien katselu: ACDsee (kaupallinen) tai Irfanview (maksuton)

Digikuvien käsittelyyn: Exifer (metadatan tallentamiseen)

…lisää digikuvien käsittelyyn tarkoitettuja ohjelmia myöhemmin, sitä mukaa kuin ehdin asentaa niitä.

Mainosten poistaja: Ad-Aware

Chat: mIrc ja Messenger

SSH: Tera Term Pro ja TTSSH

Kovalevyn siivoukseen: Treesize

Blogiin kirjoittamiseen: w.bloggar

Ennen olennaisten softien listalla olivat myös Ws_Ftp ja Winzip, mutta olen hämmästyksekseni huomannut pärjääväni Windows XP:n tarjoamilla työkaluilla vallan mainiosti.

Ja otan toki mieluusti vastaan vihjeitä olennaisista ja tärkeistä ohjelmista…

  Jutussa “Oleelliset ohjelmat” on 5 kommenttia:

  • tsk says:

   Winamp on myös ystäväni.
   Trillian on myös kätevä ohjelma johon on yhdistetty icq & messenger & yahoo! & irc. Eli ainakin minulle loistava ohjelma, kun on kavereita jotka käyttää noita kolmea eri softaa, niin pystyy viestimään yhdellä ohjelmalla kaikkien kanssa..

  • tomi says:

   Trillian on ihan kätevä ohjelma, mutta ainakin kun itse sitä joskus, varmaankin noin vuosi takaperin, kokeilin, niin ohjelma antoi itsestään tavattoman lelumaisen vaikutelman. Itse olen sen sijaan aivan ihastunut Jabber-klientti Psi:n ominaisuuksiin ja toimivuuteen. Mukana siis myös tuki Messengerille ja ICQ:lle sekä myös AOL:n ja Yahoon pikaviestimille. Suosittelen kaikkia ainakin kokeilemaan, jos on tarvetta usealle pikaviestimelle. Jotkut Jabber-klientit sisältävät myös tuen IRC:lle, mutta itse suosin mieluiten irssiä.

  • Kalle says:

   ihan hyvät sivut

  • Anonymous says:

   Joo, tiedot hyvistä ohjelmista on aina tarpeen

  • Mainostenpoistaja says:

   Mainostenpoistaja Adblock ohjelmaan kannnattaa hakea mainostietokanta lisäksi, jotta se osaa poistaa suomalaiset mainokset myös.
   Saat sen täältä:
   http://mainostenpoistaja.googlepages.com/

Kirjoita kommentti


Tämä linkki on ansa roskapostittajille.