2 thoughts on “Kotikemia

 1. Elikkä tuonne minun uusille kotisivuilleni tulee minun kokemuksistani ja V-käyrästä hyvät tarinat ja myöskin Kotikemian FOORUMI aukeaa (ilman paukkuja, sori) ja vierskirjankin pistän sinne. Pitäisi aueta kahessa viikossa.

 2. Petrin motiivi on hyvinkin selvillä………….eli tämä media&viihde-konglomeraatin tuputtama “häpeän-olla-valkoinen” -syndrooma.

  Mielestäni viihde ja mainonta, jotka ovat totuttaneet meidätkin näkemään kuvaruudussa monivärisiä ihmisryhmiä mitä normaaleimmissa toimissaan. Vielä noin 10 vuotta sitten täällä ei ollut sellaista reaalitodellisuudessa.

  Totumme ja opimme odottamaan tietynlaista käytöstä tietyn tyyppisiltä ihmisiltä, ja tämä oppiminen on osa sosiaalistumistamme, myös osa itsesuojeluvaistoa.

  Arkielämässä kohdatut tyypit olivat tämä havainnoinnin ja kokemuksen lähde tuhansia vuosia, mutta TV on muuttanut tilanteen.

  Nyky-kakara sosiaalistuu niihin tyyppeihin, joita keinotodellisuus tarjoaa, tämän on todennut tutkimuskin.

  Kun keinotodellisuudessa hyväntahtoinen, viisas ja ystävällinen tyyppi onkin niiden tuntomerkkien mukainen, joita reaalimaailmassa löytäisi huumediilereiltä, raiskaajilta ja rikollisilta, TV-orientoinut ‘tynnyrissä kasvanut’ joutuu vaikeuksiin, kun hän astuu kotinsa ovesta ulos. Häneltä puuttuvat terveet “ennakkoluulot”.

  Petri Gerdtin tauti oli astetta vakavampaa: Hänestä tuli mustan rodun soturi, jonka piti pommittaa valkoisia, kuten räp-biiseissä neuvotaan. Onni onnettomuudessa oli, että ensimmäinen isku jäi viimeiseksi.

  P.G:n ihailema räp-“musiikki” ihannoi avoimesti myös rodullista väkivaltaa valkoisia kohtaan ( http://pappa.20m.com/ice_t.htm ) mustien taholta. Jotkut mustat kusipäät soveltavat jo nyt näitä oppeja käytännössä ( http://www.anycities.com/wichita.html ).

  Suomessakin kerrotaan olleen tapauksia, mutta Supo olisi estänyt niiden uutisoimisen??

Comments are closed.