Tilastoja

Syyskuun tilastoja Viime pivien muoti-ilmi Suomen blogiyhteisss: tilastot. Joten kerrotaanpa vhn Pinserinkin tilastoista. Koska minussa on aika paljon nrtin ja tilastofriikin vikaa, jutussa seuraa runsaasti tarinointia tilastoista. Niille, jotka eivt jaksa lukea kaikkia, phkinnkuoressa voisi yleist Pinserin koko levikiksi 500 pivittist kvij.

Kiitmme uskollisia lukijoita ja jatkamme uudella tuhannen pivkvijn tavoitteella. Tilastoista kiinnostuneet jatkavat lukemista…

Tarkkoja lukemia tilastoista on hankalaa ellei mahdotonta saada aikaiseksi. Jokainen analysointiohjelma antaa omia lukujaan. Jotain suuntaa-antavaa pystyy kuitenkin kaivamaan esiin kolmen Pinseriss kytetyn logianalyysin: Extreme Trackingin, Sitemeterin ja Nebulan logiseurannan antamista lukemista.

Extremetracking kertoo, ett Pinserin etusivulla ky keskimrin 188 vierailijaa pivss. Vilkkain piv thn menness on ollut 23. syyskuuta, piv jolloin ihailtiin Iconin hautajaisten valokuvasatoa. Silloin kvi liki 300 vierasta. Tll hetkell tyypillisen arkipivn Pinserin etusivulla ky kntymss n. 200-220 lukijaa – enemmnkin jos kirjoitamme jotain mielenkiintoista…

Pinserin etusivun kynneiss on selkehk piikki klo 10 ja 17 vlill, eli kyseess on selkesti tist ksin surffattava blogi. (Thn vliin on ihan pakko huomauttaa, ett Pinserin henkilkunnan hitit on siivottu tilastoista pois)

Blogilistassa kydn keskimrin 139 vierailijan pivvauhtia. Vilkkain piv tilastoidussa menneisyydess on ollut 22. elokuuta, piv, jolloin keskusteltiin yleist blogeista. Blogilistan kvijiden laskeminen alkoi tosin vasta 19.8., joten sit taaempana on saattanut olla isompiakin piikkej. Tyypillisen arkipivn kvijmr on n. 160 nurkilla.

Blogilistan kvijmrt ovat olleet viime aikoina tasaisessa laskussa. Syyn lienee todennkisesti liian suureksi kasvanut blogien mr – asia, jota Pivn pamaus ainakin toivon mukaan hieman pelastaa. Ei pid toki unohtaa, ett blogilistaa on mys syndikoitu usean muunkin blogin etusivulle sek nppriin sidebar-toiminnallisuuksiin. Nm eivt ole mukana tilastoissa.

Keskimrinen Pinserin etusivulla kvij kytt Internet Explorerin kuutosversiota, Windows 2000 -kyttjrjestelm ja 1024*768 -resoluutiota ruudullaan. Ei mitn ylltyksi siin, kuten ei myskn siin ett yleisin hakukone on Google ja hakusana “Pinseri”. Blogilistassa kvij taas kytt todennkisimmin hieman vanhempaa kalustoa: Windows 98:aa ja IE 5:tt.

Webalizerin, saitin koko liikennett seuraavan tilastoinnin, mukaan syyskuun aikana keskimrinen kvijmr koko saitissa oli vajaa 600 kvij pivss, koko kuun saaliina n. 18 000 kvij. Sivulatauksia syyskuussa kertyi n. 62 000 kappaletta. Tss lukemassa ovat siis etusivun ja blogilistan lisksi mys valokuvagalleria, parhaat&paskimmat sek kaikki muukin sekalainen sislt mit Pinserist lytyy.

Sitemeter antaa samasta sisllst keskiarvolukemaksi 440 kvij pivss – ero selittynee erilaisilla hakukoneilla, aggregaattoreilla, syndikoijilla sun muilla, joita ky siis pitklti toistasataa pivss. Sitemeter kytt mittaukseensa jokaisen Pinserin sivun alalaidassa olevaa javascript/kuva-yhdistelm, jolloin ihmiskvijiden kyttmt selaimet tulevat tilastoiduiksi, mutta pelkst HTML-koodista kiinnostuneet ohjelmat jvt tilastojen ulkopuolelle. Tss yhteydess pesuveden mukana lent tilastojen ulkopuolelle toki kourallinen oikeita kyttjikin: tekstiselaimilla surffaavat, RSS-aggregaattoreita kyttvt jne. Mutta kuten aiemmin mainitsin, tydellisi tilastoja on mahdotonta tehd.

Sitemeterin tilastoja tulkitsemalla voisikin sanoa, ett koko saitin keskimrinen kvijmr tyypillisen arkipivn lienee noin 500-550 kvij.

Tilastojen mukaan yksi vierailija kytt Pinseriss aikaa noin nelj minuuttia ja 37 sekuntia. Blogilistan kyttjt kuitenkin kasvattavat tuota aikaa, sill osa tst ajasta kytetn todennkisesti mys muissa blogeissa. Kello tikitt koko ajan kun vierailija kulkee edestakaisin blogilistan ja seuraamiensa blogien vlill. Pinserin vieras lataa kyntins yhteydess keskimrin nelj sivua – asiasta ei ole tilastoja, mutta veikkaan ett ainakin kaksi niist on etusivu ja blogilista.

Ulkomaisia vieraita on tullut eniten Ruotsista, Saksasta, Australiasta ja Norjasta. USA:n osuutta hiteist on mahdoton analysoida, koska dotcom ja dotnet-viitteet voivat olla melkein mist maasta tahansa. Joitain harvinaisempia vieraita on tullut Saudi-Arabiasta, Singaporesta, Belizest ja Kiinasta – kaikista selkesti enemmn kuin yksi tai kaksi hitti. Moi vain ulkomaisillekin lukijoillemme! :-)

Ja sitten tietysti se usein esitetty kysymys – mit iloa niden laskemisesta on? Koska Pinseri ei ole mainosrahoitteinen eik meill ole tulosvastuuta, kaikki tm ky lhinn mainiosta huvista. Hauskaa on esimerkiksi vertailla Sitemeterin antamaa ennustetta 13 000-15 000 kuukausittaisesta vierailijasta Suomen Gallupin tilastoihin joistain tunnetummista saiteista.

Sitten voi leuhkia kaikille, ett Pinseriss on saman verran kvijit (Gallupwebin termi Session) kuin esimerkiksi KotiPC:n, Cosmopolitanin, Maaseudun Tulevaisuuden tai MacMaailman saiteilla. Ja alkaa mietti, ett tulisiko bannermainoksia myymll miljonriksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *