Ig Nobelit

Taas on jaettu Ig Nobel -palkinnot. Kyseessähän ovat palkinnot keksinnöille ja saavutuksille, jotka saavat sinut ensin nauramaan ja sitten ajattelemaan. Katso tämän vuoden voittajia.

Oma suosikkini palkituista on Bow-Lingual: laite jonka avulla koirat voivat kommunikoida ihmisten kanssa. Se analysoi koiran haukuntaa ja kertoo sitten näytöllään koiran fiilikset. Bow-Lingual voitti tämän vuoden rauhanpalkinnon.

Eläimiin liittyy myös hygieniapalkinnon voittanut Aykan, koiran- ja kissanpesukone.

Kirjallisuuspalkinnon voitti Vicki L. Silverin ja David S. Kreinerin tutkimus “The Effects of Pre-Existing Inappropriate Highlighting on Reading Comprehension” – alleviivausten vaikutus luetun ymmärtämiseen. Tästähän on puhuttu ennenkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *